Last news in Fakti

3 Август, 2021 18:38 1 537 1

Затварят Акропола заради опасните жеги

  • акропол-
  • забележителности-
  • опасни жеги-
  • следобедни часове

Южната ни съседка ограничава достъпа до Акропола и други забележителности през следобедните часове

Затварят Акропола заради опасните жеги - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Гърция затвориха Акропола и други древни обекти през следобедните часове, започвайки от вторник, заради опасните жеги в страната, пише Kathimerini.

Температурите достигнаха 42 градуса по Целзий в някои части на гръцката столица, a властите на южната ни съседка определиха горещата вълна като най-интензивната от повече от 30 години.

Акрополът, който обикновено е отворен през лятото от 8 до 20 часа, ще намали работното си време до петък, като ще бъде затворен за посещения от обяд до 17 часа.

Гръцката пожарна излезе с предупреждение за по -голямата част от страната във вторник, докато обществените и някои частни служби изместиха работното си време, за да позволят затваряне следобед.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фурна

    3 0 Отговор
    Ми тя Гърция винаги е била нагорещени камъни, и тук таме една маслина. Безумие е да се ходи там на почивка баш през лятото.
Новини по държави: