Last news in Fakti

12 Май, 2021 20:00 2 593 8

Разследват правителството как се е справило с COVID-кризата

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • разследване

По този начин действията на държавата ще бъдат поставени под микроскоп

Разследват правителството как се е справило с COVID-кризата - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания ще проведе догодина обществено разследване на действията на правителството за справяне с пандемията от коронавируса, каза днес министър-председателят Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

"По този начин действията на държавата ще бъдат поставени под микроскоп", заяви Джонсън пред парламента. Разследването ще бъде подкрепено по законодателен път, което ще му даде значителни правомощия, каза той. По-рано Джонсън се съгласи да бъде проведено разследване, но се противопоставяше на натиска на опозиционните партии то да започне, докато правителство все още се справя с кризата, като настояваше, че е по-важно усилията да бъдат съсредоточени върху тази дейност и върху последващия план за възстановяване.

Сега премиерът заяви, че разследването би трябвало да започне през пролетта на 2022 г., след като ситуацията се успокои, така че да се избегне отклоняване на ресурси от усилията за справяне с кризата. Той предупреди за опасност от възраждане на вируса. Великобритания е сред най-тежко засегнатите в света, като там от началото на пандемията са регистрирани 4,4 милиона инфекции, както и 127 000 починали.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    9 3 Отговор
    Български турчин съм не съм поддръжник на Ердоган или Путин. Не съм и религиозен, ислямист и прочие. Палестинците също не ме интересуват особено но като погледна безпристрастно.... Като чета "еврейски заселници".. Ами не ми харесва. Няма как да подкрепя евреите. Да, те са били мачкани навремето от нацистите но днес ползват същите способи спрямо палестинците. Иначе палестинците не ме интересуват. Това са араби които навремето с подкрепата на французите клаха турските войници от империята. Мизерници са. Няма какво да си кривим душата. Евреите също. Те са братовчеди с палестинците всъщност. Да се оправят.. Пия си ракията и не ми пука. Важно е нашата държава да е наред. България.
  • 2 Ваксиниран = СТЕРИЛЕН

    7 2 Отговор
    И това ще е ТЕАТЪР!
  • 3 честен ционист

    2 5 Отговор
    На бас, че разследват Кочинката понеже сте последни с 14% в цяла Европа по ваксинация. Предпоследният е с 30%

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Прочете ли статията ?
  • 5 Пучо Капучо

    3 1 Отговор
    Да разследват тук и ГЕП как се справи с КОВИД-кризата. Карантината остави без работа сума ти българи. ГЕП не подпомогна домакинствата с никакви пари, както всички държави в ЕС. Или простичко казано - ако не умреш от КОВИД, ще пукнеш от глад. А, ако не гътнеш от КОВИД и глад, то ваксините е възможно да те довършат. Отделно вече и психясването на народа покрай пълната карантина. Психясване, което доведе до самоубийства, домашно насилие и пр...Та, разследване на ГЕП относно КОВИД-кризата в България, кога?
  • 6 Пловдив

    2 1 Отговор
    В България също трябва да разследват, как се управляваше КОВИД кризата... и смятам, че тогава тъпаците, които умишлено създадоха паника сред населението, ще трябва да бъдат съдени...!
  • 7 Тукашен

    1 1 Отговор
    КО СТАНА С БОЦ БОЦ ВАКСИНИТЕ С НАЙ РАЗЛИЧНИ МАРКИ!? МЕН НЙКОИ НЕ МЕ ТЪРСИ ЗА ВАКСА И АЗ НЙКОИ НЕ ТЪРСЯ ПЪЛНА ДЕМОКРАЦИЯ. ЧУВАШЕ СЕ ЧЕ Б.БОРИСОВ ЧАКАЛ ДА ГУШНЕ ЕВРО ПОМОЩИТЕ ЗА ПАНДЕМИЯТА КОРОНИ ВИРОСИ .
  • 8 Тези които създадоха Умишлено Паниката

    1 0 Отговор
    Покрай Ковид 19,трябва да бъдат Съдени!!! Да бъде Уплашен народа,, да се "Смири" , да бъде Опсихясан,! Борисов и цялата му орда, Организираха тази Кампания!!! Много хора не посмяха да влезат в Болници за други заболявания, и починаха!! Лятото, трябваше, да бъдат Уплашени тези от Продестите, преди Изборите на 4 О4 2021год бе подета Небивала кампания за всява не на страх в хората да не отидат да гласуват!!! Комисия след 2 - 3 месеца да разследва всички тези участници в тази мръсна кампания, коствала живота на хиляди Българи!! Дължиме го на починалите наши близки хора!!!