Last news in Fakti

21 Май, 2021 21:20 2 122 8

Руските власти в Крим осъдиха украински шпионин

  • крим-
  • украйна-
  • шпионин-
  • русия

Прокуратурата обвини Иван Яцкин, който отрича вина, в предаване на държавни тайни на специалните служби на Киев, уточнява ТАСС

Руските власти в Крим осъдиха украински шпионин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в анексирания от Русия Крим осъдиха местен мъж на 11 години затвор, след като той беше обвинен за предаване на държавни тайни на Украйна, информира "Ройтерс".

Върховният съд в полуостров Крим, който Москва окупира от Украйна през 2014 г., обяви, че е осъдил Иван Яцкин за държавна измяна и го осъди на 11 години затвор.

"Като руски гражданин, подсъдимият е признат за виновен в предаването на информация, която представлява държавна тайна, на представител на чужда държава", се посочва в изявлението на съда.

Той не разкри повече подробности за престъпленията. Съдебният процес се проведе при затворени врати.

Прокуратурата обвини Яцкин, който отрича вина, в предаване на държавни тайни на специалните служби на Украйна, уточнява ТАСС.

Редица руски учени, войници и официални лица бяха обвинени в държавна измяна през последните години, след като бяха обвинени в предаване на чувствителни материали на чужди държави.

Критиците на Кремъл подчертават, че обвиненията често са безпочвени и не могат да бъдат проконтролирани, тъй като са класифицирани.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    18 1 Отговор
    Така се прави в суверенни държави.В териториите шпиони има ако и когато гаулайтера реши.Там и правителствата са на повикване при господаря
  • 2 Musafir

    7 18 Отговор
    Преведено на български : Турските власти осъдиха български шпионин в Кърджали. Само превеждам за незнаещите и не искащите да разбират по руски !!!!

    Коментиран от #3, #8

  • 3 хамсал

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Musafir":

    Статията не е писана на руски! Долу в ляво надписа сочи, че източника е украински, следователно е на техния (какъвто и да е) език!
  • 4 Squad

    4 15 Отговор
    Нали уж след референдум в Крим били само руснаци този украинец откъде се е взел там
  • 5 Squad

    11 0 Отговор
    В Германия плащат повече само на бели но не и на роми българи и румънци. Въпросът е защо нас ни слагат за тъмнокожи като славянската раса дори е по светла и млечна и бяла и бледа от тази на тия немски арийци

    Коментиран от #6

  • 6 Спомени

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Squad":

    Не знам защо е така, но мога да споделя един интересен факт. Преди много години бях в Таджикистан. Там ми разказаха, че след голямото преселение на славяни от западната част на СССР, включая руснаци, поляци, а обратно на техните места са преселвали таджики, узбеки, а те са отивали цели села. Та по време на ВСВ, тези села са били отбелязвани на картите на Вермахта и са били заобикаляни, сиреч , смятали са ги за арийци.
    А в Узбекистан се запознах с наследник на полски графове, бял, рус със сини очи. Момчето беше с откъсната китка като войник в Афганистан.
  • 7 ммм

    7 1 Отговор
    Трябва хубаво да му покажат от къде изгрява слънцето на тоя!!
  • 8 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Musafir":

    Изгубил си се в превода,нещо типично за политкоректниците.
Новини по държави: