Last news in Fakti

23 Март, 2021 21:33 1 787 7

Обединеното кралство отбелязва година от първия локдаун

  • мат ханкок-
  • великобритания-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • борис джонсън

Здравният министър Мат Ханкок заяви, че последната година вероятно е най-трудната за цяло едно поколение, но усилията на здравепозването и масовото ваксиниране дават големи надежди на хората

Обединеното кралство отбелязва година от първия локдаун - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Обединеното кралство отбелязва една година от първия локдаун. В рамките на тази година броят на жертвите на COVID-19 надхвърли 126 000.

Точно в 12.00 часа на обед британците отбелязаха с едноминутно мълчание годишнината и почетоха паметта на жертвите на пандемията. Премиерът Борис Джонсън даде висока оценка за проявения висок дух след първия локдаун и поднесе съболезнованията си на близките на жертвите.

По-късно с падането на здрача в цялата страна хората ще излязат пред праговете на домовете си с телефони, свещи или прожектори в рамките на бдение, организирано от благотворителната организация „Мари Кюри“. Всички забележителности в Лондон и други градове ще бъдат ярко осветени през нощта.

Здравният министър Мат Ханкок заяви, че последната година вероятно е най-трудната за цяло едно поколение, но усилията на здравепозването и масовото ваксиниране дават големи надежди на хората.

Кралица Елизабет Втора изпрати букет до болницата „Сейнт Бартоломю“ в Лондон, където нейният съпруг принц Филип наскоро претърпя операция заради стар сърдечен проблем.

Въпреки някои съобщения, че разхлабването на ограниченията може да бъде забавено, официален говорител на премиера заяви днес, че „пътната карта“ на Борис Джонсън за излизане от локдауна върви по план.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 3 Отговор
    Ще има ли торта!?

    Коментиран от #2

  • 2 пак не разбрал

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пробутваш си застоялата стока ли ?
  • 3 Една година локдаун в UK

    4 0 Отговор
    За много години !
  • 4 Четник

    2 2 Отговор
    Днес в Кралството имаше минута мълчание в 12.00 в почит на жертвите на КОВИД. Правителството след дълго лутане най—сетне намери начин за излизане от кризата или поне ще опита.Досега всички се въртят в кръг и броят поредната вълна или мутация. Давай ,Борис,горе главата и ще пием по пинта бира като отворят на 12/04
  • 5 Hoho Boho

    2 0 Отговор
    Честито! Трябва да почерпят...
  • 6 Бонго бонго

    7 1 Отговор
    С такъв олигофрен за министър-председател нищо добро не чака британците...
  • 7 Прометей

    5 1 Отговор
    Никога досега в човешката история държавите не са били ръководени от такива нищожества. Склеротичния и с тежка деменция Байдън, комплексираният лилипут Путин, яловата и грозновата Меркел, геронтофилът Макрон, отявленият идиот Джонсън пладнешкият бандит и толуп Бойко и т.н. и т.н. Какво очаква светът на хората??? Само едно- АПОКАЛИПСИС