Last news in Fakti

24 Април, 2013 12:25 1 187 0

Камерън пази децата от порнографията в Wi-Fi

  • дейвид камерън-
  • порно-
  • wi-fi
Камерън пази децата от порнографията в Wi-Fi - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън ще обяви правителствена инициатива, която трябва да направи невъзможно деца да посещават порнографски сайтове чрез изградената на обществени места безжична интернет мрежа, позната като Wi-Fi.

Дейвид Камерън подчерта, че кабинетът носи отговорността да осигури „добър и чист Wi-Fi на жп гари и кафенета.

Инициативата на „Даунинг стрийт“ 10 идва в отговор на кампанията на „Дейли мейл“ да предприеме стъпки за защита на младежите от опасностите на порнографията в интернет.

Инициативата на Дейвид Камерън през последните беше обсъдена с доставчиците на интернет. Все още не е ясно как ограниченията ще се прилагат на практика и дали те ще бъдат наложени пряко от самите доставчици на услуги или дали спирането на порнографските сайтове ще бъде индивидуалната отговорност на кафенета и други обществени места.

Миналата година стана известно, че кафе гигант „Старбъкс“ (Starbucks) не е успяла да спре младите хора от достъп до „тези сайтове“.

Най-големият конкурент на „Старбъкс“ - Коста Кофи (Costa Coffee) както и „МакДоналдс“ ( McDonalds) прилагат нарочен филтър.

Все пак има опасения, че ограничаването на порнографията в Wi-Fi няма да бъде толкова лесно. Основният проблем е, че все още няма точен метод да се определи дали дете или възрастен влизат в сайтове за възрастни.

Източници от индустрията предполагат, че решението коя категория хотели попаднат в рестрикциите може да бъде спорно.

Ходът на Дейвид Камерън е в отговор и на кампанията на детски благотворителни организации, припомня в. „Дейли мейл“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: