Last news in Fakti

27 Май, 2021 16:30 1 974 12

Китай скочи на САЩ! Обвинявате без никакви доказателства!

  • китай-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия

Пекин предупреждава, че политизирането на темата би отключило и политическия вирус и би затруднило сериозно международното сътрудничество, свързано с пандемията

Китай скочи на САЩ! Обвинявате без никакви доказателства! - 1
Снимка: shutterstock

Политизирането на произхода на COVID-19 би възпрепятствало по-нататъшните разследвания и би подкопало глобалните усилия за ограничаване на пандемията. Това заявяват от китайското посолство в САЩ, цитирани от "Ройтерс".

Извявлението им е по повод думите на американския президент Джо Байдън. Той обяви, че американското разузнаване работи по две версии относно произхода на пандемията, като едната от тях е, че коронавирусът е с лабораторен произход.

От посолството на Китай обаче са категорични, че това е "кампания за уронване на авторитета и прехвърляне на вина" и отхвърлят тази хипотеза като "теория на конспирацията". Те предупреждават, че политизирането на търсенето на произхода на COVID-19 би отключило и "политическия вирус" и би затруднило сериозно международното сътрудничество, свързано с пандемията.

"Водени от чувство на отговорност към здравето на човечеството подкрепяме изчерпателното проучване на всички ранни случаи на COVID-19, регистрирани в световен мащаб, както и пълното разследване на някои секретни бази и биологични лаборатории в света", посочват в своята позиция от китайската дипломатическа мисия.

Според тях едно "пълно, прозрачно и основано на доказателства" разследване ще позволи да се открие първопричината и да бъдат премахнати неяснотите, както и ще спомогне за по-доброто справяне с неочаквани епидемии в бъдеще.

Заключението на екипа на Световната здравна организация, който проучва произхода на пандемията в Китай, е, че предаването на вируса от животно на човек чрез посредник е "най-вероятната" хипотеза за произхода на коронавируса, докато лабораторният произход е определен като "крайно невероятна" версия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    12 2 Отговор
    Събирането на болни хора от различни раси, може да създаде нов щам на коронавируса, който да е по-опасен от всичко познато досега.
  • 2 Деймос

    4 0 Отговор
    Там са все още силни :)) Създаване на АЛТЕРНАТИВНА реалност .......но скоро и там ще рухнат !!
  • 3 asd

    1 5 Отговор
    Аха! Западен Тайван по-точно. Те там са си тралала. Лъжат мажат и после "а вие не лъгахте ли през 34-та година?"...все едно това означава че те не лъжат. ХАХАХАХАХАХАХА
    И си лепнали там един етикет "комунистическа партия"... сякаш това ги прави такива.
    Чиста проба полит мафия!
    Ае марш да горите пак книги сган!
  • 4 шегичка

    12 1 Отговор
    Така де сега остава, ако стане беля с хеликоптера на НАСА "Инджинюъти" на Марс да обвинят китайците, че техния марсоход "Чжужун"го е свалил.
  • 5 Кунг Фу Боеца

    15 4 Отговор
    „Крадецът вика дръжте крадеца” Ако вирусът ковид-19 е лабораторна разработка, по-скоро е made in USA, отколкото China!
  • 6 asd

    4 1 Отговор
    Абе, Мечо Пухльо, я пак почни с простотиите как бил от Италия тръгнал вируса? И от Испания? От австралийското замразено говеждо? Или от Индия ... като драпаше да си присвоиш погранични райони...
  • 7 БАЙ КУРТИ

    13 2 Отговор
    Когато РИЖАВИЯ беше на власт се опита да обвини КИТАЙ за КОВИТО , но президента на КНР каза точно и ясно - МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯ ОТ КЪДЕ ИДВА БАЩАТА НА КОВИТО . Краварите и ИГИЛИЗИТЕ веднага млъкнаха .Това някъде да беше споменато в България , ЕВРОПА . СЕГА СЕ ПОЧВА СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС .
  • 8 Sure

    10 0 Отговор
    Произходът на Ковид 19 е:
    - Американски, според китайците
    - Китайски, според американците и англичаните
    - Руски, според ЕС
    - От ЕС, според Русия
    - Български (с пациент 0 от Банкя, който е ял пиле "Градус), според македонците
    - Македонски, според гърците и българите
  • 9 Всъщност

    8 1 Отговор
    На всички дето не са толкова зомбирани от ЗАПАДналата евроатлантическа пропаганда отдавна им стана ясно че краварника пусна вируса, както и допълнителните му щамове.......ама както обикновено гледат да обвинят някой друг!
  • 10 Русия 24 тв

    0 5 Отговор
    Китай Турция Иран Индия Арабия Африка никой не ги обича нито Англосаксонския свят нито Запада нито ЕС , нито Източна Европа дори дружките им от Русия
  • 11 Мдаааааа

    3 1 Отговор
    И кой го твърди, че "най - вероятна" била хипотезата от животно на човек? Сзо-то. Какво представлява сзо? Частна организация, на издръжка на Гей билТС, дедо сорос и амерската държава. Е по чия свирка ще играе? Естествено на този кой дава парата. Така че тези хрантутници там не са мерило за истинност и еталон за подражание.
  • 12 ДЖЪМПЕРА

    0 0 Отговор
    Айде батко пак се започна със скачанията ! Мине немине седмица две и задължително мсирките пускат статия с дума в заглавието СКАЧА, СКОЧИ, СКОЧИХА:)))))) Абе тея са смляха направо да СКАЧАТ бе :)))) В тази насока предлагам да публикувате статия в чест на HAUSE OF PAIN описваща техния вечен хит JUMP AROUND !