Last news in Fakti

21 Март, 2021 14:31 34 162 143

Безпрецедентен случай в руския Черноморски флот

  • черноморски флот-
  • русия-
  • флот-
  • подводници-
  • бойно дежурство-
  • нато-
  • черно море-
  • армия

В базата няма нито една подводница, каза вицеадмирал Игор Осипов

Безпрецедентен случай в руския Черноморски флот - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

За пръв път от много време шестте подводници на Черноморския флот са на бойно дежурство. Според мнението на командването това е безпрецедентен случай, който „не съществува нито във флота на Русия, нито във флота на чужди държави“. Наистина ли толкова мащабно разполагане на подводници е уникално за Русия и до какво би могло да доведе то, коментира руският вестник „Взгляд“, цитиран от агенция "Фокус".

В петък командирът на руския Черноморски флот вицеадмирал Игор Осипов заяви, че всичките шест подводници на флота са излезли в морето на бойно дежурство и са започнали да изпълняват задачите си. Черноморският флот отговаря за Черно и Средиземно море. „В базата няма нито една подводница“, каза Осипов на тържествено събитие в Севастопол, посветено на Деня на подводничаря, който се чества на 19 март. „Подводниците на Черноморския флот празнуват празника на бойния си пост, изпълнявайки задачи в морето. Някои от тях сега са в далечната морска зона - Средиземно море ”, каза вицеадмиралът.

Подводниците, които се използват в момента, са получени от руския Черноморски флот след 2014 г. и са оборудвани с ракетни комплекси "Калибър", отбелязва ТАСС. Това е първият път, когато този формат за бойна готовност се практикува в света, подчерта капитан Първи ранг Анатолий Варачкин, който също взе участие в събитието. „Това е безпрецедентен случай, който не съществува нито във флота на Руската федерация, нито във флота на чужди държави. И шестте съвременни подводници изпълняват различни задачи в морето”, каза той. Това, което се случва, може да се нарече отговор на демонстрацията на сила от Съединените щати и НАТО в региона. „Те ни показват своите възможности, ние показваме нашите“. Предвид съотношението на силите в този театър на операциите, отговорът не е много впечатляващ. „Въпреки всички проблеми с боеспособността, не може да се игнорират действията на врага“.

Според доктора на военните науки Константин Сивков влизането на шест подводници на бойно дежурство показва, че в региона се е развила „сериозна ситуация“, „това се случва само в периоди на силно влошаване на военното напрежение“. Експертът предположи, че от руска страна могат да се провеждат мащабни учения, в рамките на които се разработва изтеглянето на всички военни кораби в морето и проверката на бойната ефективност на флота. „Фактът, че и шестте подводници са излезли безопасно в морето, е добра новина. Това означава, че всички те са готови за бой ”, каза източникът. Експертите също не виждат проблем във факта, че с едновременното излизане на всички подводници в морето би могъл да бъде нарушен традиционният ред за организиране на бойното дежурство, включващ запазването на няколко подводници в районите на базиране. Такова разполагане се прилага, когато „има специална нужда от това“. „Излизането в открито море зависи от ситуацията. Не знаем точно по какви задачи работят подводниците. Може би това е съвместно пътуване. Не изключвам някои от подводниците да изпълняват задачата да наблюдават корабите на НАТО. Но основната задача е да подобрим бойните умения“, заяви представител на флота.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друга тема

    4 87 Отговор
    Мяcтoтo нa Живкo, кoйтo e рoдoм oт грaд Вaрнa, вcъщнocт e в пoлитикaтa, нo и дa e иcтинcки дoбрe в живoтa !
    Нa кoйтo нe му хaрecвa тoзи фaкт, нaй-дoбрe дa мълчи !
    Хората, които са настройвали умишлено други хора против този човек, те нарочно са правили така ! Тe нe мoгaт дa пoнecaт фaктa, чe и тoй трябвa дa пocтигни мнoгo в живoтa, a нe мaлкo или нищo !
    Освен това , те не искат той да има приятелка !

    Коментиран от #58, #92, #94

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    81 40 Отговор
    Ами играят си на тука има тука няма ‼

    Коментиран от #67

  • 3 дедо Пенчо

    111 181 Отговор
    На 18 март се съобщи за внезапно изчезване от радарите на руска подводница край бреговете на Ливан. Подводницата се казва "Ростов на Дон" и носи 4 броя крилати ракети. Почти веднага се задейства издирвателна операция от страна на САЩ и Израел, които изпратиха самолети над мястото на изчезване на руската подводница. На 19 март русата преса пусна информация, че МО на РФ е УЖ във връзка с екипажа на "Ростов на Дон", но за всеки случай изпращат издирвателен кораб от Севастопол. Нищо чудно да станем свидетели на "Курск-2", но на мен ми е интересно защо "Факти" вече трети ден не пишат нищо по въпроса.

    Коментиран от #14, #17, #23, #49, #115, #139

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    153 45 Отговор
    БАЙ НАТЮ още търси къде е "Ростов на Дон"‼

    Коментиран от #9, #19, #61

  • 5 Варна и Бургас

    123 27 Отговор
    Ще изплуват при платноходките на Боко.
  • 6 сПас

    191 56 Отговор
    АБЕ Я ПОТАПЯЙТЕ ВСИЧКО ВРАЖЕСКО ЗА ДА ИМАТ РЕСПЕКТ ТЕЗИ ДЖЕНДЪРИ.
  • 7 6666

    69 147 Отговор
    Значи чекаме нов Курск.

    Коментиран от #43, #108

  • 8 Ихтиандър

    53 50 Отговор
    То и ние доскоро имахме една подводница "Слава", но май, че очакваме да купим две използвани, но боеспособни'

    Коментиран от #15

  • 9 Callahan

    30 29 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    мани... голям майтап...
  • 10 Това се случва

    108 32 Отговор
    след като нашите шпиони са предали тайните на НАТО на руснаците.
  • 11 ЛилиПутин

    95 236 Отговор
    затънали са до брадичката в мизерия, но демонстрират военна мощ, типично за диктаторски режими, ...........

    Коментиран от #29, #129

  • 12 Случаят Курск

    79 103 Отговор
    по същият начин изкараха целият флот да търси подводницата.

    Коментиран от #20, #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Щото

    50 42 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Пенчо":

    е фейк!

    Коментиран от #42

  • 15 Хухуху

    24 27 Отговор

    До коментар #8 от "Ихтиандър":

    За рапани ли ,или за калкан
  • 16 бушприт

    131 47 Отговор
    Не са само тези шестте. До остров Куба има още шест,около п-в Аляска има 4,до Япония има още 2. Тези подводници имат на борда си по 16 ядрени, бойни ракети,големи торпеда и ракетни снаряди,117-членни екипажи. Оня ден,когато Бай Издън обиди Вл.Вл.,даваха отвисоко пристанището на град Севастопол. Там имаше още 7 военни,бойни кораба. Пристанището е много голямо,4 от подводниците бяха още там. Русите искат ненапразно п-в Крым. Трябва им пристанището.

    Коментиран от #32

  • 17 Брабинеца

    94 33 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Пенчо":

    Мислиш, че Факти знаят къде е подводницата?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 да де

    100 36 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Кофти е да знаеш, че някой те държи на мушка и да не можеш нищо да направиш.
  • 20 БАЙ Х@Й‼

    122 48 Отговор

    До коментар #12 от "Случаят Курск":

    Тогава и САЩ и Русия знаеха точните координати на "Курск" ‼ Знаеха и точно какво се е случило‼ Че заради паниката на един офицер от НАТО едва не започна война ‼

    Коментиран от #31, #97

  • 21 МИР И ДРУЖБА

    49 68 Отговор
    САМО ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ПАТРОНИ, ГОРИВО И ЗАПЛАТИ! КЪВ ИМ Е КЯРА? ПЛАШАТ ГАРГИТЕ.
  • 22 חיל הים

    37 34 Отговор
    B-237 Rostov-on-Don на 17.3.21 ни изчезна от полезранието.

    Коментиран от #136

  • 23 До дядо Пенчо

    139 53 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Пенчо":

    Шайгу показва на САЩ и Израел колко са безпомощни пред руската подводница. Руснаците обявиха, че подводницата продължава задачите си. Ти пък се размечта май?

    Коментиран от #39

  • 24 БАЙ Х@Й‼

    51 48 Отговор

    До коментар #12 от "Случаят Курск":

    Подводницата “Толедо” се намирала опасно близо под прикритието на “Мемфис”, който бил “в сянка”. В един момент “Курск” и “Толедо” се сблъскали (видеозапис на лежащия на дъното “Курск” показва дълги разрези на корпуса му) и за да попречи “Курск” да стреля по “Толедо”, “Мемфис” открил огън с торпедото Мк-48 срещу “Курск”. Висши военни в Русия и досега поддържат тази версия. Но пък тогава отверстието би било в задния отсек близо до опашните винтове, а не в предната част на „Курск“, опонират други експерти.
    Не са малко и руски висши подводничари, които застъпват версията за физически сблъсък на Курск“ с американска подводница като вицеадмирала Олег Бурцев, който по време на прословутото учение командва флотилия подводници, в състава на които влиза и ракетоносния подводен крайцер К-141 "Курск". Още повече, че веднага след потъването на „Курск“ „Толедо“ с много бавен ход от 17 възела отива в норвежко военно пристанище, където е ремонтирана.
    Конспиративните теории твърдят, че и в Москва, и във Вашингтон били наясно, че американците са потопили „Курск“. Новоизбраният тогава руски президент Владимир Путин е бил в постоянна връзка с Бил Клинтън, и само това е предотвратило обратен удар от руснаците, които на секундата след взривовете на „Курск“ вадят военни кораби за борба с подводници. Американската следа е подкрепена от последващите събития и контакти на високо ниво между Москва и Вашингтон. Веднага в Москва каца за първи път шефът на ЦРУ Джордж Тенет, който уж

    Коментиран от #28, #91, #127

  • 25 ЛОШО

    33 38 Отговор
    УСКИЯТ ПОСЛАНИК: „ИДЕТ МОСКОВСКИЙ СНЕГ В СОФИИ“. ПРЕВЕДЕНО НА „ШПИОНСКИ“: „ИДЕТ РУСКОЕ РЕСТО. НЕТ ВОПРОСА.“

    Посолство на Русия в България:

    „🇧🇬 #НаТозиДен по света се отбелязва Денят на поезията.

    По този повод посланик Елеонора Митрофанова и служители на Посолството прочетоха стихотворения на български и руски език.

    Автор на руското стихотворение е поет, есеист и преводач Владимир Соколов.“



    Стихотворението на Владимир Соколов се казва: „Идет московский снег в Софии“.

    Преведено на „шпионски“ език – „Идет руское ресто. Нет вопроса.“.
  • 26 Комонист

    22 37 Отговор
    Продали са всичко за скрап
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БАЙ Х@Й‼

    72 37 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    Американската следа е подкрепена от последващите събития и контакти на високо ниво между Москва и Вашингтон. Веднага в Москва каца за първи път шефът на ЦРУ Джордж Тенет, който уж признал, че подводницата "Мемфис" в паника първа е открила огън. След визитата на Тенет в Москва САЩ опростили руския дълг и дадоха на Русия дългосрочен кредит от $10 милиарда, а Клинтън наредил и спиране на изграждането на системата за противоракетна отбрана, което по-късно е възобновено от президента на САЩ Джордж Буш-младши.
    Факт е обаче, че Русия за първи път изплаща огромни обезщетения на семействата на загиналите !
  • 29 До ЛилиПутин

    97 47 Отговор

    До коментар #11 от "ЛилиПутин":

    Е чак такава мизерия както в Тексас да останат без вода за миене и тоалетна хартия не вярвам да стинат

    Коментиран от #37, #101

  • 30 Четник

    55 35 Отговор
    Да ги търсят в залива на Манхатън или Поморийския плаж.
  • 31 Линк

    64 80 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    Да ти пратя ли на руски документален филм да видиш колко са знаели къде е Курск? На 5 ят ден в откриват. След 1 година мъки да я извадят се молят на норвежците да я извадят.

    Коментиран от #41

  • 32 Серьожа

    54 30 Отговор

    До коментар #16 от "бушприт":

    По скоро янките се опитаха да го приватизират с помоща на майдана който спретнаха на урките.
  • 33 Голем смях

    55 104 Отговор
    Ватенката да не мисли че това са единствените подводници в света.Те щото НАТО нямат ДВА ПЪТИ повече и по-модерни подводници.Да не говорим за флотът.

    Коментиран от #133

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Летописец

    23 19 Отговор
    Още от първата световна , вече доста страни имат кораби за бой с подводници . Утре 22.03 и малобританците ще пуснат в движение техни . Не се знае какво да се очаква . Вероятно затова е раздвижването .
  • 37 .,.,

    40 47 Отговор

    До коментар #29 от "До ЛилиПутин":

    това ще да е нещо като в крим явно където от месеци са на режим и с кал течаща от чушмите по няколко часа на ден

    Коментиран от #81

  • 38 Great

    53 76 Отговор
    Ах тези рашки нещастни проклятието на света
  • 39 дедо Пенчо

    52 63 Отговор

    До коментар #23 от "До дядо Пенчо":

    Викаш, "Курск" също продължава задачите си, дълбаейки дъното в опит да достигне до земното ядро 🤣
  • 40 Docenta

    58 71 Отговор
    И шесте са ряждясали и сега немогат да се приберат.Сигурно ги е сполетяла съдбата на Курск
  • 41 БАЙ Х@Й‼

    57 34 Отговор

    До коментар #31 от "Линк":

    Там дълбочината е била около 100м , освен това са наели къде е подводницата и в хода на учението са очаквали стрелба с торпедо по учебна цел ! Отварянето на люка е изплашило сонара и капитана на другата подводница ! Има и снимка на входното отверстие в "Курск" която е като пръстов отпечатък на престъпник!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 като

    47 33 Отговор

    До коментар #7 от "6666":

    10април-50г от гибелта на SSN 593/Трешър/! Тя беше``каймака``на Америка...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай Шиле

    42 12 Отговор
    На подводницата "Ростов на Дон" е имало ЧП.Готвачът е загорил манджата и несъзнателно е отворил прозореца.Същият вече е в Сибир на 20 годишен курс за повишаване на професионалната подготовка.САЩ подемат кампания за освобождаването му.Е те така.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 хаааха

    81 35 Отговор
    В Средиземно море четвърти ден самолетите на НАТО търсят руска подводница.
    Въпреки по-ранните изявления на НАТО, че Алиансът знае позицията на всяка руска подводница във водите на Световния океан, се оказа, че подобно твърдение не е вярно – самолетите на НАТО се опитват да намерят руската подводница край бреговете на Сирия и Ливан за четвъртия ден и все още са неуспешни.
    Съдейки по факта, че самолетите на НАТО непрекъснато участват в търсенето на руската подводница, които се подменят вече четвърти пореден ден, не беше възможно да се намери руската подводница от проекта „Халбут“, наречена „черен дупка” в НАТО поради слабата й видимост. В резултат на това ситуацията за Северноатлантическия алианс се развива изключително трудно, особено като се имат предвид военните учения, започнали в този регион, и американския самолетоносач, който се появи в Средиземно море като част от АУГ.
    Известно е, че преди четири дни руската подводница напусна руската военноморска база в Тартус и буквално веднага изчезна, принуждавайки НАТО сериозно да се напрегне.

    Коментиран от #50, #70, #116

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Asar

    13 9 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Пенчо":

    Защото така им изнася!
  • 50 Не можеш току тъй

    25 36 Отговор

    До коментар #47 от "хаааха":

    да намериш нещо, което е мъртво.

    Коментиран от #53

  • 51 ха ха хааа

    19 16 Отговор
    "Излезли безопасно в морето" .. ха ха хааа

    Коментиран от #54, #60

  • 52 Знайко

    40 35 Отговор
    Чий го търсят в Средиземно море подводници и бойни кораби на руснаците, също и американци и британци. Да се махат веднага от там. Писнало ми от ПИРАТИ.
  • 53 хаааха

    18 14 Отговор

    До коментар #50 от "Не можеш току тъй":

    хаха,мъртвото се намира най бързо
  • 54 хаааха

    41 37 Отговор

    До коментар #51 от "ха ха хааа":

    безопасно...означава,че не е било необходимо да играят на котка и мишка с краварите.........краарите просто не са и разбрали кво става
  • 55 Биби Кинг

    32 20 Отговор
    Идват кам Бойковина да приберат пембенясалите наведеняци! Че ги фарлат да тарсат потъналата гимиа на кольегата Тупин!
  • 56 Путин е убиец

    44 67 Отговор
    а русия е окупатор

    Коментиран от #57

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Запознат

    30 22 Отговор

    До коментар #51 от "ха ха хааа":

    Можеше да стане и опасно както с Курск!
  • 61 НАТО

    39 40 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    На дъното е както Курск!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Коко

    44 24 Отговор
    А бе ако изберем Каракачанката още веднъж - че току виж купил някои самолетоносач !!
  • 64 Гласоподавател

    33 27 Отговор
    Конструирали са подводница с гребла
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 До тъпия бивол,

    38 34 Отговор

    До коментар #35 от "Биволъ":

    А у нас не мизерстват 70% от хората ?!
  • 67 Банго Васил

    29 26 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Бртчет ти нямаш умора. Много си умен, откъде те намериха толкова хитър.
  • 68 Рико

    29 22 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: „В базата няма нито една подводница“" Това е глупак! Засичаш дата и следиш кога се връщат. От това съдиш колко време продължава дежурството, кога ще се сменяват, по какви пътища вървят(трябва да стигнат до базата), каква им е комуникацията при смяна-дори да не четеш шифрите, по засиления обмен съдиш за смяната .... Този с едно изречение колко информация е разкрил.
  • 69 Townboy

    39 32 Отговор
    Предвид новият екип в белия дом (Джо е само фигурант говорител) се налага сериозна отбрана във всяка суверенна страна.
  • 70 Запознат

    36 43 Отговор

    До коментар #47 от "хаааха":

    Вече е на дъното като Курск!
  • 71 JEB

    37 32 Отговор
    американците и израелците ако са били в контакт с нея и изведнъж са я изгубили значи е паркирана там където са я видели за последно..така стоят нещата в модерното морско дело другари
  • 72 един от стадото

    32 29 Отговор
    знаели къде били руските подводници, ма изтървали една. И то в Средиземно море. Нищо не знаят. И едните и другите за другите. Най- малко публиката като нас знае нещо за тях. Това е най- пазената тайна на света, по пазена и от срещата с извънземни. За субмарините на щатите и Русия дори там много отговорни кадри малко знаят, или поне колкото нас. И защо, елементарно Уотсън. Шпионаж, метежници и реакционери от собствените страни могат да станат причина за личното унищожение на собствените си страни. Ми и аз знам нещо. Прословутите ''ловушки'' използвани и от едните и другите със шумове и скорост имитиращи подводника. Стара, но явно ефективна технология щом губят някоя от погледа си. Сонарите в световния океан, китовете що бягат на брега. Побъркват се завалиите като ги пуснат..
  • 73 jorj

    43 56 Отговор
    Пак лъжат, мажат, заблуждават!!! Ростов на Дон е изчезнала и се очаква нова трагедия, подобно на курск. Това не са хара, това са комууроди!!! Само още малко търпение и ще видите новите им диващини .

    Коментиран от #83, #90

  • 74 Стига вече

    37 42 Отговор
    Сте коментирали за руските пияндета . Страх ги е да не ги нападне , някой “Наполеон “ . Великата Русия , където от столетия се възпитава култ към личността .
  • 75 JEB

    17 6 Отговор
    чакай ти да не знаят нали ги регистрират на босфора ве индианец
    то туй незнаенка и телепортация знаеш ли колко кабели и съоражения има опънати по морското дъно по тая причина ??

    Коментиран от #76

  • 76 веселяк

    21 28 Отговор

    До коментар #75 от "JEB":

    Мдааа и има на 24/7 дежурство на водолази от CIA на дъното на Босфора. С тефтери в ръка отмятат бройката!
  • 77 JEB

    21 7 Отговор
    вярвам че има някой 24/7 да ги регистрира тия събития
    ти как си представяш да прекараш 10 000 тона плюс морски съд незабелязан там ??..по вероятно е руснаците да бият телеграма предварително на аскера че минават та ония да им осигурят безопасен трафик от техните подводници и тия на нато..ти как си представяш че се случват тия морски мероприятия изобщо ??
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Котарак

    22 17 Отговор
    Акостирала е на Росенец.
  • 80 Д. Петров

    39 33 Отговор
    Светът трябва да се обедини и да забрани на чукчите, да тровят океана с ядрените съ ръждопотапници!
  • 81 Анджело

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от ".,.,":

    Ти си една чУшма. Хаха
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Asterix

    35 29 Отговор
    Спящи край българския шелф...срещу Камчия...чакат удобен момент,да евакуират агентите си!!Болшевики...бегом от България!Запяхте вече лебедовата си песен...
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 клас Ромео

    30 27 Отговор

    До коментар #78 от "JEB":

    1995 година......За съвместни учения пристигат 7 бойни фрегати с модерно противоподводно въоръжение, от 5 страни членки на НАТО. Три корабни поисково-ударни групи (КПУГ) ще преследват българска подводница.... Разбира се българското гостоприемство е пословично - трябва да направим жест. Няма защо да се мисли за израненото от пренебрежително отношение самочувствие на нашите екипажи! Дава се малък полигон, “забива” се дълбочина в която да не може да се “бяга” и се чакат докладите за открита подводница!

    Не е открита! Търсят!

    Няма доклади!... Защо я няма?

    На командният пункт се притесняват: Три КПУГ, всяка от по три съвременни противолодъчни кораба, модерна хидроакустика. Под водата е като на електронен концерт, звук до звук, лъч до лъч...

    Няма подводница! .... Четири часа !.... Няма подводница!

    Доклад!... Но от подводницата!

    “Изплавах!... Забележки нямам!.... Следвам съгласно плана!“

    Как така? ... А гостоприемството?.. А гостите? Командването на флота е изнервено, дипломацията е “ на нула “.

    За учението хубаво, но иначе – „Лошо! Много лошо!”

    Само в доклада си подводничарят - командир сякаш не разбира: Заданието е изпълнено, отработени са всички соби за маскировка и отклонение, маневрирането на целите е разкрито и нанесено на карта, всички главни цели на противника са атакувани, данните съвпадат с действителните - значи са п

    Коментиран от #126

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Небитието руско

    34 35 Отговор
    Никой не пише обаче ,че тея некадърници са изгубили връзка с едната подводница вече.Като им знаем какви са подводниците направо да ти стане ясна картинката...С тея дизелови подводни ковчези.В момента са пратили около 15 кораба да издирват подводницата.

    Коментиран от #102

  • 90 един от стадото

    29 30 Отговор

    До коментар #73 от "jorj":

    подводница Трешър. Вече 50г ни вест, ни кост от нея. И тя не беше с тралове за рапани, ръиш....
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Добър човек

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "Друга тема":

    Преди време, когато е писал лоши неща в този сайт, всъщност мозъка му е бил промит от разтояние от хора - секти, които контролират вселената ! В момента и от доста време мозъка му не е промит и е на себе си, даже е непоклатим !

    Коментиран от #95

  • 93 Янките ВЪН

    39 38 Отговор
    И нашите две корабчета излязоха на учение и сега единствения катер пази пристанищете на Варна. От време на време единствения вертолет хвърля по една торба провизии . Това е заради натиска на лайНАТО и Обора да дуем мускули. Янките ВЪН от Черно море и Ново село !
  • 94 Реалист

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "Друга тема":

    Точно така !
  • 95 Фен Кен Ген

    2 10 Отговор

    До коментар #92 от "Добър човек":

    Точно така ! Правилно !
  • 96 ненавист

    26 28 Отговор
    Е и другаде по света си играят на война. "220 китайски военни кораба са навлезли в оспорваното Южнокитайско море". Как чакам да из бия всички американски псета.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Borislav Popov

    27 31 Отговор

    До коментар #91 от "ОТАНовец":

    абе това краваропитеците не знаете кога и любимите ви президенти са били на власт....1993-2001 два мандата
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 руспуТкин

    35 29 Отговор

    До коментар #29 от "До ЛилиПутин":

    не могат я стигна рАЗИЯтската мизерия, верно, щото 80% от "сеструшките" ти живеят без ток, вода и с ке?неф на къра, а тоалетна хартия и четка за тоалетна са виждали само на кинопреглед в райцентъра. Чети повече първоизточници, не боли!

    Коментиран от #103

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Borislav Popov

    26 29 Отговор

    До коментар #101 от "руспуТкин":

    напълно точно .......в алабама точно така живеят,луизиана е същото......основно в кашони нощуват,е който има кинти ...във фургони
  • 104 Шкембе войвода

    24 27 Отговор
    Ей ся пращам нашата подводница Слава да ги подгони тия лоши мужици. Само да зареди с кюмюр и излита немедленно от Варна.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 КонТрол

    8 4 Отговор

    До коментар #91 от "ОТАНовец":

    Сам си призна си, че си русофил.

    Клинтън е до 2001
  • 108 Не се притесбявай

    22 25 Отговор

    До коментар #7 от "6666":

    Още вчера изплува в ламанша.А господарите ти бяха изпаднали в ужас.
  • 109 Тракиец

    12 17 Отговор
    Преди да ги видят внезапно ще светнат и хоп ще изчезнат,ако сте ме разбрали!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Пацо

    12 13 Отговор
    Щом не са там значи са някъде другаде . А щом са другаде то ще се чуе.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 1944

    25 14 Отговор
    я си прибирайте коритата че после западняците как ше ги дигат от дъното?
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 село

    17 21 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Пенчо":

    Дедо Пенчо, сложи си очилата, и "нищо чудно" да прочетеш цялото изречение. Силите на НАТО и Италия са загубили от радара руската подводница.... Сега я търсят. Може наистина да са я затрили, а може да се преструват. "Търси и ще намериш.", както е казал един мъдър човек в Библията.

    Коментиран от #122

  • 116 Голем смях

    30 28 Отговор

    До коментар #47 от "хаааха":

    Подводниците ги следят спътниците,а не някакви самолети.А и кой ще си хаби горивото за някакви допотопни руски железа.
  • 117 БАЙ Х@Й‼

    12 21 Отговор

    До коментар #91 от "ОТАНовец":

    Смени си ника на КРАВАТА ПЕНКА‼ Хем НЕ знаеш нещо , хем плюеш и обиждаш / не само мен/ ‼
  • 118 Аде пак,

    14 2 Отговор
    Марче,що сте турили снимка на ,,Акула,, -тя е от Северния флот,покажете зрънце интелект и си направете труда да пишете по материал за който имате поне елементарни познания!!!
  • 119 УНИКАЛНО

    13 2 Отговор
    НИЩО НЕ РАЗБРАХ ОТ ТЪПАТА СТАТИЯ ОСВЕН ЧЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СА ШЕСТТЕ ПОДВОДНИЦИ !
  • 120 СССР

    10 6 Отговор
    БОЙКО ЩЕ КУПИ ПОДВОДНИЦА И ЩЕ ГИ НАМЕРИ И ШЕСТТЕ И ТОГАВА НАШИТЕ ЖУРНАЛЯ ЩЕ ГИ ПИТАТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ !?
  • 121 ЦК на ГЕРБ

    12 11 Отговор
    Най-вероятно ,, Ростов на Дон,, е купена от Каракачанов и я е базирал близо до Царево.
  • 122 Ха ха ха

    19 11 Отговор

    До коментар #115 от "село":

    То май ще се окаже ,че и самите руснаци са я изгубили от радарите ха ха ха.Като им знаем подводниците на тея сигурно сама се е потопила.
  • 123 Ха ха ха

    11 28 Отговор
    Бе РУСИЯ, още малко ще търпи и тогава лошо, натовските държавички ще изчезнат

    Коментиран от #124

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Залезът отново е близо

    25 18 Отговор
    При срива на руската икономика на Путин не му остава нищо, с което да се похвали и ето, че някой му е подсказал как да влезе в похвалните страници на руските медии. Шест подводници с крилати ракети "Калибр" наистина са сериозна заплаха , но са и сериозен риск за Русия, особено като познаваме некачествената руска техника. Трябва да проверя дали не са им прикачили някой "подводен влекач" , но е възможно също именно да се окаже помощ на повредена подводна лодка да е наложило излизането на шестте заедно. Във военно време жертването на кораби и екипажи е нещо нормално за СССР, но се оказа, че пък наследника Русия се изхитрява да унищожава свои кораби и в мирно време... Някога имаха една пл - "Курск". ... Ако знаех имената на тези подводни лодки щях да прегледам предсказанията на баба Ванга...
  • 126 1944

    12 4 Отговор

    До коментар #86 от "клас Ромео":

    и като се събудихте - пръстите в контакта а?
  • 127 ХХХ

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    И най-вече... Месец два по-късно Русия получава траншовене от МВФ, които преди това са й отказвани. Компенсация?
  • 128 IDIL

    1 0 Отговор
    що издаваш военна тайна,броя на подводниците и какво има и какво няма ,да се прати във Сибир
  • 129 Шантав

    7 13 Отговор

    До коментар #11 от "ЛилиПутин":

    А ние какво демонстрираме ?Само калпака ни се вижда.

    Коментиран от #138

  • 130 Дядо

    11 19 Отговор
    ЛилиПутин ама не пада по стълбите заради силният "вятър".
  • 131 ЕРЕКТУС МАКСИМУС

    17 5 Отговор
    6 подводници търсят една идва помощ и от северния флот.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Гост

    9 13 Отговор

    До коментар #33 от "Голем смях":

    Имаше една подводница на САЩ, , заседнала преди околи две години в ледовете, И клипове на YouTube как руснаците идват на помощ на американските си колеги и им помогнаха да се размръзнат и да отплават.
  • 134 Гладния

    15 6 Отговор
    А какво яде обикновения руснак, освен, че жули водка.
  • 135 топло

    13 5 Отговор
    Фейсбук страницата "Контрапропаганда" съобщава, че Русия е задействала издирвателна операция за подводницата "Ростов на Дон" Към мястото на трагедията са изпратени множество руски кораби и подводници.
  • 136 АРМАГЕДАН

    4 23 Отговор

    До коментар #22 от "חיל הים":

    ТОВА Е ТРИ СЕКУНДИ ПРЕДИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. И БЪЛГАРСКАТА ФРЕГАТА ОТПРАВИЛА СЕ УЖ НА УЧЕНИЯ ЩЕ ОТИДЕ ЗЯН.
    ЦЯЛОТО НАТО В ЕВРОПА Е БЛОКИРАНО ОТ ЕДНА ЯДРЕНА ВАРШАВЯНКА КОЯТО Е ГОТОВАДА КАЛИБРИРА ТИЛА НА НАТО. ВСИЧКОТО БАЗИ НА НАТО Е В ОБСЕГ НА АТОМНИТЕ ОРЪЖИЯ. НЕМА ЛАБАВО, ВКЛЮЧАЯ И ТЕЛА ВИВ И НАГЕБ И ЕРУСАЛИМ И АШДОТ И ХАЙФА.
  • 137 незнайко

    1 21 Отговор
    Нека да продължават американците с набезите в Черно море !!! НАТО каквото и да е, няма работа в Черно море !!! Да не би Украйна де е искала подкрепа ??? НЕ Е АФИШИРАЛА ТОВА !!!

    Коментиран от #140

  • 138 Морз

    0 8 Отговор

    До коментар #129 от "Шантав":

    Калпака на дядо Щукар.
  • 139 Моряк

    3 23 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Пенчо":

    Дед, у тебя деменция, как у старичка Байдена.

    Коментиран от #143

  • 140 Генчо

    20 5 Отговор

    До коментар #137 от "незнайко":

    Точно там му е работата на НАТО от 6 държави които са на териториата на черно море 4 са членки на нато
  • 141 Жулиeтa

    25 1 Отговор
    Oтгoвoр Дo кoмeнтaр #87 oт "Рoмeo":
    Aбe примaтуc, хубaвичкo cи ни прeрaзкaзaл cтeнвecтничeтo нa кoнтрoв, aмa нeкoгa влизaл ли cи в 50-гoдишнaтa кaтaрaгa? Нe cи явнo, инaчe щeшe дa знaeш, чe e пълнa грoбницa. Дoбрe, чe я нaпрaвихa музeй, чe щeшe дa пoгрeбe цeлия eкипaж нeкoй дeн, тъй дe, дa cи имaмe cвoй "к yp"@ cк кaтo cecтрушкитe ти.
  • 142 рАЗИЯ ДИВАЦИТЕ

    19 0 Отговор
    силно се дивят как тъй аджеба ръждивите им подводни катараги биват засичан под леда на Арктика. Ама от космоса. Те и на четките за чистене на тоалетна се дивят. Передавая и уникалная отвсекъде:)
  • 143 пидаРАZуебывай

    14 0 Отговор

    До коментар #139 от "Моряк":

    Ало, мъдератора, грухтежът на рАЗИЯтски диалект на българския не ги ли триехме, бре? За една приятелка от СЕМ питам...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания