Last news in Fakti

2 Юли, 2021 16:17 2 884 42

ЕС не изпълни своите обещания към Северна Македония

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • ес

Това обяви Зоран Заев

ЕС не изпълни своите обещания към Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз не успя да изпълни своите обещания към Северна Македония. Това обяви македонският премиер Зоран Заев на заседание, съобщи Нова Македония.

Охрид приема заседание на високо равнище. Заев обяви, че ЕС може да определи задачите и сроковете за присъединяване.

Групата обаче не може да определи македонските местоположение или култура. Премиерът заяви, че бъдещето на народите на Северна Македония и Албания е на европейски нации.

Те трябва да влязат в европейската група и да споделят европейските икономически и обществени стандарти. Съвместното участие на ЕС, САЩ и Западните Балкани е от съществено значение за региона.

Македонското правителство е останало разочаровано от факта, че не започна европейски преговори. Това беше негов основен приоритет.

Заев заяви, че това е негативно послание към региона. Македонският премиер се надява ЕС да успее, след като страната изпълни всички условия.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 1 Отговор
    И какви са тия тайни обещания!?
  • 2 У бре

    43 1 Отговор
    Когато не изпълняваш обещания и договори самия Ти,защо очакваш другите да го правят?
    Заради чорните заешки очи?
  • 3 Ъхъъ

    30 1 Отговор
    Ами РСМ да започне да си изпълнява договорките а не само да дърдори тъпотии. Така както всички останали са приети така и РСМ ще бъде приета със 100% съгласие от членовете, всичко сруго е двоен стандарт и потъпкване на същите правила и закони които самото ЕС изповядва …
  • 4 ърли

    33 1 Отговор
    ее въри там при сърбите братя сте ще цъфтите заедно
    стига сте се бутали при фашистите
  • 5 Зайо

    17 4 Отговор
    пишете се българи и въпроса е решен!Не разбрахте ли ,че Тито е история!
  • 6 Ние ги спряхме "обещанията"

    15 1 Отговор
    Дръж се Ганьо,веднъж да се опънеш някому и ти!

    Коментиран от #10

  • 7 гадно

    21 1 Отговор
    В ЕС само след като в прав текст макетата заявят, че измислената им държава се е пръкнала през 1945г. по заповед на Коминтерна и езика който говорят е български диалект.

    Коментиран от #12

  • 8 ай де бе

    26 1 Отговор
    Тия се карат и ядосват на ЕС, а ние очакваме добросъседство!!
  • 9 ПСР

    24 1 Отговор
    Но,официален коментар по поредното скандално изказване от страна на ВМРО-ДПМНЕ за България,нямаше.Сиреч,Заев е солидарен с мнението на опозицията...
    Не че,не съм свикнал с този долен,хулигански,агресивен,мракобесен тон,който се чува от към Скопие в годините.Но,това последното,наистина надмина и неочакваното.
    МнВР в София,реагирало"остро".Може.А ако трябваше да реагира адекватно,на мига нашият Посланик трябваше да бъде прибран.И след 24 часа,липса на реакция от Скопие по скандала,техният-да бъде изгонен.Заев е демагог.Обвинява,насъсква,послъгва здраво.А какво се случва в неговата"проевропейска"държавица,явно е др.въпрос.И отговорност за това-не поема.
  • 10 Зайо

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ние ги спряхме "обещанията"":

    Аз вас ще опъна!хо хо хо Като заек!Тука,тука,тъка...
  • 11 Мимч

    15 1 Отговор
    Ама то вие не си изпълнявате обещанията.Знаете много добре какво се иска от вас.Вие зависите от България и не чакайте някой да ви приеме без наше съгласие.Не си изпълнявате договора и ред неща които пренебрегвате,а имено България.Е няма да стане без нас,разберете го и се кръстете....
  • 12 Брендица

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    1945 преди или след като е роден (19.06.) черногорецът Радован Караджич 1-ви Президент на Република Сърбия, се е пръкнала Македония?

    Коментиран от #21

  • 13 6389

    14 1 Отговор
    ЕС не спазил обещанията си.България не била добросъседска .Крадеш история.Ти май си много претенцезионен.И на какво отгоре.Да не ти фръкнат очилата бе маймуно македонска.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Александър Македонски

    9 1 Отговор
    "Македонският премиер се надява ЕС да успее обещанията, след като страната изпълни всички условия."


    Точно така след като страната изпълни всички условия Засега не са изпълнени и ще чакат
  • 16 Бял кахър 2

    9 2 Отговор
    Мелез между сърбомани и власи е и ”бащата на македонският литературен язик” Блаже Конески (с рожденно име Благой Конев). Първият македонски генерал в ЮНА е влахът МихаИло Апостолски. За да се спаси от смъртно наказание в български затвор като партизанин, приема българско гражданство. Лобито им в Македония е изключително силно, особено в икономиката :Щерьо Наков - най-богатият човек в Македония за 2012 и 201(4г.;Хари Костов - банкер и министър на вътрешните работи;Таки Фити - банкер и министър на финансите. През Титово време, македонските власи са поставяни на ръководни постове в правителството, полицията и компартията и са играели роля на оръдия в ръцете на титовистите за избиване и прогонване на по-изявените българи от Македония. Гъмжилото от куци власи по върховете на Македония е толкова голямо,че голяма част от тях властта ги маскира за македонци каквито те не са: Тодор Проя,Блаже Конески,Бранко Цървенковки,Киро Глигоров. Точно куците власи са най-яростните антиквичари,а са само малко над 9000 на брой. Проблемите ви с България в скоро време ще са бял кахър.
  • 17 Кдкеоео

    14 1 Отговор
    Тези, които не си изпълняват договорите се оплакват, че някой не си е изпълнил обещанието.

    Коментиран от #19

  • 18 Боце

    18 1 Отговор
    Безумна наглост от сьрбо-комунистите в РСМ
  • 19 Брендица

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кдкеоео":

    Не се казва Зоран Заев, а Херо.
  • 20 ЗАЙО, ИЗЧЕЗНИ!

    10 1 Отговор
    ЗАЙО, ЗАЙООО, ГЛУПАВ ЗАЙО! С ТАЗИ СИ БЕЗОЧЛИВОСТ И НАХАЛСТВО ЩЕ НАПРАВИШ ТАКА, ЩОТО ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ ДА НАМРАЗЯТ ДЪРЖАВИЦАТА ТИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ ПРЕГОВОРИТЕ. ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ЛЪЖЕШ БЕ, ГЛУПЕНДЕР? ЕДНО ВРЕМЕ НАШИТЕ ТУРИСТИ МНОГО СЕ УЧУДВАЛИ НА НАДПИСА НА НЯКОЛКО СВЕТОВНИ ЕЗИКА В ТОАЛЕТНАТА НА ЛЕТИЩЕТО, ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА НА ВРАТАТА : " НЕ ХИТРУВАЙТЕ, ТУК ВСИЧКИ СА ЕВРЕИ!"
  • 21 Дидем,всичко знаеш

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Брендица":

    Само не знаеш колко неистово в момента ми се прави нещо! С теб..

    Коментиран от #36

  • 22 Объркал се е е.

    6 1 Отговор
    Не могат да схванат тия хора, че преговорите са вече започнали. Просто най-първата част от тях, минава през изяснаване с България. На тях тая част не им харесва, и искат да минат директно на следващата, че даже обвиняват и се тръшкат защо им е отказано. Не става така, ако искат да прескачат реда определен от домакините, то явно въобще не са на ниво да бъдат канени в този съюз. Още повече, че са нагли, все едно някой им е длъжен, и търсят вина за спрените преговори навсякъде, но не и в себе си.
    Да идват, да си докажат тезите за историята, и може пък ние да им признаем, че сме македонци, и прав им път за ЕС. Ама ако беше възможно, отдавна да са го направили. Или поне с тоя ентусиазъм за негативен PR към България, щяха да са убедили всички сериозни световни историци в "идентитетот" си.

    Коментиран от #25

  • 23 Карлово

    9 1 Отговор
    Абе тоя смешник освен да хленчи,да се оплаква и да обвинява,друго може ли да прави??? Абе ей Зайо Байо,я влизай в час,изпълнявай условията!!! Иначе ЕС ,ама на куково лято!!!
  • 24 Перо

    9 2 Отговор
    Заев пак си мисли,че е център на вселената,а не е изпълнил никакви условия по копенхагенските критерии. Иска да надскочи себе си. Кой му е казал,че трябва задължително да влезе в ЕС и че това му е обещано. Никой не може да обещава нищо от името на всички страни членки! Ако мисли,че е правил отстъпки на Гърция за Преспанския договор,това са само двустранни преговори и не касаят другите страни или международни организации,като ЕС. Няма да вкара македонизма на измислената неетническа нация в ЕС! Пак ще има отказ!
  • 25 Перо

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Объркал се е е.":

    Борбата на “макетата” е да влезнат в ЕС с колективно решение на ЕС,на база болшинство,прескачайки гласа на БГ,което няма как да стане! ЕС не е СФРЮ с водеща република Сърбия и едноличен ръководител Тито. Искат да влезнат с македонизма и историческите фалшификации,който не били въобще тема за дебати. Просто,който и да председателства ЕС,това няма да стане,ако ще да се обади и арменския поп! Разбирам,че е трудно да отхвърлят тези за които са получили научни,военни,властови позиции и много привилегии,но е време да познаят истината и истината да ги направи свободни,както пише в Библията!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хей

    6 1 Отговор
    Всеки ден ревеш.Вместо да запретнеш ръкави и да се захванеш за работа, ти само плюеш.Няма да стане твоята.По- добре си дай оставката.
  • 28 12345

    6 1 Отговор
    Макетата не разбраха ли че ЕС няма да си развали отношенията с нас заради тях. САЩ имат голямо желание да набутат Македония в ЕС, а покрай нея и Албания.
  • 29 Нормален човек

    7 1 Отговор
    Прав си е Заев да се сърди. Мама Меркел им е обещала да ги вземе като талибаните в саюза и сега като се провали схемата, всички се чудят как да се оправдават. Само че никой не казва истината за измисленяците на Тито. А за езика на омразата от техните политици какво да кажат? Незнам дали Зайо си дава сметка, че вместо да се присъединят към ЕС може да се присъединят към списъка на държави с визи за България. Защото тези условия със сигурност ги изпълняват 😂
    И както винаги да не забравяме, че Северна македония е фалшива новина 😛
  • 30 фен на сидеров

    6 1 Отговор
    ШУТ , ЖАЛЪК ШУТ !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Виктория

    4 1 Отговор
    ПРЕКАЛИХА ! ЗАСЛУЖАВАТ ЯК ШАМАР ! ЩЕ ИМА ДА ТЪРСИТЕ БЪЛГАРИЯ ! НИКАКВА МИЛОСТ ЗА ТЯХ ! ПОСЛЕДНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ИМ КАЖЕМ ,,ВЪН" !!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Зорница

    4 1 Отговор
    Македония е българска,колкото и плямпат ,да се разходи Заев до Истанбул да види архивите от Османската империя !!!
  • 36 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дидем,всичко знаеш":

    Ами не зная и как изглеждаш, и как да се случи среща.
  • 37 Полковник РУМНО

    3 1 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 38 Свен

    2 1 Отговор
    Какви обещания бе заек!? Казва се - не ме слушай какво ти говоря, а какво правя! Честно казано на ЕС хич не им е до Северна Македония! Да оставим факта, че са помияри / същества без родова памет /!
  • 39 Скопие лъжат че са бедни!

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 40 wggw

    1 1 Отговор
    ЕСизпълнява своите обещания след , като са изпълнени исканите условия!!!!!!!!!
  • 41 4883

    0 0 Отговор
    Ми като си "ЛАЕТЕ ТОРБИЧКАТА С ХЛЯБА"като Мурджо все така ще е!К,во Ви е виновен ЕС,че Вие се опитвате да оправяте и мухите във въздуха,а нас българите навсякъде!Е сега гледайте ЕС през крив макарон!!И няма кинти като знаете да крадете историята на България и да пишете,че е македонска!!Този Зайчов е като онзи македонец дето дошъл в България и нашите го питали:нали у Медония расте жито као дренки? А он отговорил:Ами камъни ле ручам там!!
  • 42 РОКЕН РОЛ

    0 0 Отговор
    няма зеле и моркови от брюксел ах как сладки са те ????
Новини по държави: