Last news in Fakti

26 Април, 2021 07:16 2 166 4

Шотландия очаква Борис Джонсън да позволи нов референдум

  • шотландия-
  • референдум-
  • никола стърджън

Статия от Никола Стърджън

Шотландия очаква Борис Джонсън да позволи нов референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Добре ще е британският премиер Борис Джонсън да зачете искането на Шотландия за втори референдум за независимост. Това обяви първият шотландски министър Никола Стърджън, цитирана от Гардиън.

Шотландският представител излезе със специална статия по темата. Предлага се Джонсън да не следва действията на Доналд Тръмп.

Посочва се, че незачитане на идеята за референдума ще е равностойно на непризнаването на американските избори. Предстои провеждането на парламентарните избори в Шотландия.

Очаква се мнозинството да е на регионални представители, подкрепящи идеята за референдум. Стърджън призова шотландците да получат право за взимане на решение за независимост.

Британското правителство към момента отхвърля идеята за референдум. Ново проучване показва, че повечето британци смятат, че правото на ново гласуване трябва да бъде зачетено.

Към момента настроенията за независимост сред шотландците са изравнени.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    7 4 Отговор
    първата шотландска министърка Никола Стърджън
  • 2 Последните думи

    11 1 Отговор
    Свобода!Свобода! Това бяха последните думи на Смело Сърце..
  • 3 Априлско възстание трябва

    4 1 Отговор
    Ще го чакат....да вадят шотландската армия по улиците и да обявяват референдум както направиха руснаците в Крим.Правилно е казал Свобода!Плюс това шотландците са пълни с техен нефт
  • 4 въх

    2 1 Отговор
    Крайно време е да се отделят, англичаните само ги прецакват
Новини по държави: