Last news in Fakti

25 Април, 2021 18:41 1 430 2

Устойчивото развитие остава основен приоритет за Тайван

  • тайван-
  • инициатива пет плюс две иновативни индустрии-
  • устойчиво развитие-
  • изменение на климата-
  • въглеродни емисии-
  • програма за развитие на инфраструктурата-
  • кръгова икономика

Нулеви нива на въглеродни емисии до 2050 г. - това е целта на островната страна

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван се ангажира да постигне нулеви нива на въглеродни емисии до 2050 г., подчертавайки усилията на страната за стимулиране на устойчивото развитие.

„Като отговорен член на международната общност, Тайван не пести усилия в борбата с изменението на климата чрез политики като Програмата за развитие на инфраструктурата и Инициативата за 5+2 иновативни индустрии“, каза Цай.

Енергийната реформа играе ключова роля за намаляване на въглеродните емисии, допълни още тя и добави, че страната разработва стратегии за постигане на целта в сектори, обхващащи селското стопанство, производството, жилищното строителство и транспорта.

Според Цай правителството усилено работи в посока откриване на нови бизнес възможности, като същевременно се стреми да осигури стабилна позиция на страната в международните вериги за доставки. Тя даде за пример компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., участваща в инициативата RE100, която насърчава използването единствено на зелена енергия, както и Taiwan Circular Economy 100 – алианс от фирми, стремящи се да се придържат към модела за намаляване на отпадъците.

Инициативата за пет плюс две иновативни индустрии се фокусира върху сектори като биотехнологиите, зелената енергия, националната отбрана, смарт машините и Интернет на нещата, както и върху две основни концепции: кръгова икономика и нова парадигма за развитие на селското стопанство.

Стартиралата през 2017 г. Програма за развитие на инфраструктурата е насочена към задоволяване на ключовите инфраструктурни нужди на Тайван за следващите 30 години. Включва проекти, обхващащи железопътното развитие, цифрова инфраструктура, безопасността на храните, зелената енергия, развитието на градовете и селските райони, повишаване на раждаемостта и редица други.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Call of Duty

    4 2 Отговор
    Устойчиво развитие ако сте с Америка до край , превземе ли ви Китай ще се върнете с 2000 века назад
  • 2 Covid

    4 2 Отговор
    "Устойчивото развитие" е глобалисткият израз за екологичен диктат, за да се излъжат гоите да влязат в капана без сиренце.