Last news in Fakti

15 Юни, 2021 08:00 1 788 28

Зеленски иска от САЩ конкретни решения за членството на Украйна в НАТО

  • сащ-
  • джо байдън-
  • нато-
  • украйна-
  • володимир зеленски

Наскоро руският президент Владимир Путин се обяви категорично против членството на Киев в Северноатлантическия пакт

Зеленски иска от САЩ конкретни решения за членството на Украйна в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоява за чуе ясен отговор от американския президент Джо Байдън - "да" или "не" за план за действие за присъединяване на Украйна към НАТО.

Зеленски направи това изявление по време на срещата на върха на Алианса в Брюксел в интервю за най-големите международни информационни агенции.

Според украинския президент фактът, че страната му е принудена да води война е доказателство, че тя е готова да стане членка на НАТО.

"Доказваме с всеки изминал ден, че заслужаваме това членство дори повече от някои страни от Европейския съюз", каза Зеленски.

Наскоро руският президент Владимир Путин се обяви против членството на Украйна в Северноатлантическия пакт.

Президентът на Украйна твърди, че Русия все още държи 95 000 военни на границата си с Украйна и че е изтеглила едва 11 000 след ескалацията на напрежението през април.

Володимир Зеленски обвини Москва, че избягва да отговори на предложението му за среща с Владимир Путин, а Джо Байдън - че е трябвало да се срещне първо с него преди да се види с руския президент в сряда в Женева.

„За „Северен поток 2“ и за срещата между Байдън и Путин смятам, че не е ясна позицията на Запада. Не забелязвам когото и било нещата да бъдат решени окончателно“.

Зеленски се зарече да се бори до последно срещу газопровода "Северен поток 2", независимо дали това се харесва на европейските партньори на Украйна или не.

В Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че пускането в действие на "Северен поток 2" трябва да бъде обвързано с вдигане на руската окупация на украински територии.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    10 3 Отговор
    Ами сега?
  • 2 Реалист плюс

    13 1 Отговор
    Зеленски иска? - Свърши се тя, Русия ще я "коткат" сега за известно време, докато се уверят че "баламите са измрели". Пък после ще да видим как ще е.......
  • 3 желязна логика

    20 4 Отговор
    Щом ''страната му е принудена да води война е доказателство, че тя е готова да стане членка на НАТО''.
  • 4 Без сантименти

    37 2 Отговор
    Укрите не разбраха ли,че са нужни на САЩ и ЕС само за да лаят срещу Русия....Единствено контактуват с Украйна за да подържат дивашката им русофобия-и никъде не ги чакат...нито в НАТО-нито в ЕС
  • 5 Много

    24 1 Отговор
    Е зелен този личи си по желанията му
  • 6 Kcaniba

    27 3 Отговор
    Зелето не е в позиция да иска! Той е в позата да моли!!
    Русия няма да го позволи, а нато ще клекне.
    Ще каже че е седгало да си почине.
  • 7 Тунджа1215

    30 2 Отговор
    Зеленски искал....интриганти не ни трябват. Стрелят по границата и после ревът че някой им отвръщам на огъня.
  • 8 супер стратег

    2 26 Отговор
    Само с един гениален ход Жужи преврна Украйна във враг. "Крим наш".Наль тъй друзя!
  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    25 3 Отговор
    И защо иска от САЩ ? Нали НАТО е колективен орган 😉😉😉😉😉 , значи еднакво значение има дали ще иска помощ от САЩ или от България за НАТО 😀😀😀😀😀😀😃😃😀😃
  • 10 Джоко

    14 7 Отговор
    За да си член на НАТО трябва да имаш ясно очертани и безпорни граници. Крим, Донбас, Луганск и Донецк като какви ще бъдат смятани? Украинците са въвлечени във войната с енергийните руски гиганти и са пушечно месо на проруските сили подпомагани от Русия.

    Коментиран от #12

  • 11 Някой

    26 2 Отговор
    Украйна е само предлог. Целта е Русия и нейните природни богатства, всички го знаем!
  • 12 БАЙ Х@Й ‼

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "Джоко":

    За да си член на НАТО трябва да имаш ясно очертани и безпорни граници😃😃😃 Чили, Перу и още много други имат такива, ама не знам да са в НАТО! Друга е схемата! Трябва да си близо до Русия и САЩ да сложат вярно на тях правителство!

    Коментиран от #14

  • 13 Много

    23 2 Отговор
    грозно се продадоха украинците, станаха заложници на чужди интереси и се обърнаха срещу своите.
  • 14 Банго Васил

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Браво бртчет добре се справяш.
  • 15 Шляхтиц

    21 2 Отговор
    САЩ не иска Украйна. Предатели никъде не се търсят и никой не ги иска. Както предадохте СССР който ВИ направи ДЪРЖАВА от бивша Киевска Русс Губерния, така ще предадете не само САЩ но и ВСЕКИ, който прояви неблагоразумието да ви приеме като съюзник.
  • 16 Накрайник

    17 0 Отговор
    И Грузия искаше.
  • 17 ДжафДжаф

    11 3 Отговор
    На изборите през 2010-та, 53% гласуваха за Янукович, което дефакто означава, че 53% от населението на Украйна са етнически руснаци. Да, Украйна се отърва от Крим и Донбас, където преди войната живееха около 6млн руснаци, но така или иначе процента на руското население е все още твърде висок- Харков, Одеса, Запорожие, Днепропетровск, че и над половината Киев. Когато се отърват от всички преобладаващо руски области може и да се получи членството в НАТО. Друг е въпроса, че и западните украински области също са под въпрос, предвид териториалните претенции на Полша. Те вероятно може и да попаднат в НАТО, но не като Украйна, а по-скоро като част от Полша.

    Коментиран от #21

  • 18 пешо

    12 2 Отговор
    украйна , ще задмине българия по мизерия и корупция .
  • 19 Димитров

    9 2 Отговор
    Лаик,актьор в политиката!
    Не се слагай напред,изобщо не си важен
  • 20 mi6osp

    6 1 Отговор
    За САЩ са по-важни отношенията с Русия, отколкото отношенията с умираща Украйна. Затова НатО за Украйна нанай.
  • 21 Инфо

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "ДжафДжаф":

    Не си разбрал. Луганск и Донбас не се отделиха по етнически причини, а заради шистовите копачки, които искаха да за работят на тяхна територия. За да приглушат протестите и отклонят вниманието започна майдана в Киев. А Крим избягаха от Украйна, възползвайки се от федералния си статут, хората искат да живееят нормално, омръзна им от мизерия и фашаги.
  • 22 Каква е приликата

    10 1 Отговор
    между мокра кърпичка,зеленските последователи и магистралните жрици? Всичките са за еднократна употреба.Ползваш и в кошчето за отпадъци.Това е една клика,която гони интерес на чуждо Правителство.Обикновените украинци,над 43 милиона,и в Украйна и в отцепилите се ЛНР и ДНР,нито са искали ,нито са съгласни да дават жертви,в една безмислена ,братоубийствена война.Когато се отцепиха от СССР,бяха държавата с най висок стандарт от бившите републики.Огромна и мощна промишленост.Стоманодобив- втори в Европа и четвърти в света.Самолетни двигатели. Уникалните ракетни двигатели-РД-180, -220, без който няма Космос,няма балистични ракети.Въглищен басейн- заливаха Европа с качествени въглища.Всичко това беше съзнателно унищожено, или премина в ръцете на шепа Олигарси.Само от транзит на газ,получаваха над 1,6 милиарда долара.Бяха житницата на Европа.Тръгнаха по акъла на сащисаните и от 2014 г гривната им се срина почти четири пъти! Цените на газ и ток нараснаха с 380%. Хранителните продукти между 85-240%. Пенсиите като покупателна способност се свиха със 65%. И там народа е безгласна буква,както в повечето бивши републики.Милиони мизеруват,за да печелят шепа продажници милиарди.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Bellingcat

    1 1 Отговор
    ХА ХА ХА - Президентът на Украйна твърди, че Русия все още държи 95 000 военни на границата си с Украйна и още толкова на границата с Беларус
  • 25 Факт

    3 3 Отговор
    Поредния идиот президент на Украйна повярвал си е човека, че някой го е....ва. Не усъзна че е само поредната слуга но не на народа си а не а на зад океанските си господари
  • 26 КУМИК СИ

    1 1 Отговор
    БЕШЕ И КУМИК СИ ОСТАНА.АБЕ СЕ ЕДНО ДА СЛОЖИМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ У БГ. ЗУЕКА И РАЧКОВ.
  • 27 Не можете ни излъга!

    1 1 Отговор
    Украйна май се преструват ,войната там е инсцинировка ,за да могат да ги приемат в НАТО каквато е целта на Русия.Вид стратегия.Но НАТО са умни и няма да ги приемат
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: