Last news in Fakti

26 Май, 2021 14:52 8 428 92

Лукашенко заплаши: Това може да доведе до световна война!

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • роман протасевич

Беларуският лидер призова чуждестранните сили да не се опитват да дестабилизират ситуацията в страната

Лукашенко заплаши: Това може да доведе до световна война! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди за световна война в случай на въоръжен конфликт в Беларус. Такова изявление той направи в сряда на среща с парламентаристи, членове на Конституционната комисия и представители на държавни органи, съобщава ТАСС.

Беларуският лидер призова чуждестранните сили да не се опитват да дестабилизират ситуацията в страната. "Апелирам цялата световна общност: няма смисъл да разклащате Беларус".

"Ние сме малка страна, но ще отговорим адекватно. В света има подобни примери. И преди да предприемете остри, необмислени движения, не забравяйте, че Беларус е центърът на Европа. И ако нещо избухне тук, това ще е поредната световна война", коментира Лукашенко.

Той добави, че в случай на външна агресия Беларус не очаква да спечели войната, но въоръжените сили на страната ще могат да нанесат неприемливи щети на врага, както предвижда военната доктрина. "Това е записано във военни документи. Затова, преди да дрънкате оръжия по нашите граници, трябва да си помислите", каза Лукашенко.

Лукашенко призова да не се допуска разцепление в обществото на фона на провокативни действия, насочени срещу републиката.

"Както показват събитията от последните два дни, те няма да ни оставят да живеем в мир. Те ще провокират и обвиняват, притискат, разбиват. В същото време на управленско ниво е необходимо да се разширят възможностите - реализация на патриотично активни граждани, за да ги превърнем в сътрудници на държавата".

Той подчерта, че държавният апарат в тези условия трябва да работи "по-хармонично и агресивно от всякога, реализирайки задачите, които сме си определили на VI Всебелоруско народно събрание". "Трябва да можем да реагираме на всякакви промени, но така че да не се отклоняваме от основния курс".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    162 48 Отговор
    И пак немците ще са битите да не помислите друго

    Коментиран от #10

  • 2 ха ха

    127 58 Отговор
    Е вие ли ще воювате против света??
  • 3 333666999

    136 98 Отговор
    Този палячо няма ли да го гътнат?

    Коментиран от #18

  • 4 Squad 2015

    148 80 Отговор
    Лукaшeнкo плaши c cвeтoвнa вoйнa. Първo нe cтe цeнтър нa Eврoпa, a зa вoeнни дeйcтвия cрещу вac никoй нe гo интeрecувa, зaтoвa хoрaтa ca измиcлили икoнoмичecкитe caнкции, плaшитe c cвeтoвнa зaщoтo Руcия e зaд гърбa ви нo бeз тoзи дoгoвoр дoри и Руcия нe би ви зaщитилa, рaнo или къcнo щe ocъзнaeтe чe caми щe cи дoвeдeтe вoйнa нo тя нямa дa e cвeтoвнa a грaждaнcкa

    Коментиран от #66, #82

  • 5 Луд диктатор

    110 45 Отговор
    Кпгато се почне с пръсканеро на слюнки и праНите зяплахи е ясно, че края е наблизо.
  • 6 Лукашенко

    51 74 Отговор
    Единственият начин за запазване на властта на диктатори е измислянето на външна заплаха. Този започна като папагал да повтаря жужето от кремъл.
  • 7 лукасумашенко

    116 34 Отговор
    от много власт се полудява!
  • 8 ти да видиш

    33 49 Отговор
    "голЕм" го вади, аре и тоя в клуба на Ерсдухан
  • 9 Code of Honor

    19 57 Отговор
    Чакаме с нетърпение как голобрадият младеж с Телеграм канала (когото беларуските чепиги отвлякоха безскруполно) да нападне Лукашенко и независимо от бронжилетката и калашника му да го свали в партер, при което зануления жабок в кремъл да прати зелени човечета в отпуск и така да се отпочне световна война.

    Коментиран от #58

  • 10 Голем смях

    40 36 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Като ги гледам немците ,битите изглежда са други.

    Коментиран от #15

  • 11 Пич

    35 62 Отговор
    Дедо Лукашенко сгази лука като бай Путин.
  • 12 Squad 2015

    104 50 Отговор
    Това е цивилизационен конфликт: Лукашенко вкарва страната в изолация, точно както Северна Корея. И двете са поддържани с помощта на Русия. Беларусите или трябва да въстанат и да го смачкат, или да бягат. Третото е да останат в диктатурата му.

    Коментиран от #41

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Code of Honor

    94 34 Отговор
    Тоя почна да пълзи, да се моли и прави жалки опити за сплашване с свтовна война, щото разбираш ли на някой му дреме за Беларус. Даже руснаците с удоволствие ще им го вкарват, като прибират транзитни такси и ще търгуват вместо тях.
  • 15 Верно смех

    45 38 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    Битите немци са с такъв стандарт на живот,че победителите руснаци бягат в Германия като емигранти. А не обратното!
  • 16 Арма 3

    43 21 Отговор
    Хахаха, Беларус били центъро на европа азе пък знам че Македонио е центъро !!!!Нема да бараш славата на Макетата ке те
  • 17 Call of Duty

    17 28 Отговор
    Куче което лае на хапе! Да си припомним малко история: 1. САЩ когато нападна Ирак и Афганистан го направи бързо без много приказки!2. Русия когато анексира Крим също го направи бързо и без много приказки!Сега да видим тези които лаят какво правят:1. Русия заплашваше след санкциите за ответни действия и червени линии но реално нищо не предприе във военен аспект;2. Иран заплашваше с унищожение на Израел но освен поддръжка на други правителства не предприе никакви военни действия срещу Израел
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 BigBulgarianBoss

    19 17 Отговор
    Те тия не се навоюваха на изток, още им държи влага от Блиц Крика

    Коментиран от #59

  • 20 Battlefield 1

    21 19 Отговор
    Всички диктатори говорят в този стил. Все другите държави са им виновни, искат да сринат световната им икономика, да ги поробят, експлоатират. Пратили били терористи и т.н. и т.н.Хваща ги параноята малко по-малко увеличават службите за сигурност, увеличават им правомощията и крайният резултат е че тормозят собствения си народ, като им обясняват че ги защитават.
  • 21 Ахахаха

    22 22 Отговор
    Така разправяха Кадафи, Садам, разни подобни човечета, които се поизпариха. Да плашиш света с война само и само да си тоталитарен диктатор на власт означава, че тотално не знаеш къде се намираш и си вреден за света! Затова е нормално такива същества да биват момвнтално избивани!
  • 22 Medal of Honor

    22 19 Отговор
    Беларус централна Европа ??? Тоя дядо случайно да не гледа картата на обратно 😊Абсолютно диктаторско изпълнение , тоя мина и Садам... да сдава трона 40 г на власт ...
  • 23 сорошки бяс

    38 21 Отговор
    Лукашенко направи сороснята дива и щастлива.Направи им показно как се гепи местен сорошки измекяр,предал родината си.Сега този сополанко,който се е посрал от страх,ще започне да чурулика като сладкопойна чучулига на ушенцата на Батката.
  • 24 Арма 3

    23 27 Отговор
    Няма да го дестабилизират. Нищо което не познават няма да им се случи. Просто ще се върнат в щастливите години от преди 1989- затворени граници, затворена икономика, само големия брат ще им дава наклон на Х.икса. Дето се вика - внимавай какво си пожелаваш, че може и да се случи. Същото важи и за про-кремълските тролове тук, дето ронят крокодилски вълзи по онези времена.
  • 25 Ванга

    10 30 Отговор
    Путин нема да изкара 2021 година
  • 26 Code of Honor

    19 26 Отговор
    Великобритания отнема лицанза на Беларуския превозвач Белавия да лети до и от страната. Международната агенция за въздухоплаване издаде препоръки да не се лети над Беларус. Сега Путин ще трябва да се бръкне още по-дълбоко, за да компенсира финансовите загуби на Беларус. Хубаво е, когато парите на диктаторите се използват не за икономика, а за лични развлечения. Така затъват още по-бързо!:)))
  • 27 Medal of Honor

    17 31 Отговор
    Лукашинко и Путин няма ли да се оттеглят и да живее най-накраь като нормални пенсионери. Докога някакви дядки, които вече миришат на пръст ще държат целия свят в напрежение. На тях така или иначе не им остава много, да не говорим, че скоро ще са във възраст, в която няма да разбират нищо, ама целият свят ще им сърба попарата
  • 28 Пловдив

    18 28 Отговор
    Тази мустаката гад, е поредния тъпак(като нашия селяк, Бойко), който се е взел, насериозно.
  • 29 Battlefield 1

    13 21 Отговор
    ЩЕ УПРАВЛЯВА ДОКАТО НЕ МУ СЕ НАЛОЖИ ДА ИЗБЯГА ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ, ЩЕ СТАНЕ ЯНУКОВИЧ НОМЕР 2!
  • 30 MGewehr

    23 14 Отговор
    На нас българите този ще ни пасне много добре да ни вкара в ред, дисциплина и закон но "нормални" народи ще го премахнат по най бързият начин!
  • 31 Арма 3

    19 17 Отговор
    МНОГО МУ СЕ ИСКА НА НАПЪЛНО НЕЗАКОННИЯ УЗУРПАТОР НА ВЛАСТТА ДА СТАНЕ СВЕТОВНА ВОЙНА, НО НЯМА ДА СТАНЕ! КОЛКОТО СТАНА ЗАРАДИ УКРАЙНА ТОЛКОВА ЩЕ СТАНЕ И ЗАРАДИ БЕЛАРУС!!!
  • 32 Squad 2015

    16 23 Отговор
    Беларус е изкуствена държава. Нещо като руски вариант на Македония. Беларус е отломка нищожна от СССР, точно, както Македония е отломка от Югославия. Две изкуствени държави, които още живеят във времената на СССР и Югославия. Там времето е спряло преди 40 години.
  • 33 Medal of Honor

    15 22 Отговор
    Пламнали са задните части на Лукашенко и все повече ще се разгарят дорето огънят стигне и до главата му ... Диктаторите само това могат да плашат светът с ядрени куфарчета и войни, само че търпението на тези дето трябва да водят войните им скоро ще се изчерпа и Лукашенко ще увисне на някой уличен стълб надолу с главата, като компания може да му прави и кремълското жуже ... !!!
  • 34 хихи

    16 11 Отговор
    ЛУД УМОРА НЯМА!
  • 35 Арма 3

    24 21 Отговор
    Kaгебистката мутра пак плаши, както Саддам! Помните "Нострадамус" и Пустинна буря, нали, как щяла да започне Третата Световна...Нищо подобно! Саддам го изведоха от дупката му, бе прегледан от американски военен стоматолог, после съден и обесен! Съдбата на диктаторите!Не го спасиха нито златните му калашници, нито хилядите съветски "съветници" там, които се изнесоха на бегом, щом видяха танковете М1 Abrams!

    Коментиран от #39, #40, #48, #64

  • 36 СМЕШНИЦИ

    28 18 Отговор
    Евроджендърите могат само да джафкат като побеснели пинчери.Лукашенко им разпердушини майдана,в който бяха наляли маса пари,а сега им закопча и един от основните агенти.НАТО може само да изпада в безсилен бяс.Атака срещу Беларус значи атака срещу Руската федерация и съответно край на терористичната организация НАТО.
  • 37 Гост

    28 14 Отговор
    Ето това е държавник, а не марионетка като нашите!
  • 38 кееееф

    25 14 Отговор
    Лукашенко ги разкова.Днес ще ги разкове и Асад на изборите.Сороснята пика газ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Емил Боев

    21 17 Отговор

    До коментар #12 от "Squad 2015":

    Във момента гледам държавната телевизия на Северна Корея дават за най голямата очна клиника във света на площ 50 декара .А ти си плямпай колко са зле Северно Корейците и си вярвай сам на шизофринията .

    Коментиран от #50

  • 42 Тошко

    8 14 Отговор
    НАТО е готово, започвай да те видим имаш ли дупе!

    Коментиран от #55

  • 43 666

    12 16 Отговор
    Поредния диктатор луд за връзване. Това е началото на края за Лукашенко. 🤩🤩🤩
  • 44 Демократа

    12 13 Отговор
    хахаха, още едим ЛилиПутин, самозабравил се комунистически диктатор,
  • 45 Вида

    12 14 Отговор
    И Лукашенко ще увисне на въжето като Садам. Ако се крие може и като Бин Ладен!

    Коментиран от #49

  • 46 бум бум

    20 11 Отговор
    Евроатлантическата глобалистка пасмина вече стана за смях и на уличните псета.Ким ги нарита.Мадуро ги нарита.Асад ги нарита.Сега и Лукашенко им наби крошетата.За Император Владимир Путин няма да говоря.Там говорим за различни Вселени.

    Коментиран от #53

  • 47 Само факта, че един политик си позволява

    8 16 Отговор
    Да изрича думата "война" или "етническо напрежение" е показател затова, че същият трябва да гризне спешно дървото и час по-скоро да освободи поста си.
  • 48 Нещо страшно

    20 3 Отговор

    До коментар #35 от "Арма 3":

    Объркваш двете ситуации.Белорус е член на СНГ .Тоест- част от Руската федерация по отношение на договор за съвместни действия при военна заплаха от трета страна/ страни.Ще ги ударят,но в шестък.Точно там е разположена най мощната локационна система на Русия.Нямаща аналог в света.Прихваща всичко което излита,лети или е изстреляно от хиляди километри.Така че номера с белоруски Мегдан, и Нюланд с нейните пирожки,там няма да мине никога.Руснака е зад гърба му,като каменна стена.Освен това са и генетично свързани от векове.

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Д. Петров

    9 9 Отговор

    До коментар #41 от "Емил Боев":

    Цитирам създателят ти!: "Ако човек до 20 г. не е комунист, няма сърце! Ако след 20 е комунист, няма акъл!!!"
  • 51 FLAT EARTH

    6 18 Отговор
    Китай, Русия, Белорусия..страни, управлявани от терористични диктатори. Това заплашва целия свят. Ако не ги спреш? Световната война лесно ще се случи.
  • 52 Землянин

    8 18 Отговор

    До коментар #48 от "Нещо страшно":

    Всичко руско е без аналог в света, пътищатата, проститутките, наркотиците, бедността, свръхзвуковите високотехнологични оръжия в болните им глави и т.н.

    Коментиран от #68

  • 53 Д. Петров

    6 13 Отговор

    До коментар #46 от "бум бум":

    Абе голямо ритане пада! А народите им умират от глад, и се чудят как да прескочат границата, че да отидат на лошото! За тебе пък, Достоевски "цитирам"!
  • 54 Трайчо вебер

    2 11 Отговор
    Лукавият си заминава.

    Коментиран от #61

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Сандо

    17 6 Отговор
    И отново журналистите,борци за свобода на словото,обективност и независимост,нищо не пишат за обясненията на Лукашенко по инцидента със самолета.Защо,господа-другари журналисти,нали един от основните закони по които работите,е представянето на различните гледни точки.Или се страхувате,че Лукашенко говори истината и ще излезе наяве един грандиозен заговор на Запада срещу малката и добре подредена,но неподчинена на евроатлантизма държава?
  • 57 Радо

    14 8 Отговор
    Луки пак им бръкна в здравенцето. :) А в Сирия видяхме колко струва прословутото НАТО.......о то май беше сдружение от 63 държави, които бягаха като подрани из пустинята :)
  • 58 Тъй де

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Code of Honor":

    Ама оня голобрадия запя друга песен, че и мадамата му взе да припява, па започват да излизат и разни полски и литовски имета, че и тук там украински. Пък и Беларус не е великодушната Русия. Тия си карат там още по сталински.
  • 59 Така е

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "BigBulgarianBoss":

    Държи им и за това са винаги нащрек, а и блицкрига после яко го разчепкаха.

    Коментиран от #87

  • 60 Влади

    12 5 Отговор
    Лукашевко бил голяма и кръгла 0, а като гледам коментарите страхът вече е напълнил пампесите сороспийски.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 хахаха

    10 7 Отговор
    Браво на Лукашенко.
    А сега Соросоидните боклуци трябва да му благодарят, че им даде малко да захлебят, че бяха изпаднали в такава парична суша, щото гласчетата им бяха почти спрели от налегналият ги глад, от който сал едни очички ококорени им бяха останали.

    Сега се порадвайте малко преди да започнете отново да плачете платени боклуци.

    Коментиран от #90

  • 63 ДжафДжаф

    8 9 Отговор
    На руснаците и на Путин отдавна им е писнало от Лукашенко. Русия налага санкции по отношение износа на горива за Украйна, а в същото време Лукашенко увеличава износа на горива за Украйна. Украинските танкове и артилерия не се движат на въздух все пак. Русия налага санкции на Европа по отношение вноса на селскостопанска продукция, а Лукашенко внася сякаш Беларус е с население от 100млн. Да не говорим колко съветски военни технологии, чрез Беларус заминаха за Китай. От друга страна прикаските на Запада за демокрация са един голем кьорфишек. Основната идея е на власт в Беларус да се инсталират индивиди, които просто мразят Русия и руснаците, независимо дали са демократи, фашисти или дори комунисти. Основната идея е на Путин да му е гадно. При това положение за Русия на този етап Лукашенко е без алтернатива, въпреки всичко. Намесата на Запада буквално го бетонира.
  • 64 Тъпире

    8 7 Отговор

    До коментар #35 от "Арма 3":

    Съветниците му бяха основно френски и германски, ама кой да чете н ижки. То вий сорснята освен козяшки опорки, друго четете ли?
  • 65 Герман

    13 4 Отговор
    Германците пак се ядат хурката. Гориха хората в беларуските села и накрая тези ги скапаха само с партизанска война....., че и ходиха до Берлин на екскурзия.
  • 66 Реалист

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "Squad 2015":

    Бе щом и руски авиокомпании избягват небето над Беларус смятай. Никой не вярва на негодници. Нито приятели, нито врагове
  • 67 Последния Софиянец

    8 12 Отговор
    Къде си бе, смелчага? А Лукашенко? Лесно ти е да вадиш МиГ-29 срещу пътнически самолет. Ама ако Генерал Румен Радев полети с Грипен над Беларус ще сменяте гащите. Смешкооо
  • 68 Соросня

    9 5 Отговор

    До коментар #52 от "Землянин":

    Ха, ха, ха... соросня, къде връщаш ти с 20 години назад Руската Федерация със свръхзвуковите оръжия, руснаците отдавна минаха на хиперзвукови - стигат безпрепятствено до Пентагона за минути! Понимаешь?! 😉

    Коментиран от #71

  • 69 циркаджии

    2 7 Отговор
    царюха не си придавай чак такава важност..
    и тия ги обяснявай на многонеумните русофили дето като споменат световна война и останалите трябва много да ги е страх
  • 70 бръснаря

    8 2 Отговор
    Абе оная мустакатата пикла(не и помня името)дето сороснята я короняса за президент на Беларус взела,че си обръснала мустаците.Така по мяза на жена.А пък тоя гольо дето го закопча Батката един косъм няма по брадата си.Шантава джендърска работа.
  • 71 циркаджии

    2 11 Отговор

    До коментар #68 от "Соросня":

    е пинтагона ще стоят да ги чакат..джуджето да ги цели там
    такова нещо ще ви се стовари на главите че на 20 милиона километра няма да остане жив човек това нещо помисли ли го ??

    Коментиран от #74, #78

  • 72 GnG

    14 8 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ Президента на Беларусия, ЗАЩИТАВАЩ СУВЕРЕНИТЕТА на държавата !
  • 73 Леле

    12 6 Отговор
    Лукашенко вдигна един самолет и великите западняци се наакаха. Какво ли ще стане ако вдигне ескадрила? Джендърите сами ще свалят гащи и ще се хващат за палците.
  • 74 Леле

    13 0 Отговор

    До коментар #71 от "циркаджии":

    На кои глави бе церкаджия? Арлингтънсокот гробище за една година сигурно нарастна тройно. А още помним онези дето воюнаха с мачете в Корея и Виетнам срещу бягащите от покривите Кравари.

    Коментиран от #75

  • 75 циркаджии

    1 6 Отговор

    До коментар #74 от "Леле":

    буал ти наясно ли си че над виетнам при битката за ке сан са изсипани 2 пъти повече бомби отколкото втората световна пък в корея колко вмирисани китайци са умряли никой не знае..не си мисли че ни е страх от вас ще умрем заедно плъх неграмотен

    Коментиран от #77

  • 76 Бесен Язовец

    12 4 Отговор
    ЗАД БЕЛАРУС СЕДИ РУСКАТА АРМИЯ И КОЙТО НАПАДМЕ БЕЛАРУС ВСЕ ЕДНО НАПАДА МОСКВА! ОТГОВОРА ЩЕ БЪДЕ СВЕТКАВИЧЕН И ПАГУБЕН ЗА СОРОСНЯТА АКО СЕ ОПИТАТ НЕЩО СРЕЩУ МИНСК!!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Професора

    7 3 Отговор

    До коментар #71 от "циркаджии":

    Една точна хиперзвукова с ядрена глава и твоя пентагон става история
  • 79 Комуниста

    5 4 Отговор
    А дано да се пробват натовците в Беларус балтийските изчезват за норматив след това за 24 часа Полша и Украйна застават на колене в Берлин ще се побъркат от страх и ще кажат, че не взимат страна!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Squad 2015":

    Ами център си е. Границата на Европа е планината Урал. От урал до Минск са 2100 км. От Минск примерно до Мариж също са 2100 км. Ами център си е
  • 83 ДаЗдраПерМа

    6 3 Отговор
    6-ти американски флот като акостира на белоруския бряг друга песен ще пеят
  • 84 ЛЛЛ

    3 2 Отговор
    Тоя па. Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак
  • 85 димкуф

    1 2 Отговор
    Като го погледнеш това е истинския човек с "пречупен кръст" .
    Този решил да плаши гаргите,скоро скоро ще бъде премахнат от
    небесклона,който не е с Т.Ж.е враг на народа,така нареждаше
    нашиююю вожд преди време,а сега си имаме нов,който остава
    да докара с Мин. ковчезите и бесилките,а сигурно и някоя гилотина.
    И така докато ни вкара в батака и мочурището.
  • 86 кинджал

    1 3 Отговор
    Вече има запазена стая в съседство с Янукович.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Госあ

    2 2 Отговор
    Тоо паляк май плаче за ембарго.
  • 89 Ъхъ...

    2 0 Отговор
    Абсолютен център на Европа е Беларус.
  • 90 Ех, мурзилке,

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "хахаха":

    мурзилке...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Гришата

    3 0 Отговор
    НАТО пет пари не дава за Белоруският народ интересува ги територията и ако я прилапат обръчът около Русия опасно се затяга а това е предпоставка за световна война.
Новини по държави: