Last news in Fakti

7 Август, 2021 19:37 4 802 37

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)

  • франция-
  • протест-
  • коронавирус-
  • пандемия

Повечето французи одобряват здравния пропуск

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Хиляди хора излязоха днес по улиците на Париж и други френски градове, участвайки за четвърта поредна седмица в протести срещу наложените заради ковид изисквания, в които те виждат ограничаване на личната свобода. Два дни преди днешните демонстрации Конституционният съвет на Франция одобри повечето положения в нов закон, разширяващ списъка на местата, които може да се посещават само след представяне на здравен пропуск.

От понеделник, 9 август, ще се изисква пропуск за посещаване на кафенета и ресторанти, при пътувания на големи разстояния, а в някои случаи и за достъп до болници. Здравният пропуск вече е в сила за посещения на културни и развлекателни места като кина, концерти зали и тематични паркове с капацитет над 50 души.

Многолюдна група демонстранти преминаха днес следобед в мирно шествие в западната част на Париж, охранявани от полиция в пълно снаряжение за борба с безредиците. Още три протестни прояви са планирани във френската столица, а десетки улични демонстрации са организирани в други градове. Някои от участниците протестират срещу решението на властите от 15 септември ваксинацията на здравните работници да стане задължителна.

Допитвания показват, че повечето французи одобряват здравния пропуск, издаван на хора, които са ваксинирани срещу коронавируса, които имат доказателство, че са преболедували ковид или представят отрицателен резултат от направен наскоро тест. Противниците на изискването за здравен пропуск казват, че то ограничава движението им извън дома и негласно прави ваксинирането задължително.

Над 36 милиона души във Франция (около 54 процента от населението) са изцяло ваксинирани. Най-малко 7 милиона души са се имунизирали с първа доза ваксина, откакто на 12 юли френският президент Еманюел Макрон обяви въвеждането на здравен пропуск.

Франция регистрира над 21 000 нови случая на ден - рязко увеличение в сравнение с равнищата отпреди месец. От началото на пандемията в страната са починали 112 000 души с вируса.

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)

Хиляди на протест в сърцето на Европа (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 52 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    120 6 Отговор
    Идва сатанинския ред на Антихриста.

    Коментиран от #19

  • 2 Браво

    102 9 Отговор
    Така трябва да бъде
  • 3 Пурко

    149 4 Отговор
    Свобода за Народа! Смърт за Бялата Мафия!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ковидарите

    127 4 Отговор
    Ковидарите с техните фалшиви "допитвания" повечето били "одобрявали" !? Какъв идиот трябва да си да одобряваш собственото си робство и лишаване от свободи ??? Бастилията и това е!
  • 6 Амиии...

    114 3 Отговор
    Какво да правят хората.Това което става там мина всякаква граница.Управлението на Макрон е тирания.Нямам думи.

    Коментиран от #8, #20

  • 7 😷😷😷

    97 5 Отговор
    След като французите наложат насилственно тези "мерки" и "ваксинации" в държавата си, ще погледнат и към държавите в ЕС и първи, ше го отнесат малките държави, като нас! Не ви се вярва ?...не бъдете наивни ! Ненапразно корейци и китайци строят заводи и машини за ковид ваксини планирани поне с петилетка напред! Няма случайни съвпадения! Подкрепете френската съоротива и Рьоне иначе хер Макарон, ще дотърчи с лейтенант Грюбер и спринцовките!
  • 8 малкия бабоеф

    68 1 Отговор

    До коментар #6 от "Амиии...":

    А вие, какво очаквате от извратеняк ?
  • 9 провинциалист от провинция Тракия

    4 39 Отговор
    Чакаме коментарите, че само Ганьо не е със света.
  • 10 Фашизъм

    78 2 Отговор
    Новината е ,че пристигащите в България ,със самолет,трябва да представят ПСР тест при качване и ......да си направят втори ,,при пристигане в.София.Е тая идиотщина изтрепа рибата.На три или четири часа да си правиш тест.Нямам думи.
  • 11 Рошко

    67 0 Отговор
    И продължавате с помията хората стачкуват против ама видиш ли повечето искали чип, ами защо тогава и те не стачкуват, и къде са опашките от желаещи да се чипират
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Здрасти

    74 0 Отговор
    Милиони са не са хиляди лъжци недни
  • 14 Гошо

    5 30 Отговор
    Циркаджии
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Матей

    40 1 Отговор
    тияь французи били големи паникьори,цели 36 милиона ваксинирани.И какво си мислят ,че не разнасят вируси ли.МОре,байно ,не се заблуждавай,цял живот на ваксини ли ще караш и навсякъде да си мъкнеш тескерето,закачено на врата,за да не го изгубиш,или най-добре в чипа на ръката.Това се очакваше да стане,беше предречено,съпротивата също,а каква ще е развръзката,може би след няколко години ще се изтърка плочата и ще измислят нещо друго.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ARGON

    36 1 Отговор

    До коментар #1 от "хмм":

    Прав си. Еврейските глобалисти начело с Ротшилд и Рокфелер (юдейски династии) налагат еврейски ковид-фашизъм. Планета-затвор, глобален концлагер.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 абг

    31 1 Отговор
    А не можеше ли да мине без лъжи в статията и в подзаглавието. Това е все едно да напишете - по случай наближаването на денят на благодарността беше направена анкета в птицекланицата, повечето мисирки одобряват клането !
  • 22 Hoho Boho

    30 0 Отговор
    От графиката за Франция ясно се вижда, че за един месец броят на новите случаи се е увеличил десет пъти, а смъртността почти не се е променила.
    Интересно. Какво ли може да е обяснението за това?
  • 23 Някой

    34 0 Отговор
    Това, което се случва е напълно очаквано. Какво ли си мислят повечето елити? Надува се един балон от край време който е ясно че един ден ще се спука. Има вече твърде много информация за самия вирус, знаят се много неща, науката също напредна супер много в това отношение, има вече и ваксини и въпреки това продължават с простотията и безумията на всякъде в света. Защо питам аз?! Каква е логиката?? Нали ваксините бяха това, което ще ни спаси и избави и ще сложи точка на тази пандемия?!Какво се случва обаче? Защо продължавате с глупостите и надувате един много опасен балон? Какво целите питам аз най-вече всички свързани със тази здравна мафия които имат интерес от всичко това което става, начело със СЗО. Подкрепям протестите, чудя се кога и ние в България ще се събудим и ще се вдигнем, а и не само ние, ами и други страни в Европа. Престанете, преди да е станало твърде опасно и твърде късно, господа!

    Коментиран от #35

  • 24 Първото

    23 0 Отговор
    Изречение е долна лъжа. Едно допитване показало. Смях.
  • 25 Клеопатра

    26 0 Отговор
    Рептилчетата пуснаха отровата и чакат реакция! Мислеха хората за глупави и наивни,че няма да се усетят! Да,ама не дойде и нашето време,ще скочи цялата планета !Планът им няма да проработи,ще се променят нещата!
  • 26 Време размирно настъпва

    26 0 Отговор
    Живота е достатъчно кратък, че да се притеснявам какво ще стане. Нека ме уволнят за това, че не ваксиниран, пак не ме притеснява, но няма да си отида обезчестен. Слава на смелите!
  • 27 ТОВА С ДЪРВЕНИЮ КРЪСТ

    0 5 Отговор
    ПАПА ДИОНИСИЙ ЛИ Е😇
  • 28 Не! Този кръст е за теб !

    6 0 Отговор
    Защото си от ГЕРБ !
  • 29 Sebastian

    10 0 Отговор
    Фашизъм
  • 30 Ежко Бежко

    11 0 Отговор
    Ужасен съм от мерките за безопасност. Даже футболните запалянковци не охраняват така както тези протестиращи.пълно бойно снаряжение за мирна демонстрация??? Дано нашите демократи не са са толкова демократични както френските. Слава на Беларус!

    Коментиран от #34

  • 31 Наркос

    13 0 Отговор
    Макрон след последния як шамар дето изяде публично не смее да се покаже между хората.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Знаещ

    6 0 Отговор
    " Допитвания показват, че повечето французи одобряват здравния пропуск ... "

    Допитванията ги правят учрежденията на Ония, които владеят банките, медиите, неправителствените организации, обществено-проучвателните служби (т.н. социологически агенции). Това са службите на богатите частни кланове владеещи богатства и възловите обществени учреждения и ползващи политиците за техни пълномощници.

    Казано иначе разни допитвания и проучвания са в зависимост от собственика им, който дава парите.
  • 34 Бодак

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ежко Бежко":

    Да си представим например, че полицията действа така и с такова пълно бойно снаряжение в Беларус.
    Воят на пропагандата, т.е. медийните духалки, ще бъде неистов, духането равносилно на ураган от висша степен
  • 35 Знаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Някой":

    На народите често се натрапва някакъв измислен враг, за да се оправдават нелепите решения на политиците, решения често свързани със свободата на хората.
    Спомнете си, че тъкмо светът си отдъхна от т.н. Втора Световна война (ВСВ)* на света беше натресена Студена (Пропаганна) война. В Студената война Запада победи обществено-народния строй (т.н.социализъм) в Европа**. Запада победи защото бяха по-големи майстори на пропагандата.
    Таман си отдъхнахме от Студената война, СССР бе разпуснат и ... беля, Запада си няма враг. Измислиха го -- тероризма. Фокусът войната срещу тероризма продължи 20-30 години, и взе да се изхабява.
    Затова бе започната Нова Студена / Хибридна война с основен враг Русия и втори враг Китай. Е има и отенъци, разни, някои т.н. мозъчни служби налагат на американските политици Китай за първи враг, но инерцията срещу Руснаците набирана столетия е толкова силна, че трудно се спира.
    Но и там беля. Все повече хора осъзнават че държавници като Путин , Орбан и китайските държавници крепят държавите си, а Западът, начело със САЩ са разрушители -- от където минат следва хаос и разруха.
    Затова трябва да се измисли поредната заплаха. Идеята за пандемия опдавна вирее в разни частни кланове имащи се за Фюрерчета на Запад и на Земята. И чрез упълномощени политици и завладените медийни духалки раздухват поредната заплаха и стъпка по стъпка, разтеглено във времето за да се усеща по трудно, лишават хора, народи и държавите им от свобода и н

    Коментиран от #36

  • 36 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Знаещ":

    Продължение към #35:

    Затова трябва да се измисли поредната заплаха. Идеята за пандемия опдавна вирее в разни частни кланове имащи се за Фюрерчета на Запад и на Земята. И чрез упълномощени политици и завладените медийни духалки раздухват поредната заплаха и стъпка по стъпка, разтеглено във времето за да се усеща по трудно, лишават хора, народи и държавите им от свобода и независимост.

    ------------------
    * Втората световна -- бедствие, дошло отново от Запад, както и Първата световна, колониалното робство и почти всички бедствия. Оттам дойде и комунизма, либерализма, а сега ни натрисат джендарско и лесб-гей възпитание.

    ** На Западната Студена война Китай устоя и така рабрахме за яките възможности на обществено народния строй и какво сме изпуснали ( заради предателството на Горбачов (омаян чрез тайни способи на Студената война)). В Китай фокусите не минаха. Китайците имаха Дън Сяо Пин, руснаците -- Горбачов.
  • 37 Абе

    2 0 Отговор
    Наскоро попаднах в интернет на биографията на Макрон. Оказва се, че на младини е работил в банката на Ротшилд. Дали е случайно?
Новини по държави: