Last news in Fakti

29 Юни, 2021 18:09 2 878 34

Русия не би трябвало да внася храни от други страни

  • русия-
  • храни-
  • дмитрий медведев

Това обяви Дмитрий Медведев

Русия не би трябвало да внася храни от други страни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия не би трябвало да внася храни от други страни. Това обяви председателят на руската управляваща партия ‘‘Единна Русия‘‘ Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Въпросът е обсъждан в правителството. Напомня се, че страната има много голям селскостопански потенциал.

Този потенциал е бил развит през последните години. Това се дължи и на политиката на много държави, спрямо руското правителство.

До подобна работа в сферата е нямало да се стигне, ако руската държава не е била подтикната към него. Медведев заяви, че всяка страна се опитва да гарантира своята продоволствена стабилност.

Русия ще работи по този въпрос. Той може да бъде решен рамките на Азиатско-Тихоокеанския регион.

Медведев обяви това по време на кръгла маса на страните от региона. Разглеждат се различни програми в сферата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 61 Отговор
    Да ще ядем ракети

    Коментиран от #7, #25

  • 2 мдда

    15 52 Отговор
    Да ядът само корени и дърве.
  • 3 Рико

    32 15 Отговор
    Да не могат да се изхранват е диагноза. Колко рядко са населени? Колко територии имат; в колко географии; в колко климатични зони; в колко планински; в колко равнини; в колко речни и езерни области. Колко черноземи, кафявоземи, сивоземи ... имат.Има ли области на планетата които при тях да ги няма? И ... внасят! Защото са богати и могат да си позволят да не работят, а да си седят на печката и да внасят каквото им трябва?

    Коментиран от #12

  • 4 Дългият

    15 54 Отговор
    Ами затваряйте границите,спирайте самолетите и корабите,Вие и така водите труден диалог с цивилизовани страни,така че няма да се усети..Като гледам нямате нужда от Никой...
  • 5 Айде Ганьо

    54 6 Отговор
    пак се загрижил за руснаците кво ще ядат.
    Докато Ганьо яде 10-годишно месо от испанския резерв, круши от Нидерландия и домати, като че ли произведени в някоя фабрика на Мишлен.
    Щото не може да си ги отлгеда сам.
  • 6 Анонимен

    47 3 Отговор
    Не им берете грижа!Ние от голямата работа Европа да му мислим.И картофите са ни от полша.Кои са смешните!

    Коментиран от #9

  • 7 Русия е световният износител на зърно

    32 7 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    От този износ печели повече от оръжейния.Русия никога не е умирала от глад.Голодомора от небивалата суша през 1933 г.е в УССР - Украйна,а не в РСФСР - Русия..

    Коментиран от #10, #13, #27, #28, #33, #34

  • 8 Винету

    10 3 Отговор
    и да триете и да не черничкио президент уакъка пейзажо. преди него нямаше и помен от днешните мащаби на азиатското сътрудничество. са минимум полови век ще триете истината, буначета...
  • 9 Рико

    7 15 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    С Полша сме в общ съюз, тук търговията е в друга плоскост. РФ е сама за себе си. Разликата е огромна.

    Коментиран от #16

  • 10 Рико

    8 26 Отговор

    До коментар #7 от "Русия е световният износител на зърно":

    Само половината са умрели от глад, другата половина са изядени от себеподобни. Стъмни ли се и те няма, значи си в нечия тенджера - така е било през онези години във великата. Срамежливо няма статистика на жертвите на масовия канабализъм.

    Коментиран от #14, #17

  • 11 Кирилов

    27 5 Отговор
    Там е работата,че те успяха да си подсигурят изхранването сами ,докато СДС продажниците и тяхните наследници до ДБ и ГРОБ разчитат на боклуци внос
    Не всичко е IT и туризъм иска се и работни ръчички,но всичкия мързел и философи се събраха в София...
  • 12 Хахаха

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рико":

    Внасят банани.
  • 13 Хахаха

    14 7 Отговор

    До коментар #7 от "Русия е световният износител на зърно":

    Гладът е засегнал не УССР, а СССР. Гладували всички: Русия, Украина, Казахстан, Кавказ, Поволжие. Моите близки са живеели там по това време и са разказвали какво е било в Русия тогава. Днешните управници на Украйна с политически цели са яхнали темата и се опитват да ,, приватизират" глада, образно казано. Не само те са гладували. Нямате ли достъп до алтернативна информация на русофобската?

    Коментиран от #15, #23, #29

  • 14 Зная това

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    В 1988 бачках в Оренбург,общувал съм с украинци.Разказаха ми за двама братя месари от Виница,продавали са човешко месо през есента на 1933.Било е тих ужас,хората както са вървели и са се свличали мъртви на улицата.И въпреки всичко,беше по-добре от сега при Горби,твърдяха те.А почему,питах ги искрено удивен.Парядак бъйл,отговаряха искрено и те. Ети братцъй разстреляли и всьо наладилас..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 mi6osp

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    През 1929-1930-1932 г. на САЩ се губят 5 000 000 население. Измрели са от глад, независимо от това, че в този период в САЩ са имали отлични реколти. Причината - фермерите са имали огромни дългове към банките, реколтата и продукцията е била фактически на банките и за да не падат цените на пазара, банките са принуждавали фермерите да палят и заорават житото и царевицатав нивите, да избиват и погребват животните си. В същото време милиони американски мъже-длъжници са в концентрационни лагери въе Флорида, пресушават блата, строят магистрали, мрат от малария и получават 100 $ месечно, от които им прибират 95 $ за храна и квартира. През следващите години публикациите за всичко това са щателно изчистени от вестниците и списанията, но в статистическата графика на изменението на населението на САЩ за годините на американския Голодомор има липса на 5 милиона американци.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 промития

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "mi6osp":

    Това в консомолкая правда ли го четохте

    Коментиран от #20

  • 19 Диверсант

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "mi6osp":

    От няколко години ситуацията в Италия. Всички агропроизводители за да обработят земята и засеят вземат кредити от банките. Имаше случай когато продукцията им не отговаря на Евро стандартите. Конкретно размера на патладжана за диаметър и дължина.. Нямаха право да го продават или подаряват на никой. Дори и за храна на животни. Неможеха да го заравят и изорат нивите. Трябваше да го закарат в специализирани бази за унищожение, като ако беше изкупен от пазара те щяха да получат 15-20 цента за килограм. А за да бъде унищожен в базите плащаха някъде 70-80 цента за килограм.. Така много загубиха ниви, жилища, някой се обесиха.
  • 20 Хахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "промития":

    За русофобите истината е табу. Вас ви отгледаха като зомбита, не можещи нито да мислят, нито да търсят истината. Не сте излезли от соца ментално. Тогава имахте един враг, сега обърнахте палачинката, но мисленето е същото.

    Коментиран от #21, #30

  • 21 до промития

    10 7 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Глупости не ми се четат!Който не харесва ЕС и България да си ходи в матушката,прав му път!

    Коментиран от #22

  • 22 Хахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #21 от "до промития":

    Не е достатъчно да можеш да четеш, важното е да разбираш, какво четеш. Личи се, че последното не го можеш, затова се налага да избиваш комплексите с ненужно бла бла. Ти кой си, че ще гониш някого я от България, я от ЕС? Зомби- консуматор.
  • 23 Рико

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Не разбирам от земеделие ,но съм говорил с агрономи били там. Разказват - потресаващо невежество и потресаваща мегаломанщина. Казваш му, правим го така и се получават такива добиви.Той ти отговаря, вие нищо не разбирате, ние разбираме. И чакат български домати и чушки. Господ дава, но в кошара не вкара. Земя,вода, евтина работна ръка, но то не иска да се учи. То всичко знае. Всичките неща на света знае. А нивата изсъхнала.

    Коментиран от #26

  • 24 Петолъчкин

    1 5 Отговор
    А Кока Кола ще пият ли или ще я забранят
  • 25 Ох ли

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    С Косъм
  • 26 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Рико":

    Чак сега разбрах - джафтири митинги хоптери пред министерството. Сокерес в наште храсти? Ти ли си?

    Коментиран от #31

  • 27 Роко

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Русия е световният износител на зърно":

    Приятелю не си в час не е само в Украйна Ив РСФСР го е имало най - жесток е по поречието на Волга просто рассияните са свикнали да гладуват (глад има в Рассия на всеки 50-60 години) и не правят драми от това, докато укрите са били доста по разглезени винаги са имали храна и затова ги е впечатлил Гладмора.
  • 28 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Русия е световният износител на зърно":

    А да всеки бизнес в Рассия печели повече от оръжейния защото на него износът му е единствено на кредит при това кредит който никой не смята и да плаща. Миналата година се опитаха да трампят самолети за палмово масло (Рассия е един от най - големите потребители на палмово масло откакто започнаха импортозамещението) но индонезийците отказаха защото палмовото масло струва пари.
  • 29 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Приятелю гладували са навсякъде просто в Украйна гладът е бил нещо ново и непознато затова толкова се палят. Иначе си прав в поволжието е било в пъти по - страшно от колкото в Украйна. Но Рассия гладът е чест гост и те са свикнали и не правят драми от това. Както и сега ровят в контейнерите за изхвърлени продукти но не се оплакват щото имат анимации на ракети чудо
  • 30 Роко

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Приятелю съветофилията е много тежко заболяване (негова по - лека форма е русофилията) и при двете основен симптом е силна непоносимост към истината. Друг симптом е непрестанните лъжи и изопачаване на истината.

    Коментиран от #32

  • 31 Рико

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "От страни":

    И на този "език" може : във великата нанай маро. Нанайси. В държава където няма хляб, народът изяжда управниците. С парцалите.
  • 32 Рико

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Роко":

    Феномен са, не може да се отрече. Те си живеят в някакъв техен измислен свят. Свят противоположен на реалния. Фантасмагоричен свят; баснословен свят; нереален свят. Лъжлив свят. Заровили са си главите в техните си измишльотини и не вдигат глава да видят нормалния свят. От страх не видигат глави и защото не могат.Тежат им главите препълнени с глупости. А страхът е да се изправят срещу истината - не е весело да видиш,че сто години в сбъркан свят живееш. Не се ли приобщят към нормалното-просто нямат шанс за оцеляване. Природата е безмилостна - не си ли в хармония с нея - умираш.
  • 33 Киро казана

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Русия е световният износител на зърно":

    Така е и ще ти изброя страните по количества Турция, Египет, САрабия, Виетнам, Бангладеш, Судан, ОАЕ, Азербайджан, Мароко, не виждам и една Европейска страна( те внасят от Сащ и Аржентина) но както и да е, съотвено внася и много от тия изброените страни.Това е нормален бизнес, не виждам какво толкова се плюнчиш, в целия свят е така купува се и се продава. Но по интересното е в рубли или долари го продава? В долари, а кой печата долара ? Но иначе браво на Русия за това пожелавам и други такива успехи.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания