Last news in Fakti

31 Май, 2021 13:40 2 425 10

Евродепутат: САЩ се опитват да направят зависим ЕС чрез провокациите си!

  • сащ-
  • европейски съюз-
  • мик уолъс

Според Мик Уолъс някои лица не искат Европейския съюз да има каквито и да било отношения с Русия

Евродепутат: САЩ се опитват да направят зависим ЕС чрез провокациите си! - 1
Снимка: shutterstock

„За съжаление слабият ЕС в момента пада в капана.“ Това заяви на 29 май в Туитър евродепутатът Мик Уолъс. Според него целта на САЩ, провокирайки конфликт между ЕС, Китай и Русия, е не само да изолира тези две големи държави, но и да накара ЕС да разчита повече на САЩ.

Според него някои лица не искат ЕС да има каквито и да било отношения с Русия.

„Те не вярват в дипломацията или мира, това е чисто влошаване на ситуацията, а действията им са войнствени и безоснователни.“

Уолъс посочва още, че ако твърденията за намеса на Русия в изборите в САЩ са верни, то Атлантическият съвет на САЩ и Националният фонд за демокрация насърчават американските интереси.

„Това не е ли намеса на САЩ във вътрешните работи на други страни?“, пита той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    71 0 Отговор
    Ето един умен западняк.
  • 2 Ланс Линк

    62 0 Отговор
    Брей там имало и умни
  • 3 Б.Х

    59 0 Отговор
    Сега ще го изкарат платен от Путин
  • 4 Бай Шиле

    0 49 Отговор
    Дружбата със САЩ е като слънцето и въздуха за всяка живо същество.
  • 5 Сащ вън от ЕС

    45 0 Отговор
    АНС ни следи всичките има и свидетел и Сноудън, и евроолигофрените още шикалкавят и увъртат дали ако може би ще видим.. Абе я разкарайте американските бази от европа и сложете лимит на американските посолства от 15 души да видите тогава какъв рев и мили краварски очички ще има!
  • 6 ЗНАЕЩ

    37 0 Отговор
    ЩОМ Е ЗА КРАВАРИТЕ СЕ МЕРИ С ДРУГ АРШИН.
  • 7 Тттттт

    35 0 Отговор
    А здрасти....то това цял свят го вижда-ама като евро политиците са в стойка Г пред САЩ кво да ги правиш
  • 8 провинциалист

    9 1 Отговор
    "САЩ се опитват да направят зависима Европа (ЕС)" - авторът да няма предвид плана Маршал?
  • 9 Ако имаше

    19 0 Отговор
    Истински Държавници във всяка страна- член на ЕС, за половин година,ще накарат сащисаните да гълтат въздух на пресекулки.Егати самовлюбените търтей.Имали най могъщата икономика? Пред Европа са нещастно джудже.Тук е истинската икономика,наука,технологично развитие и половин милиард грамотно население.Там са 15% производство със принадена стойност,и над 83% търговия и услуги.Внася от Европа,Азия срещу тапети реални стоки и суровини и бил могъщ? Ако не е петродолара,който насила наложиха в света,са живи- умрели за няма два месеца.Мутри- висша проба! Сами си печатат пари без грам покритие,и задължават всеки да им дава доброволно срещу хартия стоки,храни технологии.Додтстъчно е ЕС да премине към директни плащания със всеки контрагент по света във евро.Печалбите за всяка държава и бизнес, включително и мега компаниите,ще се измерва в милиарди на годишна база.Няма задължително да си обменяш( купуваш зелендаш) за да се разплащаш.Какво толкова им се плашат? Ще обявят война на Европа? Ще наложат санкции? Ами сами ще си гръмнат и двете колене.Но по всичко личи,че държат всички висши политици за гушата.Знаят кой колко е завлякъл,защото банките са в техни ръце.Затова е това алогично поведение на всички правителства в ЕС. Независимо от коя партийна група са.Защо Орбан не му дреме,нито от ЕП,ЕК дори от сащисаните ,а? Ами нямат компромати за него.
  • 10 групата "Bellingcat" е ЦРУ

    12 0 Отговор
    Щатската олигархия е отвратително нагла, крадлива и злобна!!! През 2008ма отмъктаха 2 000 милиарда евро от Европа... ЕВРОПА ОТГОВОРИ НА ТОВА КАТО ВДИГНА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ :)))) ... е това беше барозовската европейска дясна проамепикансща агентура политмафия!