Last news in Fakti

6 Май, 2021 11:55 1 734 5

Стачка в Гърция срещу промени в трудовото законодателство

  • стачка-
  • гърция-
  • трудово законодателство-
  • транспорт-
  • блокиран

Транспортът в страната е блокиран

Стачка в Гърция срещу промени в трудовото законодателство - 1
Снимка : Shutterstock

В Гърция транспортът е блокиран заради протест срещу проектозакон, променящ 8-часовия работен ден. Организатор на общонационалната стачка са синдикатите и опозиционните партии, предаде БНР.

Консервативното правителство на Киракос Мицотакис внесе в парламента промени в трудовото законодателство, които според управляващите са в подкрепа на правата на работещите. Тълкуването на синдикатите и опозицията обаче е, че се прави опит за въвеждане на нови права на работодателите – да уволняват лесно всеки работещ както в частния, така и в държавния сектор.

Стачката започна в 6 часа тази сутрин и засегна силно транспорта – железничарите спряха влаковете във всички направления, фериботите остават на котва, стачкуват и авиодиспечерите, което отменя полети към гръцките летища.

През определен интервал спира и градския транспорт. Въпреки епидемиологичната обстановка синдикатите организират протестни демонстрации в цялата страна.

Опозиционните партии също приканват хората да се включат хората в масови демонстрации с искане правителството да оттегли промените в трудовото законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смерш

    6 1 Отговор
    Гърци,Румънци,Албанци,Сърби,"северо"македонци дори ,когато имат сериозен проблем се държат като един народ!
    Къде сме ние обаче-в тази територия Българския етнос е на принципа "всяка коза за своя крак"!
    Но турци и турчеещи се цигани търпеливо изчакват и ако продължаваме така................................
  • 2 мани мани

    9 2 Отговор
    нашите синдикати бяха силни по едно време за около 5-6г.
    после почнаха да пият и ядат заедно с всички мафиоти (политици, менте бизнесмени ейкией олигарси - крупни капиталяги отвратяги) ... а ние си ги чакаме да са на наша страна и да ни пазят :)
  • 3 Бял чиляк

    7 1 Отговор
    Българина и 18ч.да го караш да работи за 20лв., ще търпи и само ще се оплаква. Браво на гърците!!
  • 4 Ужас😰

    2 4 Отговор
    Само да не променят закона и да започнат, да работят. Гърците обичат държавна "работа", да си клатят краката цял ден до към 17ч. и после вечерта на бозуки.

    Коментиран от #5

  • 5 Бг Турист

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ужас😰":

    Като им гледам инфраструктурата..май не ще да е така. И селата им китни, направени, и пътищата им пътища, и природата им природа. Това с клатенето на краката не върви като опорка. Или си искал да опишеш Ганьо, дето едни калинки не може да пребори вече 30 години.
Новини по държави: