Last news in Fakti

28 Юни, 2021 17:54 2 127 6

Топ дипломат: Новата Студена война на Запада срещу Китай е абсурдна

  • китай-
  • нато-
  • европейски съюз-
  • йошка фишер

Според Йошка Фишер всяка цел за забавяне или ограничаване развитието на Китай е нереална

Топ дипломат: Новата Студена война на Запада срещу Китай е абсурдна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 22 юни бившият вицеканцлер и външен министър на Германия Йошка Фишер публикува статия, озаглавена „Нова Студена война ли искаме или сътрудничество?“, съобщи Радио Китай.

В нея той посочва, че сравнението на днешните отношения между Запада и Китай с връзките между САЩ и СССР през периода на Студената война е много опасно, а идеята за изолиране на Пекин в международен план е абсурдна.

Според Фишер всяка цел за забавяне или ограничаване развитието на Китай е нереална. „Никой не може да промени китайското развитие като историческа тенденция. Западът трябва да се събуди“, предупреждава той.

Същевременно бившият външен министър изтъква, че в условията на продължаваща пандемия от COVID-19 и последиците от изменението на климата, големите държави трябва да си сътрудничат, защото в противен случай, независимо кой ще е номер едно в света, човечеството ще се окаже изправено през безпрецедентни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Макерония

    16 1 Отговор
    Прав е, ама нема кой да чуе. Няма ги вече управляващи и лидери, като Дьо гол. Цяла Европа пати от злобата и завистта на Сащисаните.
  • 3 госта

    2 4 Отговор
    Йошка е зелен. Няма друг шанс да се спре експанзията на Китай, освен с рестикции от запада. А
  • 4 DrivingPleasure

    7 0 Отговор
    Няма ги вече старите политици - сега са джендъри всичките. Полит-коректни безгръбначни провеждащи безумни неолиберални политики.
  • 5 Иво

    6 1 Отговор
    Просто Америка завижда на Китай за това че е успяла да се развие по такъв начин без да взема роби и без да взема евреите бягащи от Холокоста които са изобретили нещо много използвано имам предвид евреите които са гении
  • 6 Alex

    0 0 Отговор
    Тази статия целенасочено всява страх у хората.Разбира се,от китайците всичко може да се очаква.То е очевадно-започна се най-напред със заливане на световния пазар с некачествени,кичовски стоки,принудителни търговски договори и на финал-световно заразяване на жителите на планетата Земя/и измиране!/, с цел доминация на Поднебесната империя.Елементарно,Уотсън!Учението на Малтус...
Новини по държави: