3 635 32

Големи сблъсъци в Израел

Палестниците започнаха протести

Големи сблъсъци в Израел
Снимка: БГНЕС/EPA

Големи сблъсъци между палестинци и израелската полиция имаше през тази нощ, съобщи ТАСС.

Палестински младежи са започнали внезапен протест. Това е станало при голямо полицейско присъствие.

Полицаите са били атакувани с камъни и бутилки. През последните седмици в Израел има различни протести.

Палестинците протестират срещу плановете за изселване на техни представители от различни региони. Сблъсъци е имало в квартал Шейх Джарах.

При сблъсъците са пострадали сто седемдесет и пет палестинци и четирима полицаи. Американското правителство призова за намаляване на напрежението и избягването на изселването на семейства.

Палестински представители обявиха, че ще защитят своите права в Ал Акса, където има голям брой техни заселници.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 хъхъ

  67 13 Отговор
  Това е палестинска земя, окупирана от ционистите! Преселиха там поюдейчена измет от цял свят, нямаща нищо общо с античните евреи. Свобода за Палестина! Не съм про-мюсюлмански настроен, ама това е истината. Трябва да сме справедливи!

  Коментиран от #20, #21

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 Смърт на евреите!

  34 13 Отговор
  Това е единствения изход за планетата!

  Коментиран от #27

 • 4 така ли е

  12 22 Отговор
  И аз не съм за евреите , но там е бил Израел и евреите са изселени от там от римляните ...поне така знам, да не бъркам нещо ...
 • 5 Последният Софиянец

  13 24 Отговор
  Палестинците са като наще ц...няма отърване като от троскота
 • 6 Нане

  10 2 Отговор
  семити! Тепат се откак са били примати за тоя дето клати клоните.

 • 7 Tarnovetz

  13 4 Отговор
  Преди около 15 години в израелски вестник - вероятно Haaretz - имаше статия от член на Kneceta - парламента и лидер на консервативната партия. Той планираше да депортира един милиoн палестинци от Израел до България и Босна. Той предложи да плати на всеки 100000 долара за да напусне Израел, като паритe щяха да дйдат от USA.

  Коментиран от #10, #15

 • 8 Истина

  32 9 Отговор
  Израел е построен върху кръвта и костите над палестински деца. Евреиските терористични организации Иргун и Хагана са замесени в десетки етнически прочистания!
 • 9 протестър по професия

  9 19 Отговор
  След като протестът е внезапен, права е израелската полиция да бие. Има си ред за тия неща. Първо в районното кметство /на Шейх Джарах/ си запазват дата и час. Попълват декларация, че протеста е мирен, без политически искания и нарушаване на общественния ред. Отиват на определеното им място, изпушват по 2-3 цигари, 2-3 лозунга и в къщи, живи и здрави. А не, 175 'контузени'.
 • 10 ПППП

  10 1 Отговор

  До коментар #7 от "Tarnovetz":

  Трябва да се радваме, че не са го направили, защото тези паразити на всичко са способни!
 • 11 Сравнете

  11 7 Отговор
  териториите, на които живеят евреите и палестинците, съответно цивилизация и разруха и тогава съдете...

  Коментиран от #14

 • 12 Скоро

  21 5 Отговор
  На 15ти май палестинците отбелязват "Накба" - денят на катастрофата. Когато през 1948г. започват убийства, изнасилвания и етническо прочистване от евреи над палестинци!
 • 13 Tarnovetz

  12 5 Отговор
  Древният град Ерусалим е основан преди повече от 3000 години вероятно от древните Асирийци, а по-късно е бил превзет с война от евреите; Името "Библията" идва от географската област, където е написана за първи път – не е верско име , a оригиналния език е "Arameia" - старo арменски (не в Иврит или Идиш) и по-късно е преведенa на старогръцки. Не е сигурно, че Исус и Йоан Кръстител са били евреи.

  Коментиран от #26

 • 14 ббб

  18 6 Отговор

  До коментар #11 от "Сравнете":

  Всяка година САЩ е задължена да дава безвъзмездно на Исрел 5 милиарда долара и американците нямат право да протестират! Това явно не го знаеш! И на нас да ни дават по 5 милиарда годишно и България ще изглежда доста добре!

  Коментиран от #16, #30

 • 15 ами

  11 0 Отговор

  До коментар #7 от "Tarnovetz":

  Имаше такава 'идея' и у нас, по времето на Живков - Арафат. ''Отгледай палестинче'' с подпомагане от държавата. Губи ми се резулатът ( беше преди много години ).

  Коментиран от #17

 • 16 ами не

  15 3 Отговор

  До коментар #14 от "ббб":

  там е работата, че при тях тези 5 милиарда, ако е така изобщо са видими,а при нас биха потънали в нечии джобове...
 • 17 Tarnovetz

  5 1 Отговор

  До коментар #15 от "ами":

  Всъщност зад тази идея беше Брежнев; палестинците също произхождат от Цион.
 • 18 27 77

  9 7 Отговор
  Причина за протестите са че евреите искат да изселят палестинците от божия град . Въщност историци твърдят че и евреите и палестинците са един народ но с различна вяра .За това трябва да се намери мъдро и мирно решение Да бъдат смазани евреите както някои тук мечтаят е варварско Да не може една страна която не е мюсюлманска да оцелее в близкия изток е трагедия и показва уродливото лице на радикалния ислям
 • 19 требе стригане

  15 0 Отговор
  Точ байдън се оказа голем бклук.
 • 20 Немска мъка

  6 13 Отговор

  До коментар #1 от "хъхъ":

  Кое е справедливо бе глпк виж на ква възраст е еврейската религия и народ и виж кога се появява мухамад и кой е бил там първи.

  Коментиран от #32

 • 21 Хорхе

  6 9 Отговор

  До коментар #1 от "хъхъ":

  Може ли да назовеш "палестински" царе или изобщо исторически личности от последните три хиляди години насам? Ако попиташ палестинци всичко започва с Ясер Арафат!
 • 22 ОФ ОФ

  7 1 Отговор
  Да си припомним 10 те заповеди Господне , който Мойсей или мюсюлмани наричат Муса до несе на света, не кради, не пожелавай жената на ближния, обичай ближния си, ....!!!! Не коментираме действията им. Има решение и бъдеще ще бъде доведено до знанието хора решението Господне. Ще на стъпи мир както на Балканите така и между Израел и Палестина. Библията е свещена книга която мъдрос ние следваме.
 • 23 Юдея Име

  4 1 Отговор
  Там не е ли било Юдея, и за да ги накаже един Римлянин понеже, обаче, решили да се вдигнат срещу Рим, им спретнали малко геноцидче и в знак злобно отмъщенийце-типично за повечето Империи, сложили началото на пренаписването на историята от Юдея на Палестина. Та чаак до ден днешен.
 • 24 Еврейн

  1 6 Отговор
  Израелците са повече от палестинците в Израел... ;) Вервайте ми.

  Коментиран от #29


 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 Мнение

  11 0 Отговор

  До коментар #13 от "Tarnovetz":

  Исус е проповядвал на арамейски. Интересно никой не споменава какво се случи с арамейците в Ирак и Сирия? Те всички са православни християни. Дали не ги избиха в суматохата? Тая тема никой политик или джорналист не я повдига. Пълно мълчание.

  Коментиран от #31

 • 27 Росен

  1 2 Отговор

  До коментар #3 от "Смърт на евреите!":

  Те ли са виновни че ние не сме задружни а сме завистливи зли и глупави гноми неспособни да действат заедно?
 • 28 Баце Ицо бичи сливи

  3 0 Отговор
  Има много хубави еврейки в Израел.Гледаш ги направо са като рускини
 • 29 Веско

  4 0 Отговор

  До коментар #24 от "Еврейн":

  Я кажи сега колко зъбни колелца има в един часовник😲😁.Ако не знаеш значи не си евреин
 • 30 Жоро

  4 0 Отговор

  До коментар #14 от "ббб":

  Много пара 5 милиарда бе..все едно всяка година да ни дават на нас по 15 броя ф-16.След 20 години бихме имали отново 300 изтребители както при бай Тодор.Обаче не сме евреи и никой нищо не дава а само ни взема
 • 31 tarnovetz

  4 0 Отговор

  До коментар #26 от "Мнение":

  Православното християнство изповядва любов към хората - когато Рим го прие, робите бяха освободени - около 10 милиоинa хора са освободени. Не е вярно, че германците или ние българите (Атила) унищожихме Римската империя - тя е огромна и те са имали около 1000000 войници. Християнството унищожи империята отвътре. Голямата разлика с юдейството е , че повечето евреи по това толерират робството, а някои реализирали големи печалби от търговия с роби – гои.
 • 32 Бачо Киро

  4 0 Отговор

  До коментар #20 от "Немска мъка":

  Е ти ще ни светнеш сега по въпросът за Палестина ли? Щото ако ще го караме на държави в момента Палестина пак води пред Израел с 1947 пред 1948... Територията Палестина, за която става въпрос, демек с филистинците, пак води с 5-6 века на кралствата на Израел и Юда. Въобще кво се пънеш с разни Мохамед и тн, като става въпрос за доста преди това. Онея мурафети преди 3000 години са така или иначе вятър и мъгла, всеки е променял според кефа, историята я пишат историците, но се диктува от победителите. В днешно време и двете страни са от 1947-48 и израелците няма кво толкова да се дуят. Нямаше и да се дуят, ако САЩ не беше зад тях.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.