Last news in Fakti

10 Май, 2021 17:29 1 852 9

Северна Македония и Грузия с безвизов режим

  • северна македония-
  • визи-
  • грузия

Споразумение между двете страни

Северна Македония и Грузия с безвизов режим - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Грузия и Северна Македония обявиха договор за безвизов режим, съобщи ТАСС.

Това стана след среща между държавните глави на двете страни. Стево Пендаровски и Саломе Зурабашвили заедно обявиха споразумението.

То трябва да помогне за укрепването на двустранните отношения. Очаква се то да спомогне за туризма и икономиката.

Предстои споразумението да бъде одобрено от парламентите на двете страни. Това вероятно ще стане скоро.

Зурабашвили пристигна на посещение в Северна Македония. Предстои да проведе преговори с водещи фигури в страната.

Очаква се да бъдат обсъдени общи програми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 GnG

    3 0 Отговор
    Явно се БЪРЗА с приемането на Северна Македония и Грузия в ЕС и НАТО !

    Навярно скоро ще се обяват СЕЩ ! ( Съединени Европейски Щати )
  • 4 Хахаха..

    2 0 Отговор
    Пък ние и във "Столипиново" и "Факултето" само с визи влизаме,иначе бият..
  • 5 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вова император":

    Па ща рече ?! Това в статията е ноормален сценарий по план ! Джуна от Грузия (бог да я прости) има син в Северна Македония, ма и 1 брат му е в България. Значи македонецо е политик, а наш-мой Брендо айдук го направиха и не само него. Альооо ДС играчите ше се разбегате като луди пилета😂 на градус. Какви ги свършихте от 1989, а?
  • 6 БЮРМ/FYROM

    2 2 Отговор
    Другата седмица може с Буркина Фасо безвизов режим да си уредят макаците...
  • 7 Скопие лъжат че са бедни

    1 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!?Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 8 турист

    1 0 Отговор
    Очакваме скоро спогодба на макетата с Чад, Намибия и Камбоджа за безвизово предвижване. Преди 4 години един турист от Чад е имал идея да посети Северна Македония, но после се притеснил заради нарушенията на правата на човека там, и ........ се отказал. Други желаещи да посетят СМакедония, от споменатите 3 държави, пред последните 20 години не са регистрирани.
    С Грузия все пак нещата са коренно различни - преди 6 години 1 грузинец е посетил северномакедонската територия, а също 2-ма северномакедонци са посетили Грузия - единия в края на 90-те, а други - преди 5-6 години. Хвала на такива спогодби.
  • 9 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Саломе Зурлашвили е там по покана на Емир Културица, подписват споразумение за развитие на културния и алкохолен туризъм, за защита на третия пол и евреите, за внос-износ на малокалибрено оръжие, боеприпаси и снаряди и други лево-центристки политики. Регионален координатор на хибридния проект за интеграция е г-н Янаки Стоилов, правосъден министър на РБългария до евентуалното избиране на редовен такъв, а специален пратеник по социалните въпроси е г-н Петър Начев, експерт от експертния кабинет Борисов 3. Присъствали са делегации от други непризнати държави и територии с неясен статут, от Молдавия, през Нунавут до о-в Науру. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!
Новини по държави: