Last news in Fakti

2 Юли, 2021 22:17 2 763 27

„Росатом“ рязко увеличи финансирането на машиностроителното си подразделение

  • росатом-
  • русия-
  • финансиране-
  • прави-
  • атомна енергетика

Предвижда се модернизирането на ключовите производствени активи на предприятието

„Росатом“ рязко увеличи финансирането на  машиностроителното си подразделение - 1
Снимка: Shutterstock

„През периода 2021-2023 г. компанията „АЕМ-технологии“, част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“, ще вложи 9,7 милиарда рубли (111 милиона евро) в модернизацията на производството си“, заяви генералният директор на компанията Игор Котов пред „Ведомости“. Тригодишната инвестиционна програма на „АЕМ-технологии“ е 1,6 пъти по-голяма от капиталовите разходи за периода 2018-2020 г. и почти шест пъти повече, в сравнение с 2015-2017 г.

„АЕМ-технологии“ е единствената компания в Русия, която произвежда пълния комплект от ядрени парогенериращи инсталации - атомни реактори и оборудване. Предвижда се до 2023 г. модернизирането на ключовите производствени активи на предприятието – завода „Атоммаш“ във Волгодонск и „Петрозаводскмаш“ в Петрозаводск.

„Завършването на инвестиционния цикъл е синхронизирано по време с планирания пик на използване на производствените мощности на машиностроителните заводи през 2023-2025 г.“, поясни Котов. Именно тогава ще бъдат направени основни доставки на оборудване за атомната централа „Аккую“ в Турция и двете АЕЦ в Китай - „Тянван“ и Сюйдапу“. Времето съвпада и с началото на доставките за новите обекти в Унгария, Египет и Финландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    3 4 Отговор
    Котов ,знам че РЯЗКО ще си паркираш яхта в Монако ,барем постройте некъв реактор там
  • 2 Сценарист

    3 16 Отговор
    Росатом увеличи финансирането. Сега БВП на Рассия ще спадне с 20%😂😂😂
  • 3 Русия знае,Русия може,Русия прави

    19 4 Отговор
    Тя е Керванът,който върви бавно и славно през пясъците на световното битие,а кучетата си лаят..Защо лаят? Не знаят ли че куче което лае,не хапе? Защо не хапе? Ами защото шу9ето е голям страх.Страх.Страх.Страаах...
  • 4 За разлика

    18 3 Отговор
    от нашия БВП който след износа за Марс на трифазни чушкопеци се е увеличил с 400%.

    Коментиран от #5

  • 5 Сценарист

    0 11 Отговор

    До коментар #4 от "За разлика":

    Техният и той като нашия...с продажба на БТРи в Африка не става😂
  • 6 В КОЧИНАТА ВИНАГИ ПРОБЛЕМИ 🤣

    3 7 Отговор
    НАЙ НОВОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ Е ПЛАСМАСОВИ КРЕНВИРШИ...СИРЕНЕ С ОТПАДАЦИ ОТ ИТАЛИЯ..НАДЕНИЦА С ТРУПОВЕ ОТ НОРКИ 😇

    Коментиран от #11

  • 7 1944

    1 10 Отговор
    сто и четири години назад и вляво от нормалния свят

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мдаааа

    0 0 Отговор
    Винаги са пръви ... Ошанкино е на линия ..🤭
  • 10 Рико

    3 8 Отговор
    Кои са тези страни, кои са и колко са страните искащи да купят съветски реактори? Изобщо има ли такива? Пазарът казва колко струваш, редят ли се на опашка, струваш. Иначе си крякай колкото искаш че си супер-хипер, крякането не продава.

    Коментиран от #18, #27

  • 11 Рико

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "В КОЧИНАТА ВИНАГИ ПРОБЛЕМИ 🤣":

    А ти при комунизъмъ знаеше ли какво ядеш? Някой казваше ли ти? Някой изобщо позволяваше ли ти да задаваш въпроси? Ти осмеляваше ли се да задаваш въпроси? Какво качество при всеобщ дефицит, бе човече, какви ги говорите. Какво то "пуснат" и на опашката.Ако стигне до теб. Вземаш баз да питаш от коя фирма е ,от коя ферма, от коя лаборатория е изследвано, колко са му натратите, колко са му фосфатити; продавачката измила ли си е ръцете ... Вземаш каквото има. А как е ценообразувано, докладваха ли ти? Да си видял при комунизъма на опаковката( отвратителна амбалажна хартия в мътно кафяво ) да пише какво съдържа продуктът? Да е имало конкуренция?

    Коментиран от #12, #13, #15, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Някой

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рико":

    Не знам какво е било качеството на храната по време на комунизма. Ама си спомням, че млякото бързо вкисваше. Явно е нямало толкова "подобрители", като сегашното. Което стои по един месец в хладилника без проблем. Днес ядох някаква Търновска луканка. Такъв неприятен вкус имах. Все едно съм сдъвкал с нея и аспирин. А това трябва да е ДЕЛИКАТЕСЕН КОЛБАС. Не защитавам отминалия строй. Но се опитвам да бъда реалист. Тоест, трябва да се отбелязват освен лошите, и добрите неща. Както и сега. Наред с добрите, трябва да се критикуват и много лоши случващи се неща. Това е.

    Коментиран от #14

  • 14 Рико

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    На всяко нещо трябва ясно и разбираемо да е написано какво точно съдържа! Ами ако съм алергичен към нещо и умра, кой ще отговаря. Не влагам политика тук - всеки производител трябва ясно да е написал какво има в стоката му.

    Коментиран от #17

  • 15 GnG

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рико":

    Като говорите за КОМУНИЗМА, навярно имате предвид Китай, който под ръководството на китайската КОМУНИСТИЧЕСКА партия бележи грандиозни успехи ?!

    Коментиран от #16, #22

  • 16 Хи их хи

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "GnG":

    Специално този няма предвид нищо! Той си троли под всяка тема за Русия! Идеала към, който се стреми е да няма буква Р в нашия език! Всичко това е резултат на психична травма от интимен характер получена на младини от един или няколко мужика!

    Коментиран от #21

  • 17 Хи их хи

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Рико":

    Публикувано във факти.бг: Ами ако съм алергичен към нещо и умра, кой ще отговаря.
    Конкретно в твоя случай вреди на обществото няма да бъдат нанесени! Вероятно може да се учреди някакъв национален празник!

    Коментиран от #23

  • 18 От страни

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    27 реактора за 135 милиарда долара, за 10 години напред - това опашка ли е? Иди реди тухлите и слагай ламарината за печене на чушки - най модерния чушкопек.

    Коментиран от #24

  • 19 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Рико":

    Мигар знаеш днес кво едеш? Кви ГМО-та и кви боклуци? Ти да не мислиш че Монсанто и Вангард не са се погрижили за теб? Аааааа, сетих се - не ли е от тук твоят остър ум?

    Коментиран от #26

  • 20 От страни

    1 1 Отговор
    Айде да оставим храната - ваксините. Всичките западни ваксини са направени въз основа на РНК-то на вируса (е, не всичките - Астрата е също векторна ама с аденовирус на шимпанзе). А РНК може да променя човешкото ДНК. Сега разбирам защо Емеркома на САЩ провежда учения срещу нашествието на зомби - явно от по рано са знаели какъв резултат ще даде ваксината. Така че яденето не е най страшното.
  • 21 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хи их хи":

    "Странатанавеликиясъветскисъюзбезсмъртнияленининепобедиматачервенаармия" На един дъх. Ежедневно, ежеминутно, ежесекундно. В продължение на десетилетия. С повод и най-вече без. Побъркваха ни. Казвах(аз винаги познавам), ще се обърне махалото. Още не е съвсем, но ще стане. Мнооого има да ви се връща. С тази разлика ,че аз не лъжа като вас.

    Коментиран от #25

  • 22 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "GnG":

    Наскоро имаше снимки( нека някой ги намери и отново ги пусне ), в някой райони на КНР е 15 век. Ако ти е еталон 15 век и феодализмът?
  • 23 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хи их хи":

    Аз пиша,че на всеки продукт трябва да се обозначава съдържанието. Ти ми пожелаваш ... да умра. Е, не сте редовни.
  • 24 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "От страни":

    Остава някой да ги купи тези реактори! Няма значение, важното е планът да се изпълни.
  • 25 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Рико":

    Да бе. Освен че "не лъжеш" още си "много свенлив".
  • 26 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "От страни":

    Моят остър ум казва: гледай на дупката. На оная дупка-последната. Там е салдото. Мярката как си живял е колко си живял. Средната пордължителност на живот скача.
  • 27 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рико":

    Даже и в ЕС имат договор за строеж на АЕЦ. В Унгария АЕЦ Пакш 2
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания