Last news in Fakti

27 Юли, 2021 22:37 1 786 1

Четирима задържани за пожарите край Атина

  • гърция-
  • атина-
  • пожари-
  • горски пожари-
  • пожарникари-
  • полиция-
  • арестувани

Мобилизирани са 141 пожарникари, подкрепяни от 10 хеликоптера и осем самолета за борба с пожарите

Четирима задържани за пожарите край Атина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Горски пожар, разпалван от силните ветрове, се разпространи днес до жилищна зона в северните предградия на Атина, няма жертви, но има повредени къщи, а местни жители са евакуирани, съобщава АФП.

Четирима души са задържани и се води разследване, което да установи причините за пожара, заяви заместник министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас за обществената телевизия ЕРТ. Огънят, за който бе съобщено по обед, продължава да бушува този следобед и причинява щети на жилищни сгради, каза Янис Калафателис, кмет на Дионисос, едно от най-силно засегнатите от пожара селища, на около 30 км от центъра на Атина, предаде NOVA.

Огънят гори на дълъг няколко километра фронт и още не е потушен, каза кметът за ЕРТ. Мобилизирани са 141 пожарникари, подкрепяни от 10 хеликоптера и осем самолета за борба с пожарите, съобщи противопожарната служба като подчерта, че вятърът, духащ със скорост 38 км/час, усложнява операциите. В борбата срещу огъня са се включили и доброволци.

Говорителят на противопожарната служба съобщи, че няма хора в опасност. Огънят е унищожил покривите на две къщи и е овъглил една кола, съобщи фотограф на АФП от мястото. Пушекът и миризмата на изгоряло се усеща и в центъра на Атина, където температурата днес е 38 градуса, допълва агенцията. Пожарът гори конкретно в селищата Стамата, Родополи и Дионисос, северно от Атина, уточнява АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А кажете сега от каква националност и

    7 1 Отговор
    етнос са задържаните. Ама май не е политически коректно ? Докога всички ще страдаме от извратени еврогейски ценности.
Новини по държави: