Last news in Fakti

8 Юни, 2021 13:22 1 249 2

Армения очаква удължаване на живота на атомната централа

  • арменска аец-
  • армения-
  • аец-
  • атомна централа-
  • мецамор

Регулиращият орган може да даде лиценз до 2031 г.

Армения очаква удължаване на живота на атомната централа - 1
Снимка: Shutterstock

Арменските власти се надяват, че регулиращият орган на страната ще издаде лиценз за експлоатация на АЕЦ „Мецамор“ до 2031 година. Това стана ясно от думите на заместник- министъра на териториалното управление и инфраструктурата Акоп Варданян.

В момента в атомната централа се работи по модернизацията. „За обсъждане с руската страна е готова концепция за удължаване на срока на експлоатация с още 10 години. Мисля, че регулиращият орган ще даде лиценз до 2031 г., при условие, че след 2026 г. се извършат определени дейности, списъкът за които се подготвя“, заяви на парламентарно заседание Варданян. Той отбеляза, че освен руските специалисти, различни технологични операции в АЕЦ се правят и от чешката компания Skoda.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И пак Русия,нали?

    4 1 Отговор
    Бяха на много яка русофобска вълна,азерите им разказаха игрите и сега отново отправят молитвен взор към Кремъл - спасите нас,товарищи! Уж били най-умни след юдеите,наричаха ги "евреите на Кавказ".Смешковци..

    Коментиран от #2

  • 2 РСФСР

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "И пак Русия,нали?":

    Не са евреи на евреите, ами са ромите на евреите. Любимо занимание име е алъш-вериш, кражби-разпродажби и измами.
    Единственото хубаво нещо при тях са шаурмата и гятата, ама и те не са техни. И те са присвоени по стара, еврейска традиция.
    Сега руснаците да им бият шута, пък те нека чакат Израел да им удължи срока на руската централа.
    Все едно Мюмюн от маалата да чака българин да му смени керемидите на коптора. Ромите никой не ги обича.