Last news in Fakti

13 Май, 2021 14:55 2 285 19

Махмуд Абас обвини Израел: Това е етническо прочистване!

  • махмуд абас-
  • израел-
  • палестина-
  • хамас-
  • газа

От понеделник до днес израелската армия и радикалните палестински групи в ивицата Газа не спират с масираните ракетни атаки

Махмуд Абас обвини Израел: Това е етническо прочистване! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските власти извършват етническо прочистване в Йерусалим. Това изявление беше направено в сряда от палестинския президент Махмуд Абас.

"Израелските окупатори извършват военни престъпления и етническо прочистване срещу палестинци в Йерусалим", каза той, цитиран от Al Jazeera. Йерусалим завинаги остава столица на Държавата Палестина, алтернатива на което ние не приемаме", подчерта Абас.

Той също така призова всички палестинци да се обединят и да отвърнат на удара срещу Израел. "Призовавам обединена Палестина да се противопостави на варварската агресия на израелските окупатори. Йерусалим ще остане палестински, нека оставим нашите вътрешни различия зад себе си", каза Абас.

В много държави, сред които и България, се проведоха протести на палестинци.

От понеделник до днес израелската армия и радикалните палестински групи в ивицата Газа не спират да обменят ракетни атаки.

Според последните данни на Министерството на здравеопазването на Ивицата Газа, в резултат на израелските удари са убити 65 палестинци, включително 16 непълнолетни, а над 350 души са ранени.

Жертви и ранени обаче има и от израелска страна.

Международната общност призова за деескалация на напрежението.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 5 Отговор
    Нас ни прочистват икономически,а тях с оръжие.Все тая.
  • 2 А днес

    11 2 Отговор
    им е Байряма ! Все по празници...
  • 3 честен ционист

    4 5 Отговор
    Като не щете да слагате ваксините, ще следват по-строги мерки.
  • 4 селтак

    3 4 Отговор
    И у БГ има нужда
  • 5 Абдул от Кабул

    12 26 Отговор
    Палестинците са най-мръсните араби, нещо както са циганите за индийците.

    Коментиран от #13

  • 6 Чук и Гек

    10 7 Отговор
    Когато Милошевич правеше прочистване, го бонбардирахте! Както и други престъпили закона, като Кадафи, Садам и Асад! А когато Русия, Турция и Израел правят безобразия - не ги бонбардирате!?
  • 7 ТаУмВзе

    5 2 Отговор
    Глупости! Това е фамилна свада за Кинти!
  • 8 Лицемерие

    13 11 Отговор
    Абе този мързелив палестинец, за неговите турски приятели, които извершиха етническо прочистване в Северна Сирия и Северен Кипър, защо той не каза нищо???

    Коментиран от #11

  • 9 любител

    3 13 Отговор
    много станаха мързелите с чалми само лежати лапат крайно време е да се разредят малко.хахаха.
  • 10 Странно

    10 11 Отговор
    Е да, по-лесно е да рушиш и унищожаваш, отколкото да градиш. Палестинците за ракети и бомби пари имат, а за повишаване на стандарта си за живот - не.

    Коментиран от #16

  • 11 Сатана

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Лицемерие":

    Голанските възвишения са Сирийска територия анексирана от Израел.
    Също както ГФР анексира ГДР тихомълком през 1989 под формата на обединение ама на активите на държавата.
  • 12 SQUAD GAME 2015

    1 8 Отговор
    Израел беше създаден с цел всички евреи по света които тихомълком превземат държавите в които са да са в една държава за да се знаят кои са. А арабите да си знаят мястото заели ли са северна африка и франция да се връщат всички в Саудитска арабия и по точно 260 милиона араби да се заточат в малък пустинен Катар, на никой не са му притрябвали тъмокожи главорези
  • 13 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абдул от Кабул":

    Бреййй, а ти, ти какъв си???

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 АМОН

    7 3 Отговор
    ТЕЗИ ОТ ПАЛЕСТИНА СА НАЯСНО КАК ГИ РАБОТЯТ ОТ БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД И КАК ПРЕВЗЕМАТ ЗЕМЯТА ИМ.

    НИЕ ОЩЕ СМЕ В ДЪЛБОК СЪН И НЕ ЗАБЕЛЯЗВАМЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА СЪС ЗЕМЯТА НИ, С ИМОТИТЕ НИ , С ШИРЕЩАТА СЕ ИМОТНА МАФИЯ ЗАД КОЯТО СТОЯТ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, СЪД И ПРОКУРАТУРА.

    БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА ВЪВ ВТОРА ПАЛЕСТИНА!!!
    ТЪПОТО ПЛЕМЕ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛО КАКВО СЕ СЛУЧВА.

    ВСИЧКО Е БИТКАТА ЗА ЗЕМЯТА!!
  • 16 Seid & Selahaddin i Eyyubi

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Странно":

    Преди имаха само прашки и събирага камъни от тук и там нали но сега имат РАКЕТИ и НЯКОИ ги е научил как да ги ползват. Започна се. Вижте на световната карта къде се намират Палестина , Израел и от кого са заобеколени този път някои съседи ще им помогнат.
  • 17 just a human

    2 1 Отговор
    Прeвръщaт иcлямa във фaнaтичнa изврaтeнa рeлигия зa cъжaлeниe,фундaмeнтaлизъм в иcлямa-рaдикaлният,иcлямcкия eкcтрeмизъм зaвлaдявa тaзи рeлигия, рeлигиoзнитe нa cляпo хoрa ca нaй-пoдaтливи нa мaнипулaции, фaкт-вcички тeрoриcтични групирoвки изпoлзвaт фaнaтичнo-рeлигиoзни иcлямиcти , фaкт-вcички тeрoриcтични aтaки ca извършeни oт иcлямиcти/c мaлки изключeния кaтo ИРA нaпр./ Вcички рeлигии имaт прaзници и вcички ги oтбeлязвaмe, нo хиляди/мъжe/ cъбрaни нa eднo мяcтo c култ към бoжecтвo, e нe нoрмaлнo бe хoрa,...нeкa вceки cи пoчитa нeгoвия cи Бoг в cъзнaниeтo cи, в къщи ,в ceмeйcтвoтo, тихo и мирнo... вceки имa прaвo нa вeрoизпoвeдaниe, нo нe и дa ce нaлaгa другитe нaoкoлo дa ce cъoбрaзявaт c тoвa нeгoвo уceщaнe.Тoвa винaги e билo прeдпocтaвкa зa кoнфликти дълбoкo пoдхрaнвaни oт фaнaтизъм в някoи рeлигии.Нe e чoвeшкo!
  • 18 Seid & Selahaddin i Eyyubi

    1 5 Отговор
    Според теб къде има от споменатия ти фундаментализъм Палестина окупирана от Израел, Сирия окупирана от САЩ , Афганистан окупирана от Русия и САЩ, , Ирак окупирана от САЩ, Азержаиджан окупирана от Армения, Крим окупирана от Русия, Кавказието окупирано от Русия, Уйгурия окупирана от Китай мога да продължа но и това не е малко.

    Коментиран от #19

  • 19 никой

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Seid & Selahaddin i Eyyubi":

    съсед не ги иска и не им помага има толкова мюсулмански държави и нищо .да ги вземат при тях