Last news in Fakti

28 Май, 2021 21:18 5 566 12

Японски „обстрел“ потопи още биткойна

  • биткойн-
  • биткойни-
  • криптовалута-
  • валута-
  • пари-
  • япония-
  • обстрел

Ударът срещу електронните пари този път дойде от Япония

Японски „обстрел“ потопи още биткойна - 1
Снимка: Shutterstock

Биткойнът се срина с близо 9% в рамките на днешната сесия и към 14.20 ч. българско време се търгуваше за 36 062 долара за брой. И това не е най-ниското интрадневно ниво – в ранните сутрешни часове криптовалутата докосна границата от 35 000 долара, изтривайки близо четири месеца трупане на стойност. Всъщност, в неделя имаше още по-голямо временно потъване – до 31 000 долара за брой, предизвикано от коментари на Илон Мъск. Последва корекция, като от началото на тази седмица цената на биткойн се движи около 40 000 долара, предаде Economic.bg.

Ударът срещу електронните пари този път дойде от Япония, където гуверньорът на централната банка Харухико Курода предупреди за волатилността на токена и силно спекулативната търговия с него. В интервю Курода каза, че биткойнът „се използва слабо като средство за сетълмент“. Той разграничи криптовалутата от стабилните монети, които имат активи, подкрепящи стойността им. „Стабилните монети също трябва да отговарят на правните стандарти и на правилните кодекси за управление, за да могат да се превърнат в удобен начин за плащане в бъдеще“, добави той.

Заплахата от по-строга регулация продължава да охлажда настроенията на криптопазара. Китай и Иран предприеха репресивни мерки срещу добива на биткойни, тъй като използват твърде много електроенергия. Предполага се също, че американските политици могат да увеличат финансовия надзор предвид нарастващия размер на пазара и интензивната нестабилност. Волатилността на биткойните е намаляла тази седмица, но това вероятно няма да продължи през дългия уикенд“, пише в бележка Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda Corp.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dfu

    29 14 Отговор
    Долу биткоин! Долу тиквите и всички измамници! :)
  • 2 Ханджията

    18 8 Отговор
    Не виждам нищо лошо в падането на биткойна. Тези проверки на стойността са всъщност доста нужни и очаквани. При всички положения живеем в 21 век и тук започна миграцията на средства, чрез криптовалутите. Нека не използваме биткойна, като троянски кон. ДОри и да загуби повече от стойността си, преводите чрез него подсказват и показват нови варианти, а това е доста полезно за логическото развитие на криптотехнологията - не само във финансите!

    Коментиран от #5

  • 3 Римчо

    38 6 Отговор
    Пирамиди,фараони и балъци за трилиони.
  • 4 ЩЕ СТАНЕ 25 ЦЕНТА ЗА БРОЙ!!

    37 9 Отговор
    ТОВА НЕ СА РЕАЛНИ ПАРИ!!🤣
  • 5 Копач

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ханджията":

    Криптовалутите са една голяма пирамида. "Копаенето" на криптовалути е заложено да става все по-трудно и накрая невъзможно, но тъкмо "копачите" поддържат блокчейна без който криптовалутата престава да съществува. Но като почне да не може да се "копаят" или като стане неизгодно много ще се откажат и до там с криптовалутите.

    Коментиран от #9

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 3 Отговор
    ще го чакам да стане 100хиляди$,но преди това искам да падне до 27000.........!тогава ще се пусна от балона!
  • 7 Хуйло THe third

    9 1 Отговор
    {Предполага се също, че американските политици могат да увеличат финансовия надзор}Предполагай да го ...те го владеят ,просто оше един начин да ти вземат , унмно инвестираните , парииии
  • 8 Капитал

    17 3 Отговор
    Законен начин за ограбване на шматките- криптовалута
  • 9 Ханджията

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Копач":

    Не останах с впечатление, че си разбрал, какво написах. Блокчейн се използва при криптовалутите - нататък?! Логиката?! Продължение... Успехът в инвестициите винаги е с големи колебания. "Хайп" проектите са доказателство за сондажите на убеждения и нивото на финансова (и не само) грамотност. Някакъв извод?

    Коментиран от #10

  • 10 Оре

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ханджията":

    Ами извода е -ама като сме се за натискали за тия валути чак ке умрем.

    Коментиран от #11

  • 11 Бостанджията

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Оре":

    "Смъртта е тлен, а ти душа не мреш!" - Шекспир ))
  • 12 Вълчо

    1 0 Отговор
    какво като използва много електроенергия-нали си я плаща който я използва! все едно да ми кажат не карай тази кола щото много харчи бензин-ми аз си зареждам и си карам....аман от идиоти
Новини по държави: