Last news in Fakti

10 Май, 2021 16:20 1 733 6

Реториката за промяна на граници трябва да спре

  • ес-
  • жозеп борел-
  • босна и херцеговина

Жозеп Борел коментира идеите за промяна на територии

Реториката за промяна на граници трябва да спре - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел призова да бъде отхвърлена реториката за нови граници, съобщи Политико.

През последните седмици се твърди, че в ЕС се разглежда нов план за Балканите. Планът допуска промяна на граници за бързото намиране на решения на въпросите между страните от региона.

Повечето европейски представители отхвърлиха подобни предложения. Борел обяви, че поставянето под въпрос на териториалната цялост и предложенията за промяна на граници са неприемливи.

ЕС ще продължи досегашните си действия. Групата подкрепя териториалната цялост и бъдещето на Босна и Херцеговина като обединена държава в Европа.

Признава се, че политическата ситуация в момента там е сложна. Въпреки това се очаква да бъдат изпълнени реформите за европейско присъединяване.

ЕС продължава да отстоява идеята за стабилност и мир.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    9 1 Отговор
    Бързо забравиха Косово...
  • 2 Хахаха..

    4 0 Отговор
    Тепърва започва,никой не ви караше да се врете в Косово,освен грандоманията ви.После,като ответен жест се получи Крим и влакът потегли..
  • 3 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Тия ще ни сготвят една палава война като нищо. С любезното съдействие на краварите.
  • 4 аз съм Веска

    6 1 Отговор
    ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ МИР И СТАБИЛНОСТ , НЕ ВАЖИ ЗА ТУК.
    УСТОЙЧИВО БЕДНИ , С МИР ПОД ВЪПРОС :
    ТРАЙНО ЖИВЕЕЩИТЕ РУСНАЦИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО НАПУСНАХА СТРАНАТА НИ .
    ТОВА Е НЯКАКЪМ МНОГО ЛОШ ЗНАК .
    РУСКИ ТУРИСТИ ОТКАЗВАТ ЛЕТУВАНЕ ТУК.
    СИЛНО ЗАМИРИСА НА ЕВРОПЕЙСКИ МИР .
  • 5 Има нещо

    5 0 Отговор
    оксиморонно в цялата реторика на този - хем е против промяна на границите, хем ще подкрепя териториалната цялост на Босна и Херцеговина. Ама това, че тази новоизмислена държава е създадена от американски бомбардировси и в пълно противоречие с принципите на непромяна на установените след Втората световна война граници, нито дума. За Косово пък нещата са направо цинични. Извод?
  • 6 Евроценности

    1 0 Отговор
    Не очаквах, че ЕС и натото ще върнат Косово - земята, която заграбиха от православна Сърбия и подариха на мюсюлманска Албания.

    Браво ! Приятно съм изненадан.
Новини по държави: