Last news in Fakti

26 Юни, 2021 11:50 2 341 1

Кипър се опитва да спре "купонджийското" разпространение на коронавируса

  • кипър-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Според данните на екипа за проследяване на контактите само 7% от случаите са завършили ваксинацията си, а 45% от положително тестваните са във възрастовата група от 18 до 39 години

Кипър се опитва да спре "купонджийското" разпространение на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За първи път от месеци в Кипър отново се появяват вериги за предаване на коронавируса с голям брой случаи в тях. Те са сред млади хора с интензивна социална активност, като голямата част от тях не са ваксинирани, изрази безпокойството си здравното министерство в специално изявление в петък.

Коронавирусните вериги са установени след социални събития като сватби и партита, в резултат на „частично или никакво прилагане на здравните протоколи”. Много отновозаразените не сътрудничат с екипа за проследяванеи крият контактите си, което затруднява бързото овладяване на ситуацията, се посочва в съобщението на здравното министерство.

18 ученици са във верига, започнала от тяхна съученичка на абитуриентско парти в Никозия.

Положителни са и 15 младежи от една компания в нощен клуб в курорт.

Заразени са 8 души отсемейния кръг на булката на сватба с 250 гости. Поискана е помощ от полицията за предоставяне на пълния списък на празнуващите, след като на здравния екип са предадени само 20 имена.

8 положителни случая са открити досега от контактите на млада жена с Covid-19, която само за два дни е била на парти на кораб край южния бряг, след това на купон с приятели в планината и е завършила в нощни клубове и барове на югоизточното крайбрежие.

Според данните на екипа за проследяване на контактите само 7% от случаите са завършили ваксинацията си, а 45% от положително тестваните са във възрастовата група от 18 до 39 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    3 1 Отговор
    "Мнoгo oт нoвoзaрaзeнитe нe си cътрудничaт c eкипa зa прocлeдявaнe и крият кoнтaктитe cи, кoeтo зaтруднявa бързoтo oвлaдявaнe нa cитуaциятa."- ce пocoчвa в cъoбщeниeтo нa здрaвнoтo миниcтeрcтвo.