Last news in Fakti

25 Март, 2021 12:25 2 538 3

Бразилия очаква финансово споразумение за АЕЦ „Ангра“

  • бразилия-
  • атомна централа-
  • споразумение-
  • аец-
  • ангра

Възобновяването на проекта бе одобрено през 2007 година

Бразилия очаква финансово споразумение за АЕЦ „Ангра“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Очаква се финансовото споразумение за довършването на трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ в Бразилия да бъде готово до края на 2022 г. Това заяви Леонардо Мендес Кабрал – директор приватизации в бразилската Национална банка за икономическо и социално развитие (BNDES), предаде World Nuclear News.

Тя е една от институциите, които обезпечават най-голямо финансиране за проекти в Бразилия и е играла роля при осигуряването на средства за атомни енергийни проекти в миналото. Изграждането на трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ започва през 1984 година с 1405-мегаватов реактор с вода под налягане, конструиран от германската компания KWU.

Две години по-късно проектът е спрян. Твърди се, че по това време около 70% от оборудването за централата е купено и доставено на площадката. Възобновяването на проекта е одобрено през 2007 г., като е подписано споразумение с френската Areva през 2008 г. В средата на 2015 г. проектът отново е спрян. През юни миналата година Бразилия одобрява план за довършване на енергоблока.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ветропоказател

    1 6 Отговор
    Тия не са уред да строят АЕЦОВЕ

    Коментиран от #3

  • 2 Иван

    4 1 Отговор
    Не сме били сами на този свят ейй или да не и там енергетиката да се ръководи от наши специалисти и това го има.
  • 3 Д. Петров

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ветропоказател":

    Ти тях не ги мисли. Държавата помага, една трета от енергията им е еол!
Новини по държави: