Last news in Fakti

30 Март, 2021 18:22 5 660 14

Спор около преброяването в Северна Македония

  • северна македония-
  • преброяване-
  • талат джафери

Талат Джафери очаква разяснения

Спор около преброяването в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на македонския парламент Талат Джафери е недоволен от отлагането на преброяването, съобщи Нова Македония.

Решението беше договорено от Зоран Заев и Християн Мицковски. Премиерът проведе среща с лидера на опозицията през вчерашния ден.

Според председателя на народното събрание, двамата не могат да предефинират закона за преброяването. Визира се частта за регистрация на диаспората, която ще продължи до преброяването на терен.

Той заяви, че трудно може да обясни как подобно решение се взима на пресконференция. Предстоят срещи по темата.

Джафери заяви, че редът и законът трябва да се спазват. По план преброяването трябваше да започне в четвъртък.

Вероятно то ще бъде отложено за октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Даньо

    27 0 Отговор
    Най големия страх на мънкидонците е да се окажат "на кантар" с албанците в преброяването. Скоро няма да има преброяване.
  • 2 верваи ми

    19 0 Отговор
    Къде ще ги броите, В лъжливите книги или наум. Първо ги намерете
  • 3 hh88

    20 0 Отговор
    Тия смешници не разбраха ли, че колкото повече се въртят, толкова по дълбоко влиза? Сега и албанците ще настроят срещу тях и докато се усетят, ще ги присъединят към шиптарите. Вместо да приемат реалноста и да тръгнат по пътя към ЕС, те се чудят какво да изшмекеруват.

    Коментиран от #4

  • 4 😁😁😁😁

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "hh88":

    Е те....затова се въртят де....за да влезе по-навътре,навътре....навътре...😁😁...навътре докато не опрат макарите😁😁
  • 5 Скопие лъжат че са бедни

    0 9 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Абре нашия

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Скопие лъжат че са бедни":

    Какво злато, къкъв туюб ти е в главицата? Това да не го е откраднал преди две недели на да го има някъде закътано? Ти в въобще знаеш ли кого е било това?
  • 7 Грогу

    14 0 Отговор
    Тези не смеет да се преброят .. албанците ще ги дебнат за всяка бройка и не знаят дали ще успеят да илъжат за броя на албанци и българи. Ей, макта , обичайте си ги сърбите , но си гледайте вашите интереси и ползи , а те зависят от България , а не от Сърбия .
  • 8 Брендица

    9 0 Отговор
    Определено се страхуват от преброяване. Последното мисля е от 2002 при тях. БЪЛГАРИ са преброени 1417, ауу..От тогава вече има 80 000 македонци с български паспорти и още 40 000 чакащи.. Някой ще трябва да обясни това явление. Може и Каракачанвоевода да го призоват😂
  • 9 Сашш

    9 0 Отговор
    Тъкмо като отложат ще се родят още Албанчета.
    Преброяването-Българин,Българин, Албанец,Българин,Българин, Албанец и т.н.
  • 10 Пич

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Скопие лъжат че са бедни":

    Моля те, престани да спамиш! Под всяка статия за тези от северна македония пишеш за това злато. Престани, минали са над 2400г. оттогава. И по онова време по тези земи са живеели елини, или по-точно елините на Филип Македонски. Тези днес, които населяват географската област Македония, нямат нищо общо с елините, а камо ли с някакво измислено съкровище.
  • 11 Лимонка

    2 0 Отговор
    Страх ,я ! През 2002г. албанците бяха 25,17% а днес със сигурност наближават поне 35%. Турците са над 4%,ромите вече над 3%,бошняците над 1%,сърбите 2%. Скритата лимонка са куците власи - реално са над 100 000 но иначе се пишат македонци. Тресе ги треска,че може 100 000 да се пишат българи и тогава измисленият етнос ще падне под 50%.

    Коментиран от #12

  • 12 Брендия

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Лимонка":

    Забравяш, че македонците са разселени в 25 държави. Не е толкова измислен етнос, който лесно да падне..

    Коментиран от #13

  • 13 Вяяяярно

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Брендия":

    Вярно веее... Баш македонците на Сашко Мачердонски са в Централна Азия и Хиндукуш изпоженили се за местни девици. Ама грЪците ви изпревариха още преди 20 години и ги обявиха за грЪци.
  • 14 Скопие лъжат че са бедни

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
Новини по държави: