Last news in Fakti

5 Юли, 2021 08:19 1 626 1

Бразилия наема консорциум за довършване на АЕЦ „Ангра“

  • аец ангра-
  • бразилия-
  • атомна енергетика-
  • аец-
  • консорциум

Очаква се трети енергоблок да започне работа в края на 2026 г.

Бразилия наема консорциум за довършване на АЕЦ „Ангра“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилската национална банка за икономическо и социално развитие (BNDES) нае консорциума Angra Eurobras NES за структуриране на проекта за довършване на строителството на трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ в Рио де Жанейро.

Работата по енергоблока бе спряна за втори път през 2015 година, като над 60% от проекта вече са завършени. Очаква се трети енергоблок да започне работа в края на 2026 г. Задачата на консорциума е да определи инвестициите за осъществяване на проекта, подробен график на работата и спецификация на това как една или повече строителни компании да бъдат наети за извършване на различните дейности.

Проектът за трети енергоблок може да има повече от един EPC-договора (engineering, procurement, construction – проектиране, доставка, строителство), в зависимост от техническите препоръки на консорциума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За овце

    0 0 Отговор
    И кой не я е довършил?
Новини по държави: