Last news in Fakti

21 Април, 2021 12:12 1 270 0

Германското правителство получи зелена светлина за европейския фонд

  • германия-
  • фонд-
  • съд

Решение на Конституционния съд

Германското правителство получи зелена светлина за европейския фонд - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Конституционният съд на Германия проправи пътя за одобряване на законодателство , ратифициращо Фонда за възстановяване, съобщи Ди Велт.

Правните оспорвания на инвестиционния план са отхвърлени. Това е важно за стартиране на разходите възстановяване на блока.

Конституционното оспорване се оказа неоснователно. Посочва се, че положителното влияние от плана е по-голямо от негативното.

Промяната повишава горната граница за национални вноски в бюджета на ЕС от 0.6 до 2 процента от брутния национален доход. Това трябва да осигури изплащането на заемите, които трябва да осигурят попълване на бюджета.

Седем от осем съдии подкрепиха решението. Няколко групи се обявиха срещу плана.

Очаква се той да бъде официално одобрен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: