Last news in Fakti

22 Април, 2021 08:15 1 667 29

Протести и недоволство в Русия

  • русия-
  • протести-
  • полиция

Има голям брой задържани

Протести и недоволство в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям брой протестиращи са били задържани по време на демонстрации в Русия, съобщи ТАСС.

Протестите се състояха през вчерашния ден. Това стана без разрешение на ръководството в страната.

Част от организаторите бяха задържани още преди тяхното начало. Демонстрациите са в подкрепа на опозиционера Алексей Навални.

През вчерашния ден бяха задържани някои от неговите близки сътрудници. Това са Любов Собол и Кира Ярмиш.

При протестите са били задържани около 1631 души. Протести е имало в много градове в страната.

Акции се проведоха и в други страни, като се смята, че в тях са участвали общо над шестдесет хиляди души.

Протестите са били особено големи в Санкт Петербург. Там са били задържани 743 души.

Имало е сблъсъци на полиция с протестиращи. Много от задържаните в полицейските управления са останали без достъп до помощ.

Видео от протестите можете да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    11 42 Отговор
    Полуръста яко го е страх, отвсякъде го натискат и скоро ще се свърши с имперските амбиции на едни двуграмови получовеци

    Коментиран от #10

  • 2 РУСИЯТА...ПАК САМОТНИЦИ

    14 36 Отговор
    ТАМ ПРОТЕСТИ НЕМА....ВСИЧКО Е ОК.....СПОРЕД БСП КОМУНДЕТАТА И РУСОФИЛИТЕ....
  • 3 BigBulgarianBoss

    14 26 Отговор
    Жалко, че руснаците не са въоръжени като янките. Са щехме да гледаме уникален сериал
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РУСОФИЛИСТИЦИТЕ

    20 16 Отговор
    НЕМА ПРОТЕСТИ, НЕМА НЕДОВОЛНИ...ТВА СА КРИМИНАЛНИ ЛИЦА ИСКАЩИ ДА КЛАТЯТ ВЛАСТТА....
  • 6 очевидец

    33 7 Отговор
    200-300 зомбирани на протест - то голямо чудо бе . В сравнение с тях туп протестите цяло лято изглеждат направо грандиозни.

    Коментиран от #18

  • 7 Дългият

    5 27 Отговор
    Лошото е че всички можещи да мислят и тези които са останалата овча маса се слагат под един знаменател.Преценяш че това управление е Тоталитарно,но излиза че ти си предател,Сорос е зад теб,макар че ти имаш очи и виждаш как стоят нещата.В Русия различен ли си в политиката от тази на Кремъл.значи си престъпник.И това шизофренично се подкрепя от проруските .....лизци тук..
  • 8 Сандо

    31 2 Отговор
    Ау,60000 души в цял свят!Я вземете да изброите колко протестираха срещу Ковид-мерките,колко бяха бити,обгазени,тъпкани и арестувани по евроатлантически в Дивия "демократичен" Запад.Не за друго,а за да направим сравнение.А чрез сравнения се правят изводи.
  • 9 ЛилиПутин

    6 24 Отговор
    Рубашки Чайници Ватенки
    Крепони
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Табаков

    32 1 Отговор
    Не се занимавайте с Русия! Гледайте хаоса в България! Русия е голяма държава и ще се оправи. България затъва всеки ден. Все по-надолу.

    Коментиран от #13

  • 12 хаха

    16 3 Отговор
    Само около 6000 хиляди убитака с толкова много пари? Те само семействата на политиците хванати за корупция са повече от 6 хил. Около 20 човека пратиха на кратка почивка в СИЗО. Единия протестъре 15 годишен регистриран в диспансера. Отишъл да протестира незаконно с военна лопатка.
  • 13 Говорит Москва

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "Табаков":

    Затъва нещо друго, не и родината ми.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истината

    13 3 Отговор
    Те повечето лумпени изобщо не знаеха за какво се събират.Ей така, за шоуто,щото ковид ограниченията не им дават право на събиране ! Протести !?!
  • 16 1234

    18 2 Отговор
    В сащ и франция и германия направо ги стрелят и бият
  • 17 България на ес

    16 0 Отговор
    Напишете за протестите в Берлин, Париж, Каталуния, Виена, Амстердам, Капитолия.
    Дето полицията бие и рестува, даже в Капитолия застреля невъоръжени протестиращи, сред които жена.
    И това продължава вече година в ес и сащ.

    А в Русия, основно непълнолетни се връзват на " сороската оранжаве пропаганда" и излизат да протестират, след което майките им ги прибират от улиците.
    Платените протестъри са толкова малко, че като ги приберат в полицият ги карат с миниван, толкова са " протестите в Русия".

    Руснаците знаят, че англосаксонските и ционистките западни олигарси и политиците им, плащат на протестиращите, и не ги подкрепят. Щото руснаците знаят, че запада е с над 100 % дългова задлъжнялост и иска да прилапа евтино суровините им и работната ръка.

    Руснаците знаят какво е положението в България на ес- демографска криза, масова икономическа имиграция над 2, 5 млн. българи , по голяма отколкото в Казахстан, Узбекистан, Венецуела. Знаят, че в България на ес заплатите са по 300- 500 евро масово, за 10 години членство в ес, а на западен ес са 1600- 2000. Затова руснаците не искат да станат като България на ес.
  • 18 Антимилиционер

    2 17 Отговор

    До коментар #6 от "очевидец":

    Да протестираш в русия и в България няма нищо общо. В путинова русия е забранено и опасно ,а тук си е развлечение и убиване на скуката. Но ти с плиткия си мозък няма как да го разбереш

    Коментиран от #19, #21

  • 19 бъдетеобективни

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Антимилиционер":

    В България на ес лятото, протестите срещу правителството подкрепяно от ек, меркел, макрон, англия, сащ бяха грандиозни в сравнение с шепата протестиращи в Русия.

    Да не говорим за протестите в берлин, париж, каталуния, амстердам, прага, неапол, виена, капитолия последната година, дето полицията ги биеше и арестуваше, а в капитолия директно разстреляха няколко невъоръжени протестиращи, сред които жена.
    Та тия протести в ес и сащ са доста по многобройни, отколкото " платените протестъри" и малолетните дето им се връзват в Русия!

    от 112 с тази статия медиите се сриват на 113 място по обективност.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хахаха

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Антимилиционер":

    Ти ходил ли си в Русия , за да знаеш, колко е опасно? Протестине не бяха разрешени. Ще ги приберат, естествено. В България не трябва ли да искаш разрешение за протест? Пунин е казал и е истина: руската полиция бяла и добра в сравнение със западната. Просто живеете зад информационната завеса и ви спестяват, а значи откровенно заблуждават, за да те кажа, че лъжат, относно ситуацията в света. Затова ви опростачеха, за са ктанете функционално неграмотни консуматори на всякаква западна боза.
  • 22 Абе

    10 1 Отговор
    Какъв протест бе , разсмяха ме тия журналисти ?! Гледайте видеото преди да коментирате АЛО ДЕЖУРНИТЕ СОРОСОИДИ ... Доста от вас плюещите тук по Русия ще се оприличат с тези които уж протестират там - женствени момченца , не къпани и грознивати момичета , все " млади и красиви " с по няколко долара повече в джобетата си ...
  • 23 Заличете го

    9 0 Отговор
    Абе трепайте го този предател и да се свършва с цирка.Всичко се ръководи от САЩ и е пропаганда менте а еврогейците са папагалите на САЩ.
  • 24 pepy

    7 0 Отговор
    Сороснята страда в Русия!
  • 25 Rado

    7 0 Отговор
    Престъпнима Алексей Навални ще си излежи орисъдата до по следния час Руската Федерация е правова държава и там пред закона вс са равни!
  • 26 хахаха

    7 0 Отговор
    по данни на самите организатори в акциите за навални в цяла Русия са участвали около 14 000 души...с останалия свят цели 60 000...какво излиза? че по света по милеят за навални отколкото в Русия...:)))
  • 27 big

    6 0 Отговор
    А колко са задържани протестиращи в западните държави люлка на "демокрацията"? Защо никой не пише, а само бегло се съобщават за протестите! Дори не се споменават водните оръдия, сълзотворния газ, полицейското насилие и т.н.! За разлика от Запада в Русия се провеждат провокации, организирани и платени от същите тези "демократи"!
  • 28 Костова

    1 0 Отговор
    Според Шпигел задържаните са 450 човека.Волков може и да напише, че милион са били излязли на протеста. Камерите от протестта обаче показаха друго.Плищади с по десетина, петдесет, някъде стотина навалнята из руските градове. Рехава тълпа, ходеща в разни посоки по московските улици. Там и не може точно да се определи кои са демонстрантите и кои прибиращи се от работа граждани. Протеста съвпадна с края на работния ден.
  • 29 ужас

    2 0 Отговор
    В цяла Русия са взели участие 15000 души, от които половината сеирджии. Подкрепата за навални вече е под 0,00.....1%. Запада гзаложи на куц кон.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания