Last news in Fakti

28 Май, 2021 14:10 1 322 10

В САЩ: Събитията от 6-и януари са атака спрямо демокрацията!

  • сащ-
  • конгрес-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Проучването се появи на фона на опозиция от републиканците в Сената за провеждане на разследване на нападението от независима комисия

В САЩ: Събитията от 6-и януари са атака спрямо демокрацията! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мнозинството американци смятат, че нападението на Капитолия от 6-и януари е било атака спрямо демокрацията. Това показва допитване на Куинипиак Юнивърсити, цитирано от "Вашингтон Поуст".

В допитването 55 процента са посочили, че щурмът на Капитолия е бил „атака спрямо демокрацията, която никога не трябва да се забравя".

На 6 януари привърженици на бившия президент Доналд Тръмп нахлуха в американския Конгрес докато законодателите приемаха резултатите от изборите за президент, спечелени от Джо Байдън.

39 процента от участниците в проучването смятат, че събитията на 6 януари се преувеличават. Отговорите са партийно оцветени като 84 процента от демократите са казали, че щурмът не бива да се забравя, а 74 процента от републиканците са на мнение, че се отделя прекалено много внимание на случилото се.

Проучването се появи на фона на опозиция от републиканците в Сената за провеждане на разследване на нападението от независима комисия.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Маконъл заяви, че разследването е „нерелевантно“ и няма да изясни какво се случило в деня, в който при нападението се стигна до жертви. Други републиканци смятат, че зад идеята за разследване стоят политически цели на демократите срещу бившия президент Тръмп.

В четвъртък близки на Брайън Сикник, полицай който почина след като е бранил Капитолия по време на атаката, бяха в Конгреса в опит да убедят републиканци да се проведе независимо разследване, но засега изглежда опитите им са неуспешни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БПФ

    12 0 Отговор
    А наглото и открито фалшифициране на изборите - какво беше?

    Резултатът от това "допитване" е точно толкова правдоподобен, колкото и резултатът от изборите.
  • 2 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    Заради Протеста срещу ДАНС днес пак ми пращат НАП и Агенция по храните в заведението.Е това е атака срещу демокрацията.

    Коментиран от #8

  • 3 Маняка

    5 0 Отговор
    Гледах всичко на живо по FOX.
    Всичко беше изиграно по сценарий.
    Спонтанни нападения не се случват така.
    Това, което излезе в нашите медии по повод 06.01. е компилация на измишльотини.
  • 4 Майна

    8 0 Отговор
    Това в резултат, че ще се оспорва манипулацията с машинното гласуване, направено в полза на Байдън...С ТОВА СЕ Е ЗАЕЛ И СЪБРАЛ НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЕДИН БРИЛЯНТЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЧОВЕК....ДА ВИДИМ...ВАНГА ПРЕДСКАЗВА, ЧЕ ЕДИН ГОЛЯМ ПРОТИВНИК НА ПУТИН ЩЕ УМРЕ 2021... ВЕРОЯТНО ГЛОБАЛИСТИТЕ ЩЕ ЖЕРТВАТ БАЙДЪН...
  • 5 Рубашките

    5 1 Отговор
    Лузери атакуваха @ралния хабинет
  • 6 Ай стига бе

    12 1 Отговор
    И защитавате същата тази демокрация като убихте жена-ветеран от американската армия--която беше без оръжие....??? А после протестиращите бяха подложени на гонения и данните им с адресите бяха побликувани та Черните Пантери да ги довършат...!?!?!? Ето това е виша форма на лицемерие ...
  • 7 Русия 24 тв

    6 0 Отговор
    Искат да кажат , събитията са голяма атака срещу измислената девокрация подклаждана от корумпираната демократическа партия
  • 8 демокрацията иска жертви

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Добре че, не си в Иран. Нямаше да са по-малко от 100 камшика на голо. А нападжиите, ще ги почерпиш и готово.
  • 9 Оп-па-а

    6 0 Отговор
    Президентът Байдън, заяви, че все още нямат доказателства за участието на Русия в нападението. Но се търсят такива.
  • 10 МАША

    1 0 Отговор
    АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ НАИ ГАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ