Last news in Fakti

26 Юни, 2021 20:45 1 570 3

Кипър ще насърчава културния и селския туризъм

  • кипър-
  • туризъм-
  • икономика

Дейностите във всички работилнички ще предложат на посетителите уникални и автентични кипърски изживявания, уверяват от туристическото министерство

Кипър ще насърчава културния и селския туризъм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Местни и чуждестранни гости в Кипър ще могат да се включат в 570 безплатни работилнички за занаяти и традиционни храни и напитки, които започват от днес и ще се провеждат през всеки уикенд до края на годината.

Новата инициатива дава възможност на посетителите да почувстват „автентичния Кипър”, като по този начин се насърчава и популяризира културният и селският туризъм, обясниха от туристическото министерство, което организира и субсидира експерименталната програма.

Безплатните занаятчийски и гастрономични семинари се провеждат в различни села на острова, известни от векове със своите производствени дейности и изделия.

Гостите могат да се включат в работилници по традиционните кипърска бродерия, керамика, грънчарство, плетене на кошници, изработка на сребърни изделия, дърворезба и други.

Любителите гастрономи могат да участват в приготвянето на вино, сирене, кипърски хлебни и сладкарски изделия, както и други характерни за острова храни и напитки.

Дейностите във всички работилнички ще предложат на посетителите „уникални и автентични кипърски изживявания”, уверяват от туристическото министерство.

Заедно със семинарите в районите, където те се провеждат, ще бъдат организирани и безплатни обиколки с екскурзовод.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    2 2 Отговор
    Ние сме много далеко от Кипър, поне с 50 години , там нямат калинки и шкафове за пълнене Това може да се промени на 11 ако премахнем калинките и мутрата ще се приближим поне с 20 години по близо до Кипър.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаааа":

    Докато, едни насърчават и популяризират културния и селския туризъм, други рекламират алкохолния и бетонен мазохизъм.
  • 3 Брендиманска

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаааа":

    Там инвеститори яки пароци падат ! Република Кипър, Севернотурска република Кипър иии ханглийски😂военни бази. Малии тия йак се разбират и Държавата се е разцъфтяла като прекрасна роза и народът си живее бохемски, та си пее чак