Last news in Fakti

21 Юли, 2021 14:33 3 412 16

Единен фронт срещу Северна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • япония-
  • южна корея-
  • сигурност-
  • азия

Следващите ходове на Северна Корея са непредсказуеми

Единен фронт срещу Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ, Япония и Южна Корея изпращат ясно послание към Северна Корея с координирането на политиката си спрямо Пхенян, заяви днес високопоставен американски представител, цитиран от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това става, въпреки някои неотдавнашни търкания между двата азиатски съюзника, предаде БТА.

"Тази тясна координация изпраща едно много ключово послание към Северна Корея за това, че сме единни и работим рамо до рамо в подхода за политиката ни към тази страна", каза пред журналисти заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман след среща със заместник-министрите на външните работи на Япония и Южна Корея - Такео Мори и Чой Джун-Кун. Тристранните разговори се състояха в Токио, въпреки обтегнатите отношения между Япония и Южна Корея, което до голяма степен е резултат от взаимните обвинения, произтичащи от интервенцията на Япония в Корея преди и по време на Втората световна война.

Новият етап на историческия спор, който избухна през 2019 г., засегна търговията между двете съседни държави и заплаши да подкопае тяхното сътрудничество в сферата на сигурността пред лицето на общата заплаха от Северна Корея с нейните ядрена и ракетна програма. Южнокорейският президент Мун Дже-ин неотдавна реши да не посещава Олимпиадата в Токио, която се открива в петък и би била удобен случай за евентуална първа среща с японския премиер Йошихиде Суга. Японският заместник-министър на външните работи Такео Мори каза, че тристранното сътрудничество със САЩ е от ключово значение за денуклеаризацията на Северна Корея.

"Следващите ходове на Северна Корея са непредсказуеми", каза Мори. От своя страна, заместник-министърът на външните работи на Южна Корея Чой Джун-Кун определи въпроса за ядрената програма на Северна Корея като "дългосрочна игра", за която е необходимо търпение. Шърман каза, че САЩ са "готови да осъществят контакти със Северна Корея и Пхенян знае това". "Надяваме се, че те ще отговорят положително, но както казаха колегите ми, трябва да проявим малко търпение, вероятно не толкова много, но все пак известно търпение", допълни Шърман.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 х а

    23 6 Отговор
    Ааа, не се заигравайте с РОКЕТМАНа, че ще ви изпрати в космоса.
  • 2 Големи

    28 2 Отговор
    драки тези ей! Тъкмо Ким се беше кротнал,те с пръчката пак в ла..а!!!

    Коментиран от #16

  • 3 Иван

    20 6 Отговор
    И Ким може като нищо да им прати едно ракетно послание
  • 4 Путин

    11 3 Отговор
    Русия, Китай, Северна Корея........ ХАХАХАХАХАХАХА!
  • 5 Кого

    24 5 Отговор
    е нападнала С.Корея?

    + страни нападнати от САЩ
    - страни нападнати от С.Корея
  • 6 Snake

    15 2 Отговор
    Тамън са кротна и пак го ядосаха, човек не може да им угоди на "господарите".
  • 7 Левски

    8 3 Отговор
    много Шум и празни приказки!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    13 1 Отговор
    На баба им хвърчилото! Единен фронт? Колко да е единен? Да не забравяме, че другите два съседа на СК са Китай и Русия! Те дали са в този "единин фронт"?

    Коментиран от #13

  • 10 КОЛЬО ПОМЕН

    3 1 Отговор
    МАЛИИИ КАК ИМ ЗАПОМНИХА ИМЕНАТА?
  • 11 Разтреперена соросня

    3 5 Отговор
    Северна Корея ни разтреперва от страх якооо...
  • 12 Бай Манчо

    5 5 Отговор
    Хахахахаха , сън не ги хваща каубоите , но не им стиска сами да демократизират СК , докато не им потопят някой от демократичните самолетоносачи няма да се спрат .
  • 13 оня с коня

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Та теб и най-вече на Такива като тебе ще обясня Заблудата ви относно това,че Китай и Русия стояли зад гърба на Ким:С.Корея е вероятно НАЙ-БЕДНОТО И ГЛАДНО МЯСТО на Планетата в момента и причинатане е само Комунистическия Строй нам установен от Диктатора,но и от Жестоките санкции на Америка.На КАКВО НАПРАВИХА Китай и Русия за облекчаване на положението на С.Корейския Народ?Помощи,Изгодна търговия,Инвестиции?НИЩО ПОДОБНО,просто Ким е изоставен на "Самотек" и Фотосинтеза.И затова:Ако Въпросните Ю.Корея и Япония подпекат С.Корея ПОД ПАТРОНАЖА на САЩ дали ще гръмне и 1 Пушка срещу НАТО от въпросните "Съседи" на Болнавия и непредсказуем Жесток С.Корейски ИЗВЕРГ?
  • 14 Ерец

    2 0 Отговор
    Всякакви претенции от страна на Ю.Корея към Япония са приключили официално през 1965 г. с постигнато взаимно споразумение и нормализиране на двустанните отношения. Но на корейците им стана навик с всяко ново правителство “ да разровят томахавката на войната”и да предявяват искове с цел финансово обезщетение. А между другото имат заем от Япония в размер на 400 милиарда долара. А с тоя Мун започнаха да поглеждат към Китай и са като мъжки к.рви.
  • 15 хахаха

    5 5 Отговор
    Северна Корея е предупредила Сащ, че при опит да се намусят в страната ще получат ядрен удар по Гуам, американските бази в Япония и Ю. Корея, специално за Сащ ще има изненада, която ще е достатъчна за да настъпи намаляване на населението в Сащ с 70%, глад, канибализъм и връщане на лъковете и стрелите.

    подпис: оня но вече под коня в партер.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: