Last news in Fakti

6 Юли, 2021 10:43 4 664 27

Една от версиите: Пилотска грешка е пратила руския самолет в морето

  • русия-
  • ан-26-
  • самолет-
  • камчатка-
  • пилотска грешка-
  • море

Възможно е самолетът да се е разбил в морето

Една от версиите: Пилотска грешка е пратила руския самолет в морето - 1
Снимка: Shutterstock

Самолет Ан-26 с близо 30 души на борда изчезна от радарите над руския далекоизточен полуостров Камчатка. Самолетът е изпълнявал полет от Петропавловск Камчатски (административен център на Камчатския край) до селището Палана, когато връзката с него прекъснала.

ТАСС предаде, че една от първоначалните версии е за пилотска грешка. Инцидентът може да се дължи на грешка при пилотиране при лоша видимост, посочва агенцията. В ход е операция по издирването на самолета. Службите предполагат, че самолетът може да се е разбил в морето.

Самолетът е изчезнал от радарите на близо 10 километра от летището в Палана. Всички оперативни служби в района са вдигнати по тревога. Създаден е специален оперативен щаб. Самолет и два хеликоптера са изпратени по маршрута на изчезналия Ан-26 на компанията „Камчатское авиационное предприятие”, казаха властите в Камчатския край. По време на инцидента в района е имало неблагоприятни метеорологични условия.

ТАСС предаде, че на борда на самолета е имало 29 души: 23 пътници и 6-членен екипаж. Повечето от пътниците са жители на Палана. Изчезналият Ан-26 е бил построен през 1982 г., а сертификатът му за летателна годност изтича на 30 август 2021 г. В администрацията на селището Палана е открита гореща линия. Пътническият Ан-26 е бил технически изправен преди полета. Екипажът не е докладвал за проблеми, преди да прекъсне връзката с него, каза източник от службите за спешна помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 О Боже

    59 3 Отговор

    До коментар #1 от "user":

    Абе що за хора сте? Да е военнен самолет -да злобеете...ама да тролиш за сметка на 30 човешки живота си е олигоф...ния---тотална. Лека им пръст...
  • 3 Брей,

    17 40 Отговор
    тези руски самолети явно са технически безотказни. Все грешка на пилота...Дали и в неговата черна кутия няма да липсва кабел?! Доста работа им се отваря напоследък с разчитането на черни кутии на товарищи-те...

    Коментиран от #11, #12

  • 4 ЪРП

    9 8 Отговор
    "ceртификaтът му зa лeтaтeлнa гoднocт изтичa нa 30 aвгуcт 2021 г. В aдминиcтрaциятa нa ceлищeтo Пaлaнa e oткритa гoрeщa линия. Пътничecкият Aн-26 e бил тeхничecки изпрaвeн прeди пoлeтa. Eкипaжът нe e дoклaдвaл зa прoблeми, прeди дa прeкъcнe връзкaтa c нeгo, кaзa изтoчник oт cлужбитe"
    САМО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ МИ Е ДОСТАТЪЧНА ДА ЗАКЛЮЧА ,ЧЕ МОЖЕ СЪВСЕМ УМИШЛЕНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДА Е БИЛА ПРЕКЪСНАТА ВСЯКАКВА КОМУНИКАЦИЯ НА САМОЛЕТА И ДА Е УМИШЛЕНО ПРИКЛЮЧЕН ОТ "НЯКОГО"........

    ОНЯ ДЕН ПАДНА "C130", ДНЕС ПАДА "АН 26" КОЙТО УМИШЛЕНО НИ ГО ПРЕДСАВЯТ ЗА "НЕИЗПРАВЕН" С "ИЗТИЧАЩ СЕРТИФИКАТ ПРЕД 2021".............СЛУЧАЙНОСТ????......НЕ МИСЛЯ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    10 22 Отговор
    Връзката със самолета е прекъснала, защото е излязъл в орбита.Това е част от мисия на подводнокосмическите войски на РФ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Dfgv

    9 30 Отговор
    Пилота е бил на едно шише водка аз умен руснак не съм виждал .

    Коментиран от #16

  • 9 Миро

    14 9 Отговор
    Англосаксонската империя е структура на жреците на силите на тъмнината
    Разбира се, кой друг може да се „бори с тероризма“ само като унищожи стотици и хиляди цивилни, освен англосаксонската империя. Следователно колонията на англосаксонската империя също се „бори с тероризма“ в Донбас. И всичко е много просто - в крайна сметка техните адски господари настояват за продължаване на кървавите жертвоприношения.

    Коментиран от #15

  • 10 Къде видя

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "БГ МАФИЯ В МС":

    да пише нещо за "курс към Тихия океан"?!
  • 11 Centurion

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Брей,":

    Анчето е сигурна машина.Имам доста полети с Ан 24 който е аналогичен.За тяхните ширини и климат е идеална машина.Да шумна е гори малко повечко но има отлични летателни качества.Не се нуждае от бетонна писта за да кацне и излети.Бели винаги могат да станат.Лошо време и отказал висотомер и белята е сигурна.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 nklk

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Брей,":

    90% от катастрофите в световен мащаб, се дължат на пилотска грешка.
  • 13 Нямам нищо против.

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Може и да е добър самолет. Само че човешкият фактор не се изчерпва само с пилота. Може да е станал фал и в поддръжката.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Отец Онуфрий

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Миро":

    Ку-ку, Ку-ку, Ку-ку, нещо май хапчетата са дефектни????

    Коментиран от #25

  • 16 ТОНИ

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Dfgv":

    РУСКИТЕ ВОЕННИ СИ НОСЯТ ВОДКА,КРАВАРСКИТЕ - ПАМПЕРСИ

    Коментиран от #20, #23

  • 17 Гаргамел

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Лека им пръст на хората, но не съм съгласен с теб. От 1400 произведени машини, са паднали и унищожени 170, не е ли малко висок процента за уж сигурна машина?

    Коментиран от #18

  • 18 Centurion

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гаргамел":

    Добра машина е,да има; инциденти но те се дължат на различни фактори.В този случай няма сигнал за бедствие,или съобщение за технически проблем.Или в настъпил внезапно и са нямали време,или катастрофата е станала в спокойна обстановка без паника.Мисля че не са знаели къде се намират спрямо земята или водата Когато няма никаква видимост това може да се случи при некоректно работещи уреди . Всъщност не мога да гадая какво е станало,но нещата не са много които може да се объркат при заход за кацане.Нв уточняват за времето,вятър,видимост.Но във всички случаи на 9 км от пистата те трябва да са конфигурирали машината за кацане , задкрилки,,намалена скорост и да спускат по глисадата .

    Коментиран от #19

  • 19 5729

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    Не пиши глупости.10% от произведените самолети са се разбили,а това е огромен процент за самолет превозващ маса хора.С други думи руски самолет с руски пилот е комбинация кошмар и само с молитви се стига до дестинацията.

    Коментиран от #21

  • 20 Ххх

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "ТОНИ":

    Руските военни са абсолютна трагикомедия и си пълнят памперсите още преди да са стигнали бойното поле.Аматьорщина и пушечно месо.Това е руския войник ,който служи само за наторяване на бойното поле.
  • 21 Centurion

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "5729":

    Не пиша глупости,имам над 100 полета с Руски самолети и половината са били с Айрофлот.Самолетите са много добри,пилотите им също.По тази логика "модерният" ф 16 които придобихме на чертежи са катастрофирали . Участвали в тежки авиоициденти 25% от произведените,без някой да е стрелял по тях .С Боинг 737 има 215 катастрофи и над 5340,жертви ,но това не го прави лош самолет.

    Коментиран от #22, #26

  • 22 до смърфиона

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Centurion":

    сакаш да се возиш та бай Ставри?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Рудел

    1 0 Отговор
    отмъстихме си за нашият самолет !
  • 25 Кукуку

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Отец Онуфрий":

    Куку нещо май си изцапан с бяло по устните.
  • 26 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Centurion":

    Без да вкарвам политика : спомням си изказване на американски пилот преди години. След Ф-4/Ф-5 (образците са от 50-те години) вече не се лети с удоволствие. Подтекстът е - многото електроника може и да облекчава технически полета, но натоварва много психологически. И това са хора и те нерви имат. Трябва да се внимава в баланса - електроника/човек.
  • 27 На 10км от пистата, пилотите сае

    1 0 Отговор
    Виждали!! Нищо не се пише за мто условията, като е кацал??
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания