Last news in Fakti

5 Август, 2021 21:53 2 671 28

Vanguard ще плати по 1000 долара на ваксинираните си служители

  • vanguard-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • заплащане-
  • подход

Идеята на компанията говори много за различните подходи, които американските фирми предприемат към ваксинацията

Vanguard ще плати по 1000 долара на ваксинираните си служители - 1
Снимка: БГНЕС

Vanguard, една от най-големите инвестиционни компании в света, ще плати на своите служители 1000 щатски долара, ако се ваксинират.

Персоналът трябва да докаже, че са били ваксинирани до октомври, като в процеса ще бъдат включени и онези, които са били ваксинирани, преди компанията да направи офертата си, съобщи Би Би Си, предаде Блумбърг.

Идеята на Vanguard говори много за различните подходи, които американските фирми предприемат към ваксинацията, докато делта вариантът на коронавируса се разпространява все повече в цялата страна.

Някои като Microsoft и Google изискват всички служители да бъдат ваксинирани. Други като Walmart и Uber помолиха ръководството, а не служителите на първа линия, да се ваксинират, докато подобни на Amazon и Apple нямат определена политика.

Vanguard, която има около 16 500 служители в САЩ, заяви, че ваксините са "най -добрият начин" да се спре разпространението на Covid и че силно насърчава персонала да бъде ваксиниран.

„Затова ние предлагаме стимули за ваксиниране на персонала, който предостави доказателство за ваксинация срещу Covid-19“, каза говорител.

„Стимулът е признание за хората, които са отделили време да защитят себе си, колегите си и нашите общности чрез ваксинация.“

Този ход контрастира с Blackrock, друг голям мениджър на активи в САЩ, който забрани на неваксинираните служители да влизат в офисите му в САЩ от юли.

В момента в САЩ се наблюдава нарастване на новите инфекции с Covid, като броят на заразените достига нива, които не са наблюдавани от месеци.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) обявиха, че маските отново трябва да се носят на закрито както за ваксинираните, така и за неваксинираните.

Ню Йорк заяви, че клиентите и персоналът на ресторанти, фитнес зали и други закрити места ще трябва да бъдат ваксинирани, за да използват такива услуги от септември. Това се случва, тъй като процентът на ваксинации се е забавил в много части на САЩ, което оказва натиск върху бизнеса, и накара отделните щати да действат.

Но някои синдикати възразяват срещу мандатите за ваксини, заявявайки, че нарушават правата на работниците. Тази седмица Международният съюз на обединените хранителни и търговски работници разкритикува Tyson Foods, един от най-големите преработватели на месо в САЩ, за налагане на мандат, когато ваксините все още имат само спешно одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата. Президентът Марк Пероне заяви, че синдикатът ще се срещне с компанията през следващите седмици, за да "гарантира, че правата на тези работници са защитени и тази политика е справедливо приложена".

„Не можете просто да кажете„ Приемете да се ваксинирате или напускайте“, каза Пероне пред New York Times в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До спасителите

    27 2 Отговор
    Първо ограничете наркотиците тютюнопушенето и алкохолизма и затлъстяването в беседката в която минавам денонощно мирише на трева празни шишета алкохол кутии цигари по земята и масова вредна храна децата тъпчат McDonald's по цял ден спасете ни първо от тия пандемии нали сте загрижени за здравето ни
  • 2 Така, така......

    28 1 Отговор
    И лапат шараните без мозък водени от алчност.....

    Коментиран от #25, #26

  • 3 Наплашен ученик

    15 3 Отговор
    Аз ям делта сладолед и си купувам делта сладолед за да не забравя че съм в пандемия делта е връх на сладоледа делтс и връх на вируса рядко излизам станах асоциален моите съученици половината с паник атаки имат и хипохондрия пазя мама татко баба дядо да не ги заразя не смеем да си намерим гаджета Да не би да са covid положителни наплашиха ни от малки ще израснем ме хипохондрици и паник атаки ще си останем и неграмотни с това онлайн обучение
  • 4 Нов Световен Ред New World Order

    31 3 Отговор
    Няма да се спрат докато не ваксинират всички по много пъти според целите които преследват. Боже, въздай правда по земята!

    Коментиран от #13, #16

  • 5 Ковидарите

    20 3 Отговор
    Чудно, като са решили да редуцират персоналите, кой ще им работи после !? Не мога да повярвам, че това е само сляпа религьозна вяра в Бог КовидВакси ?
  • 6 хахаха

    8 2 Отговор
    Бадева ги правиха на решето досега. Ако бяха почакали малко щяха да вземат по едни 1000 долара от нищото.
  • 7 АнтиКовид

    13 2 Отговор
    Aко толкова ти струва живота давайте.. Двойни стандарти, разделение... Цезър е бил прав разделяй и владей.. остави балъците да се карат по между си
  • 8 ТВА ЮБАВО

    3 8 Отговор
    А..НАШИО ФАТМАК-КЛЕПАРО ДЕКА ВИКА,ЧЕ ..НЕМА ТАКОВО ДЖИВОТНО,...КОЛКО ПАРЕ ЧЕ ДАДЕ ?
  • 9 Да знете

    15 1 Отговор
    Ще го удари тоя свят нещо.Я земетръс я потоп.тая тяхната мръсна мисия ще я тресне дядо Боже.
  • 10 Hoho Boho

    11 0 Отговор
    Тази компания е решила да харчи пари за да спаси света от вируса.
    Интересно
  • 11 Майна

    18 1 Отговор
    Ако станат инвалиди , ами ако изхода е летален....НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ НА ТЕЗИ ФАШИСТИ. МЕ СЕ ПОДЧИНЯВАЙТЕ..ЖИВОТЪТ Е НАЙ-СКЪПОТО НЕЩО И НЕ ТЕ СА НИ ГО ДАЛИ ЗА ДА ИМАТ ПРАВА НАД НЕГО.
  • 12 Бил Гейзер

    18 0 Отговор
    Тази "инвестиционна" компания всъщност притежава всяка една голяма компания по света. Потърсете видео разследването на холандска журналистка, която беше разчоплила публичната информация за инвеститорите в 10-ки компании от ранга на Кока, Кола, Пепси, Шел и много други. Въпросните Вангард заедно с още един фонд Блекрок притежават солидни дялове буквално във всяка една голяма компания, която е известна на всеки от вас. По-интересното е, че същите два фонда притежават и доста други инвестиционни компании, които също държат дялове в преждеспоменатите фирми. Най-интересното е, че Вангард притежават и 30 процента от акциите на Блекрок, но за тях самите няма публична информация кои люде държат акциите.
    Потърсете видеото, има го преведено на български, но не търсете в тубата.

    Коментиран от #27

  • 13 Тра-ла-ла

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нов Световен Ред New World Order":

    Ако Бог въздаде правда земята ще изгори, бре! 😂😂😂

    Коментиран от #15

  • 14 Лудница

    11 0 Отговор
    Отново олигофрения- с тези пари направете болници и осигурете безплатно и адекватно лечение на болестта.Добре нали подкупа е престъпление- това не е ли точно същото,бати двойния стандарт.
  • 15 Йоан

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Тра-ла-ла":

    Откр. Йоан 22
    12 Ето, ида скоро; и у Мен е наградата, която давам, да отплатя на всеки според каквито са делата му.
    13Аз съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят.
  • 16 Ще ме

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нов Световен Ред New World Order":

    ваксинират в някой друг живот. Никога.
  • 17 6Х6

    10 1 Отговор
    Спешно одобрена ваксинациинна течност, а не доказана ваксина. Отготре на всичко пробиха с две дози, сега и с три дози, очаквам да започнат да убеждават и за четвърта, както е тръгнало. На никого не му пука за страничните ефекти и това си е. Това прилича на тероризъм в мирно време: има заразени - бум - страхувайте се - айде на ваксинация. Времето ще покаже дали това не е било и геноцид.
  • 18 Zxcghh

    7 0 Отговор
    Защи не измислиха лекарство? Нарочно, нали или е само за избрани...
  • 19 Маde in Bg

    1 1 Отговор
    Ееее ,що и нашите синдикати не жяха така загрижени за хората! И пак напразно стачкуваха и блокираха центъра😒
  • 20 12345678

    9 1 Отговор
    Зад двете компании стои фамилия Родшилд.
    Същите имат акции в Биг фармац дето ни е подгонила с инжекциите си отрова
  • 21 Фаро

    5 0 Отговор
    За по малко от милион юро не се ваксвам.Грешките струват милиони.Тиквата без ваксина отмъкна милиарди и има наглоста да говори
  • 22 СлаФчо Космонавта

    8 0 Отговор
    ...сега им дават по хиляда да ги боцнат, с след това ще им вземат по 5 Хил. да ги лекуват ... Знаят си бизнеса тия хора!
  • 23 Ще чакам

    5 0 Отговор
    И аз ще чакам в Бе Гето да ми дадат 1000 долара, поне да си платим погребението.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ARGON

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бил Гейзер":

    Vanguard са еврейска собственост на Ротшилд, Рокфелер, Морган и др. юдейски банкери.
  • 28 АААА не не

    2 0 Отговор
    като ще съм опитна мишка 1000000 долара.