Last news in Fakti

13 Август, 2021 10:26 2 653 2

Мащабна евакуация в Япония

  • дъждове-
  • евакуация-
  • япония-
  • проливни дъждове

Очаква се валежите да продължат няколко дни

Мащабна евакуация в Япония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в Япония призоваха за евакуация на десетки хиляди души в отделни райони на западната част на страната заради безпрецедентните нива на проливни дъждове от последните дни и повишиха риска от наводнения и свлачища, предаде АФП.

Очаква се валежите да продължат няколко дни в голяма част от страната. В южната префектура Нагасаки две къщи бяха ударени от свлачище – смята се, че около 50-годишна жена е загинала в инцидента, предаде БНР.

Хирошима е обявена най-висока степен на опасност за наводнение. Там на незадължителна евакуация подлежат близо 70 000 души. Междувременно бе съобщено, че поне 21 души са загинали при проливните валежи в централната китайска провинция Хъбей. След седмици на рекордни наводнения в района е хаос. Китай е в хватката на безпрецедентни валежи през последните месеци, които според експерти ще стават все по-обичайни заради глобалното затопляне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комунист

    1 0 Отговор
    Китай или Япония в крайна сметка?
  • 2 Ерец

    0 0 Отговор
    Мисля , че беше през януари тази година когато френски метеоролози направиха тази прогноза . На базата на обработени данни от спътникови наблюдения предупредиха , че през годината ще има много природни аномалии по целия свят специфични с това ,че ще бъдат по - мащабни и разрушителни .
Новини по държави: