Last news in Fakti

4 Август, 2021 18:24 5 981 27

Как мародери се възползваха от наводненията в Германия

  • наводнения-
  • мародери-
  • германия-
  • кражба-
  • щети-
  • социални помощи

Непосредствено след наводненията бяха регистрирани редица случаи на кражби на кабели и електроуреди

Как мародери се възползваха от наводненията в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В началото на тази седмица полицията в Кьолн задържа идващ от районите на наводненията български гражданин, който шофирал с "потънали в кал дрехи". В багажника на колата, взета под наем, били открити торби и куфар с инструменти и облекло, за чийто произход 32-годишният мъж дал противоречиви сведения. В жабката имало и ръчна граната.

Торбите от багажника били конфискувани, а проверката за алкохол установила, че българският гражданин е управлявал автомобила с над един промил. Положителен се оказал и тестът за наркотици. Полицията твърди, че човекът, който има и предишни нарушения на закона, се е подвизавал в областите, засегнати от наводненията, и спрямо него съществува подозрение за мародерство. Гранатата от жабката в крайна сметка се оказала бракувана и безопасна.

Непосредствено след наводненията бяха регистрирани редица случаи на кражби на кабели и електроуреди. Сред задържаните са човек, обрал аптека, крадец на бижута от златарски магазин и двама взломаджии в супермаркет. Министър-председателят на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет каза по този повод: "Вбесявам се, когато чуя, че хора се завръщат в опустошените си къщи, а крадците вече са ограбили и малкото оцеляло тяхно имущество".

След наводненията полицията отдели сериозен ресурс, за да предотврати кражбите и мародерствата. "Орди, които да щурмуват супермаркетите, определено нямаше", казва полицейски говорител от Аахен. Делата, заведени срещу предполагаеми крадци, съвсем не са много. Но това не попречи на някои медии прибързано и преувеличено да разпространят новината за вълна от кражби и грабежи. От своя страна полицията се опита да внесе яснота.

Вътрешното министрество на една от най-засегнатите провинции - Северен Рейн-Вестфалия, на свой ред уточнява, че не е имало големи проблеми с мародерства и кражби. Затова пък в засегнатите райони имаше масови прояви на солидарност, взаимопомощ и жертваготовност, за които съобщават властите и медиите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Емил

    50 6 Отговор
    Цигани-и-и....!

    Коментиран от #5

  • 3 мразя немци

    12 29 Отговор
    Никога нищо хубаво не све видяли от немските швайни. Още от бисмарк, през двете световни войни, та чак до съвременната ни история, когато с нумссо финансиране и подкрепа се създаде и действаше престъпната групировка герб. Принципа ни във външната политика трябва да бъде "Никога с германистан, никога нищо немско." Радвам се че евреите ги напълниха с амуджи, хак да им е, както и наводненията. Всяка година да ги занулява по едно такова!

    Коментиран от #6

  • 4 ха-ха хо

    20 4 Отговор
    Трябваше да съобщят, че е бил Беларуски лекоатлет, който решил да се богати на запад, хааа хааа, ха !
    А гранатата в жабката в колата била с подписа на Путин!
    Това е сензация!
  • 5 Komapak

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Боклука си е боклук. Без значение цвят, религия или националност. Познавам двама сигани в Германия. Бачкат повече от някои бели некадърници. Никога не биха си помислили да маправят написаното в статията. А пък колко сръбски боклуци познавам, направо ти е бедна фантазията
  • 6 И аз не ги обичам

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "мразя немци":

    Но такова действие е присъщо за животните . А ние уж сме човеци . Някак си не е морални или морала беше за белите държави .
  • 7 БПФ

    31 6 Отговор
    Всички знаем кои са тия "български граждани" дето обичат да си берат кабели. Търпимостта към въпросното плeме води до огромни проблеми и у нас, и в цяла Европа и е крайно време да и се сложи край. Прави са били дедите ни, наказващи мародерството в извънредни ситуации със смърт. Със смърт се е наказвало и мародерството срещу цивилни граждани по време на война, дори във вражеска държава !!!

    Коментиран от #9

  • 8 бим бам

    7 25 Отговор
    Българите са в основата на всичко.И въобще не е задължително да са роми.Те винаги са били мародери и крадци!
  • 9 Ленин

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "БПФ":

    Това е вярно.През втората световна група американци са извършили нечувано зверство като изнасилили жени във Франция и убили мъжете,които се опитали да ги спасят.Ген.Патън заповядал да бъдат обесени,пред очите на цялото село!

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    20 14 Отговор

    До коментар #9 от "Ленин":

    през 1944г е имало подобни случаи и в България.
    Тогава баба ми е пострадала от двама съветски войника, но впоследствие ги бесят. Та това са геройски загиналите в България съветски войници.

    Коментиран от #12

  • 11 Руснаков

    6 0 Отговор
    Алоо,гражданина 6 без 10...дай жилязото...
  • 12 Ленин

    12 11 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Чувал съм от очевидци,че в България мъжът е бил пратен на фронта,а разквартируваният у тях руски солдат е посягал на стопанката.Хитрият номер на свекъра и свекървата е бил да напият солдата до безсъзнание и булката да избяга у комшиите.Това е абсолютна истина.

    Коментиран от #13

  • 13 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ленин":

    Дядо ми е гонил немците до Унгария, а семейството ми са турци и ракия не са имали.

    Коментиран от #15

  • 14 Наркос

    15 1 Отговор
    Какви орди, мародерства и кражби ще има щом германците взимат по 5-8 хиляди евро да си стоят вкъщи.... единствено някой чуждестранен цървул би се наврял в шамарите за кутия с инструменти и сак с дрехи...
  • 15 Ленин

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Това,което разказах,се е случило в село Габровница,монтанско,а дядо Борис и баба Станка отдавна вече са покойници,лека им пръст!
  • 16 Мордор

    10 0 Отговор
    Орк с български паспорт
  • 17 Не са мародери

    1 5 Отговор
    Българи са

    Коментиран от #18

  • 18 бим бам

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Не са мародери":

    Моля,уточнете се!Искате да кажете,български мародери,или най обикновени пладнешки обирджии,пак от БеГето?
  • 19 ИВАН

    3 0 Отговор
    Нарушители на закона, така ли вече им викат на престъпниците и крадците, но нали сме толерантни в земята на мекопишковците
  • 20 Помията на ДВ

    9 0 Отговор
    Поредната глупава статия на ДВ. Хванали го, подозирали го в мародерство, но доказателства нулеви. Но важното е да нахулим Българите, нищо че в Германия основните престъпления се правят от "бежанци". На тях е разрешено и това никога не се коментира от ДВ, защо ли?

    Коментиран от #22

  • 21 🤣🤣🤣

    4 0 Отговор
    Смерть за швабите

    Коментиран от #26

  • 22 В Германия българите

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Помията на ДВ":

    Също са бежанци.
  • 23 Боко

    1 0 Отговор
    Българска и румънска следа!
  • 24 незнайко

    0 0 Отговор
    Търсете НАШИТЕ цигани за тази кражба !!!
  • 25 От страни

    1 0 Отговор
    Имах приятел в Мездра на жп гара в секцията, седим и си пием кафето, изведнъж щрак и исключва некво нещо като автоматичен исключвател, Владо прас и го ръчка обратно, то пак исключва, той пак го ръчка, то пак исключва той пак го включва. Аз му казвам що го включваш, спороед правилника ако е исключило и при повторно включване не включва нямаш право повече от един път да го ръчкаш, казва ще го ръчкам толкова пъти колкото требва, щото ако не го включа, докато идем до там жиците ги няма. Ако го включа няколко пъти жицата дето са я хвърлили да направи късо ще изгори и няма да смеят да припарят. Та те така.
  • 26 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "🤣🤣🤣":

    Да бе - закрой лафнетр да не духа ветър. Откъде се взе?
  • 27 От българи

    0 0 Отговор
    От българите по големи емигранти гйотверени,авантаджийи, не видях в Германия
Новини по държави: