Last news in Fakti

24 Юни, 2021 11:17 1 512 9

САЩ включиха в черния си списък 5 китайски компании

  • търговска война-
  • сащ-
  • китай-
  • компании-
  • соларни панели

Някои от компаниите произвеждат материали, използвани за производство на соларни панели

САЩ включиха в черния си списък 5 китайски компании - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на търговията на САЩ включи в т. нар. си "черен списък" пет китайски компании заради твърдения за нарушения на правата на човека, предаде Ройтерс.

Компаниите, включени в "черния списък" са Hoshine Silicon Industry Co, Xinjiang Daqo New Energy Co, Xinjiang East Hope Nonferrous Metals Co., Xinjiang GCL New Energy Material Co и Xinjiang Production and Construction Corps, предаде БТА.

Някои от компаниите произвеждат материали, използвани за производство на соларни панели. Холдингите са включени в "черния списък" заради твърдения за нарушаване на човешките права и злоупотреби с уйгурите и други мюсюлмански малцинства в Синдзян-уйгурския автономен регион в Китай.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    12 0 Отговор
    Е и? Сега ще има и толкова в списъка на Китай
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    17 1 Отговор
    Китай ще обяви ли ответни мерки заради отношението към индианците!!!! Които са всъщност истинските американци!
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "14 88":

    Защото Китай не е Югославия или Никарагуа!
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    12 1 Отговор
    Нориега първоначално е силен съюзник на САЩ, като работи за Централното разузнавателно управление (ЦРУ) от края на 1950-те до 1986 г. Към края на 1980-те години отношенията му с Вашингтон се влошават и през 1989 г. САЩ напада Панама, за да го свали от власт.
    Нориега е пленен и отведен в САЩ, където е осъден по обвинения за трафик на кокаин, рекет и пране на пари. Осъден е на 40 години затвор. /// Как ти се струва ЦРУ да отвлече лидера на Китай,
  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    7 0 Отговор
    Скоро наглите хАмериканоси могат да включат някого
    в черния списък, само защото е пръд-нал...
  • 7 Сандо

    9 0 Отговор
    "Черен списък"?Отдавна знаем,че САЩ са расисти и ето още едно потвърждиние.БЛМ приспани ли са?
  • 8 АнатемаКраврЕ

    7 1 Отговор
    Краварете вече станаха за посмешище.
  • 9 2121

    5 0 Отговор
    И?!Сега какво ще правим с негрите?Те в черния списък ли са-нали са черни?Тази изостанала страна,сащ, с непрекъснати войни, бели и черни, ръчкане и произвеждане на военни конфликти по света, не могат за нищо добро да измислят.Само убийства, са им в главите.От създаването си като държава ,сащ не са пресанали да нападат различни страни-Корея, Виетнам, Сирия, Ливан, Иран, Либия.И ако това е народ-НЕ! Това е сбирщина, проста и необразована, без история, медицина, икономика, селско стопанство.Страна с колониален и робовладелски манталитет, не може да бъде нация, нито да има просперитет.Всичко е искуствено-храната.Живеят в картонените къщи, каравани, просяците,които спят на улиците.Нищо!Седнали да се сравняват с Поднебесната.