Last news in Fakti

25 Февруари, 2013 22:23 3 457 0

Исландия забранява детското порно в интернет - Видео

  • порнография
Исландия забранява детското порно в интернет - Видео - 1
Снимка: Архив

Правителството на Исландия обсъжда планове за намаляване на порнографията онлайн. Инициативата има за цел да предпази децата от сцени със сексуално насилие, предаде АП. Вътрешният министър Огмундур Йохансон заяви пред Си Ен Ен, че напълно подкрепя мерките за ограничаване на порнографията в интернет. От опозицията пък са на мнение, че подобен тип цензура ще повлияе негативно върху репутацията на Исландия и ще се приеме като ограничение на свободата на словото.

Експерти от правителството уточняват, че има закони, които се спазват от обществото. Една от възможностите да се забрани порното в интернет е съдържанието да бъде легално, но за него да се плаща чрез кредитна карта.

Порнографията в Исландия е забранена от близо десетилетие, но законът не се спазва, коментира британският в. „Гардиън“. Списания като „Плейбой“ и „Пентхаус“ се продават свободно по вестникарските будки, а „каналите за възрастни“ са част от телевизионните пакети.

Преди Исландия други европейски страни, сред които Великобритания, Швеция и Дания, също поискаха да блокират сайтове с детска порнография.

В момента авторитарните режими в Иран, Северна Корея и Китай строго цензурират интернет съдържанието на национално ниво, забранявайки достъп до социалните мрежи и чуждестранни сайтове.

Все още не е ясно кога правителствената инициатива за забрана на детското порно ще се гледа от парламента на Исландия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА