Last news in Fakti

17 Юли, 2021 07:38 1 574 11

Тръмп: Не съм и помислял да привличам военните, за да остана на власт

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • военни-
  • власт

Макар много хора да говориха, че трябва да задействаме военните, аз никога не съм мислил за това, заяви бившият американски президент

Тръмп: Не съм и помислял да привличам военните, за да остана на власт - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп никога не е разглеждал възможността за привличане на военните, за да се задържи на власт след поражението си на президентските избори през 2020 г., се посочва в разпространено вчера изявление на политика републиканец, цитирано от ТАСС, предаде novini.bg.

"Макар много хора да говориха, че трябва да задействаме военните, аз никога не съм мислил за това. Така че нямаше нито преврат, нито разговори за такъв. Всичко това са празни приказки на съчинители на фалшиви новини и на един генерал, който няма никакво понятие за това", се изтъква в изявлението.

По-рано телевизия Си Ен Ен разпространи откъси от книга на журналисти от в."Вашингтон пост", озаглавена "Аз сам мога да оправя нещата: катастрофалната последна година на Доналд Джей Тръмп" ("I Alone Can Fix It: Donald J. Trump's Catastrophic Final Year"), в която се твърди, че американските генерали, включително председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили Марк Мили са обсъждали възможността да подадат оставка, ако Тръмп, който тогава все още беше стопанин на Белия дом, би започнал да дава опасни или неправомерни заповеди, като например, за подготовка на преврат в страната.

Според авторите на книгата генерал Мили многократно изразил безпокойство, че привържениците на Тръмп може да готвят държавен преврат, информира БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиФризуров

    3 9 Отговор
    от Фризурата всичко може да се очаква !!
  • 2 Рошко

    5 1 Отговор
    То както върви и само така да върви скоро, илюминатите ще ги изкарат
  • 3 глоги

    3 7 Отговор
    "Тръмп: Не съм и помислял да привличам военните, за да остана на власт." ДА ТРЪМПИРАШ ВОЕННИТЕ,ОЗНАЧАВА ДИКТАТУРА,А В САЩ ТЯ Е НЕВЪЗМОЖНА.

    Коментиран от #9

  • 4 Иван

    3 4 Отговор
    Надявал се е само на Синагогата.
  • 5 Иван

    1 3 Отговор
    Убийците на президента на Хаити са му извадили лявото око.
  • 6 От страни

    1 3 Отговор
    Бла-бла-бла. Кво правеха тия хиляди военни около него когато приемаше власта?

    Коментиран от #7

  • 7 От страни

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "От страни":

    Извинявам се. Помислих че го е казал Бай Дън. Тръмп наистина мъжки издържа а имаше пълното право да задества армията. Той вече беше задействал част от тези дето го подкрепяха (генерал Флин и неговите командос). Не знам дали се знае за захващането на щаб-квартирата на ЦРУ във Франкфурт-на Майн, когато беха арестувани сърверите на американската изборна система. Той имаше доказателства за фалшификациите и искаше да го направи по закон - през съдовете. Но тука го изпревариха "страновите" на Обама - наредиха на всички съдове да не приемат документите от ТРъмп и да приемат решения срещу него. Така че Тръмп излезе най честния човек там. А някой друг сбра 26 хиляди войници да му защитават встъпването. Кой ли беше този?

    Коментиран от #11

  • 8 мислещ

    3 1 Отговор
    Тръмпистите ги преметнаха точно както гласуващите за чалгаря. В най-ключов момент, когато трябваше "безопасно" да се освободи натрупалото се напрежение/недоволство, им спуснаха "патриотичен" месия, който си работи на 100% за задкулисието.
  • 9 Гошо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "глоги":

    Мм не бъди толкова сигурен ,погледни в ЮАР какво става
  • 10 Frank

    3 3 Отговор
    1000% откраднаха изборите, това си е. Има ги на камери как затварят прозорците с кутии от пица, за да броят сами; има ги как гонят всички под предлог за наводнение или пожар и вадят сандъци с бюлетини. Тава все в щати с където Тръмп водеше със стотици хиляди... Измамата на века.
  • 11 Някой

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "От страни":

    В Белия дом никога не е имало по-арогантен мошеник от Тръмп! Хората разбраха и гласуваха срещу него! Не че толкова гласуваха за Байдън, колкото срещу Тръмп. Той загуби по същия начин както спечели срещу Хилари. Фактите са неоспорими! А що се отнася до мошеника Тръмп, той продължава да лъже безцеремонно