Last news in Fakti

15 Август, 2021 16:08 12 203 81

Коронавирус: защо заболяват и имунизирани

  • имунитет-
  • коронавирус-
  • имунизирани-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • пандемия-
  • учени

По-засегнати са възрастните

Коронавирус: защо заболяват и имунизирани - 1
Снимка: Shutterstock

При 11 хиляди души в Германия е отчетен пробив във ваксинацията, т.е. те са се разболели от коронавирус въпреки двете ваксини. Това става ясно от данните на Института "Роберт Кох". Макар на пръв поглед 11 000 да изглеждат много, за имунолога Райнхолд Фьорстер от Медицинския университет в Хановер няма повод за притеснение. "Очакваше се поне такъв брой пробиви във ваксинацията. Вече знаехме от големите имунизационни проучвания, че ваксините не предлагат стопроцентова защита", обяснява той.

Някои участници в клиничните изследвания на ваксините също са се разболели, но те са далеч по-малко, отколкото в контролната група на неваксинираните. По информация на Института "Роберт Кох", разболелите се след две ваксини са само малка част от всички заразени. Повечето заразени или нямат поставена ваксина срещу коронавирус, или са само с една доза.

По-засегнати са възрастните

Към момента експертите от "Роберт Кох" определят ефективността на имунизацията на 87 процента при всички възрастови групи над 18 години. И то въпреки разпространението на Делта варианта на вируса, който се смята за значително по-заразен. А ако заразените се увеличават, и имунизираните влизат по-често в контакт с вируса. Следователно Делта вариантът води, поне косвено, до повече заболявания и при ваксинирани хора. В допълнение се подозира, че мутацията намалява ефективността на ваксините. Но до каква степен това е така, все още не е окончателно изяснено.

Без значение какъв е вариантът на вируса, при хората с по-слаба имунна система съществува по-голям риск да се заразят дори и след ваксинация. Една от причините за отслабването на защитните механизми на организма може да е остаряването. Тъй като с покачването на възрастта имунната система става по-малко гъвкава, особено когато трябва да пази от непознати до момента вируси. Резултатите от това могат да бъдат няколко: ваксинацията да не е толкова ефективна, да не действа толкова продължително или изобщо да не осигурява защита.

Факторът "време"

Това, което най-вероятно важи за всички възрастови групи, е, че с времето имунизационната защита спада - броят на антителата намалява. Въпреки това организмът не е безсилен, казва инфекционистката Кристине Далке от Университетския медицински център Хамбург-Епендорф. Защитата на организма не се базира само на антитела. "Има Т-клетки и клетки на паметта, които могат бързо да повишат антителата до такова ниво, че вирусът да бъде преодолян и тялото да бъде защитено", обяснява Далке. Ваксинираните имат определено предимство, дори да се заразят. "Виждаме, че пробивите във ваксинацията са съпътствани от леко протичане на болестта", отбелязва Райнхолд Фьорстер. Има и тежки боледувания след ваксина, "но те са изключително редки".

Разпространяват ли ваксинираните вируса?

Лекото протичане на болестта при ваксинираните води до други рискове: тя често минава незабелязано и болните бъркат инфекцията с коронавирус с настинка или алергия. Ето защо е интересен въпросът колко заразни са хората, които са инфектирани с коронавирус, въпреки че са ваксинирани. Някои проучвания показват, че ваксинираните носят също толкова висок вирусен товар, колкото хората, които не са били имузирани. В същото време не е ясно колко дълго този вирусен товар остава при тях на критично високо ниво - предполага се, че ваксинираните лица вероятно са заразни за по-кратък период от време. Ваксинираните не са причината числата в Германия отново да растат, уверен е професор Райнхолд Фьорстер. Независимо от това броят на пробивите във ваксинацията през есента и зимата трябва да се следи. Те биха могли да бъдат индикация за това дали и за кого е необходима "освежаваща" доза.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти В

    125 25 Отговор
    Ами за да може да им дойде акълът в кухите манерки, та повече да не се ваксинират. Пък и не се знае с какво точно се разболяват в последствие........

    Коментиран от #67

  • 2 Бледолики

    106 12 Отговор
    Питайте управляващите либерални върхушки на Запада, и техните безполезни учени вярващи в сатаната

    Коментиран от #24

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    123 5 Отговор
    " ...Но до каква степен това е така, все още не е окончателно изяснено...." / С други думи ОПИТИТЕ С ХОРА ПРОДЪЛЖАВАТ 🇧🇬
  • 4 Раданч Татлъту

    45 11 Отговор
    Тва требе да е случаеност некаква и провокация на антиваксърите!🙉☠🙉☠🙉
  • 5 dfu

    95 9 Отговор
    Имунизираните заболяват от ковид, защото ваксините не предпазват от ковид. Плацебо, политическо плацебо.
  • 6 Рошко

    60 4 Отговор
    Заболяват само медийно, защото парата е много
  • 7 Раданч Татлъту

    104 6 Отговор
    НЕ се прави ваксинация по време на пандемия!Това ще ви го каже всеки лекар,АКО не са му платили да лъже!Вирусът започва да мутира и става по-устойчив и по-заразен!☠☠☠
  • 8 ????

    72 7 Отговор
    Омръзна ми да чета кой, откъде и какъв институт мислят за ваксината! Я малко кажете за преболедувалите, защото при толкова много преболедували мълчи те и нищо не казвате! Защо сега се говори за Т клетките и колко струва това изследване, защото антителата струват 28 лв? Ваксина, та ваксина, откъде накъде!?

    Коментиран от #46, #60

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    80 4 Отговор
    Ето Ви и новия термин "ОСВЕЖАВАЩА ДОЗА" ‼️ Боцкай ОСВЕЖАВАЩО‼️
  • 11 вуйна

    73 2 Отговор
    Безсрамни,гнусни престъпници!!!!!!!!
  • 12 Галина

    86 3 Отговор
    Ако се окаже, че всичко, което става е нарочно, не е ли престъпление срещу човечеството?!

    Коментиран от #21, #65

  • 13 Hoho Boho

    59 4 Отговор
    Защо липсва статистика колко ваксинирани и колко неваксинирани се разболяват на ден?
    Има разбивка по пол, възраст, кръвна група, цвят на косата, но такава статистика няма.
  • 14 БУЛОНКАТА

    4 10 Отговор
    ДАЛИ Е ВАКСИНИРАНА,СЪЩО И АНОРЕКСИЯ ДОНЧЕВА,ЧЕ КАТО СЕ ЗАХАПЯТ🤕🤕🤕🤕
  • 15 Стига глупости

    54 5 Отговор
    не ви щем "ваксините".Това е!!!
  • 16 Добре, де

    57 4 Отговор
    "" Някои проучвания показват, че ваксинираните носят също толкова висок вирусен товар, колкото хората, които не са били имузирани. В същото време не е ясно колко дълго този вирусен товар остава при тях на критично високо ниво - предполага се, че ваксинираните лица вероятно са заразни за по-кратък период от време. ""

    Е.... като ваксината има период в който човек става преносител толкова силно, колкото и болен човек, защо въпросния ваксиниран не бива поставян под карантина??

    Коментиран от #22

  • 17 зрител

    11 37 Отговор
    май никой не чете , че повечето от ваксините имат определен процент успеваемост и тя за повечето е около и малко над 90%.

    Коментиран от #26, #33, #50

  • 18 Тошо

    40 6 Отговор
    ТОЗИ ЕВРЕЙСКИ ИНСТИТУТ РАБОТИ ЗА САТАТНИСТИТЕ. МАНИПУЛАТОРИ.
  • 19 Валери

    21 2 Отговор
    О, неразумни и юроде! “
    Кога ще си отвориш очите и разбереш, че не ти си най мъдрият!
  • 20 Последния Софиянец

    7 10 Отговор
    Когато те боднат с натурална ваксина, не се разболяваш. Мен ме ваксинира Хасан и съм на 100% защитен.
  • 21 Ама то е нарочно бе мила

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Галина":

    Само тия с противогозите си мислят че е истинско
  • 22 А може да пътува

    23 2 Отговор

    До коментар #16 от "Добре, де":

    Спокойно навсякаде и да сее зарази.Защоооо ?
  • 23 Отговор

    8 2 Отговор
    Ами защото са имунизирани.
  • 24 ivan ti

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бледолики":

    Ваксините не са ефикасни,но си служете трета игла и се пригответе за 4-та след 6 месеца.
  • 25 абг

    35 2 Отговор
    С бълвоча искат да ни кажат, че трябва да ни бият "ваксини" по три пъти в годината и маскирани да спазваме "социална дистанция'' вкъщи.
  • 26 246

    34 3 Отговор

    До коментар #17 от "зрител":

    90 процента защита имат ваксинираните само ако си седят у дома и свеждат почти до нула личностните си контакти
  • 27 ЕВРО НЮЗ

    42 3 Отговор
    А за 22 000 пукнали ваксани в Европа и 14 000 в братска Америка нито звук. 80 000 получили странични ефекти само в регион Лацио. ( Ит)
  • 28 Йорданка

    7 44 Отговор
    Престанете с тия глупости. От първо лице казвам, че ваксината ме защити първо през март, после и през май. Мои близки хора, с които живея бяха болни, но аз не, а иначе има ли вирус го хващам ...

    Коментиран от #75

  • 29 Зайко Байко многознайко архив 2020 Февру

    5 8 Отговор
    Предвижването на населението води до още по-масово разпространение на инфекцията! От една страна ще се заразят много хора , някои от които ще придобият имунитет а други вероятно ще умрат! Така се получава т. н. атенуиране (отслабване) на вируса и по-лесно изграждане на т.н. стаден имунитет! Как става това някои от преболедувалите продължавт да са заразоносители или заразоотделители, при следващите заразени клиничната картина няма да бъде толкова изразена но те вече ще са заразени и от по слаб по качества вирус ! Качествата които определят един биологичен агент ( вируси, рикетции, хламидии, бактерии , протозои , паразити и т.н.) са 1. ВИРУЛЕНТНОСТ. 2.ПАТОГЕННОСТ. Вирулентноста е способноста на биологичният агент да прониква и заразява своя гостоприемник (животните и хората ), патогенноста е възможност на биологичният агент да предизвиква промени в органите и структурите на гостоприемника и така да предизвиква болест или смърт на гостоприемника! За да има заразяване обаче е необходим още един компонент във веригата, и това са възприемчиви или не животни и хора , които повлияват от една страна инфекциозния процес а от друга епидемиологичния (хората) и епизоотологичния (животните) процес. За да се осъществи инфекция освен биологичен агент е нужно да има и възприемчив организъм, който по един или друг начин се бори срещу биологичния агент със своите структури и физиологични процеси (недопускане проникването чрез пропердиновата бариера, киселинноста на лигавици
  • 30 Мангъра

    4 45 Отговор
    Аман от тъпи антиваксъри. Невярвах, че толкова много ще ми повярват. Простите лесно се манипулират

    Коментиран от #54

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 DW-пропаганден машинен

    35 1 Отговор
    "за кого е необходима "освежаваща" доза." !?!? Със сигурност на вас от DW ви е необходима наркомани нещастни ! Това да не са ви някакви oсвежави фрешчета, дебили такива ?
    ?

    Коментиран от #47

  • 33 БАЙ Х@Й ‼️

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "зрител":

    В една фирма предстоят събрания. Питат шефа какъв ще е процент на съкратените ! Ами за които останат ще е 0%, а за които са съкратени 100% ‼️ Та и тук е така 🇧🇬

    Коментиран от #35

  • 34 Зайко Байко многознайко архив 2020 Февру

    2 10 Отговор
    лигавиците и кожата, лизоцимът, ексудацията, шпутума и т. н.) влезъл обаче в организма на хората и животните биологичния агент предизвиква промени в имунната система (защитната ни система) първо се образуват т.н. имуноглобулини от клас М т.н. млади антитела а по късно имуноглобулини от клас G. Количеството им и качеството им по нататък обуславят инфекциозния и патологичните процеси в гостоприемника оказвайки роля в изхода от процеса, оздравяване или смърт на гостоприемника! Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! Мерките които се определят в зависимост от процесите са КАРАНТИНА и ИЗОЛАЦИЯ! Карантинират се здрави хора и животни! Изолират се вече заболели хора и животни! От строгоста на мерките зависи и забавянето или ускоряването на разпространението! Ако не ви е ясно питайте и си останете със здраве!
  • 35 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    СЪКРАЩЕНИЯ* / ред./
  • 36 КАШЧЕЙ

    29 2 Отговор
    Тепърва още тайни ще излизат за тези "ваксини" и колкото и да се стараят медиите няма да има как да ги замажат!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ваня

    38 2 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ! никога няма да се подложа доброволно на този сатанистки геноцид

    Коментиран от #57, #58

  • 39 Коментар

    36 1 Отговор
    ЗАЩОТО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИЯТ ХИМИЧЕН АГЕНТ, КОЙТО РЕКЛАМИРАТ ЗДРАВНИТЕ ФАШИСТИ, Е ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ВАКСИНА!!!
  • 40 Нов Световен Ред New World Order

    32 1 Отговор
    Защото всичко е манипулация и не се подчинява на никаква логика. Поне не на логиката която афишират. И съвсем ясно е, че това не са ваксини
  • 41 Х0Йчо

    37 1 Отговор
    Накрая да не се окаже, че вероятноста да умреш ОТ ваксината е по-голема отколкото от к0вид!?? Отделно, че к0вида може да не го хванеш, да те подмине.... но когато си набодеш няколко дози, връщане назад няма!!
  • 42 Дончо

    20 1 Отговор
    Обяснете и що се мре от тях ?? Ей така - да сме информирани и спокойни
  • 43 Д Б

    19 1 Отговор
    С други думи, ваксините не предпазват.
  • 44 Голямото прецакване предстои

    25 2 Отговор
    И сега съобщават на опитните си мишки, че са ги прекарали, прецакали по всички възможни начини. От тук нататък те ще се разболяват от десетките болести, които са им вкарали в телата. Следете смъртността при "ваксинираните" и в близките 3 години.
  • 45 Онзи

    30 2 Отговор
    Няма никакви ваксини. Това са бавнодействащи отрови за намаляване на населението на Земята.
  • 46 оня

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "????":

    Колега, това не е ваксина, а тестов продукт, който евентуално ще стане ваксина, когато го натаманят:))

    Коментиран от #52

  • 47 Гост

    21 1 Отговор

    До коментар #32 от "DW-пропаганден машинен":

    Това по различно ли е от бустер дозата? Значи първо бустер, после освежаване, а? Накрая, викайте попа да го опее!
  • 48 !!!!

    17 2 Отговор
    Ваксинираните са пътници до 2-3 години. Гледайте клипове в bitchute(точка ком). Сайт подобен на ютуб, но без цензура. Там ще видите другата истина за ковид ваксините.
  • 49 Срзи

    0 5 Отговор
    Щом нашият ,,гуру,,шеф данчо пенчев от село лешница го казва така е .

    .

    Коментиран от #56

  • 50 кьорфишек

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "зрител":

    Най-сетне едно интелигентно изказване.И да уточним,100%-ова е само смъртта,никъде другаде не съществува каквото и да било на 100%.Ама умниците само лаят.
  • 51 Срзи

    1 2 Отговор
    Щом нашият ,,гуру,,шеф данчо пенчев от село лешница го казва така е .

    .
  • 52 ????

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "оня":

    Ама аз хич не се вълнувам от ваксината, всички го изкарахме, всички сме с добри антитела, сега за Т клетките говорят, но колко струва, в болницата не знаеха и не правят.
  • 53 ⚜️Илюминат⚜️

    18 0 Отговор
    Защото ваксата е менте бе! Вие ей така от елементарно любопитство не се ли запитахте , защо трябва хората , а не производителя да носят отговорност?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Селяк

    16 0 Отговор
    Добре де, защо никой не чете официалните документи на производителите! Там пише много ясно и четливо, че ваксината не предпазват от ковид! Ваксината предлага до 90% по-леко преболедуване от ковид! Четете хора не бъдете невежи!
  • 56 зрител

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Срзи":

    Пише се село Лешница.
  • 57 Хахаха

    4 14 Отговор

    До коментар #38 от "Ваня":

    Никога не казвай никога. Утре като не можеш да работиш или да отидеш за хляб, пак си спомни- никога

    Коментиран от #61, #76

  • 58 Питанка

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ваня":

    Всички ваксини са от сатаната, нали?

    Коментиран от #59

  • 59 Само някои

    17 0 Отговор

    До коментар #58 от "Питанка":

    Само тия, дето не гарантират предпазване от заразяване, бият ги през 6 месеца в МОЛа, и ги развозват в бусове за кренвирши. И докато пристигнат в МОЛа, вече има нов щам.

    И се подписваш, че си носиш лична отговорност, че си си ги бил.

    Коментиран от #62

  • 60 Е па отваряш и гледаш

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "????":

    Последно беше 190лв, за т клетките.
    Доста си е.
    Ама странно ,що не признават изследването за антитела , а признават ваксата дето ги разболява?
    Кой знае с кво бодат хората, ще ги карат да се ваксат през 6 месеца иначе смърт.

    Коментиран от #66, #71

  • 61 Гого

    9 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хахаха":

    А хляба за теб кой ще го направи ? Замислял ли си се ? Или ваксината действа ?
  • 62 Питанка

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Само някои":

    Че то има ли други?
    И не е ли намеса в божиите дела да се дърпаш от божиите наказания?
  • 63 Смях

    11 0 Отговор
    Много удобно си играят на думи без да обяват точните данни от "проучванията" , а ваксинирате се втурват напред групово мислейки , че са хванали господ за у1я
  • 64 Излекуван

    4 3 Отговор
    Пийте Ивермектин. Никакъв шанс за вируса. Ефектът е 100% Рискът 0%

    Коментиран от #74

  • 65 Асан

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Галина":

    Май че да
  • 66 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор

    До коментар #60 от "Е па отваряш и гледаш":

    Паметни Т клетки се образуват единственно при ПРЕБОЛЕДУВАНЕ!Няма как да ги видиш...Антителата са плод на Б клетките по заповед на Т-Клетките.При боцкане се създава временен имунитет ,антитела само срещу шипчетата на НЕщото.Не се създават Т клетки срещу МЕМбраната...Нещото има Ядро ,което е непроменяемо и Мембрана,където се извършват мутации.Когато ПРеболедувате,имате имунитет срещу Цялата Същност на този организъм и никаква мутация не е опасна за вас.понеже няма 99,99% СИгурност,са установени от СЗО 78 повторни заболявания от 156000000,което е 0,00005%,от които има 2 ма починали ...Това ще ви каже всеки грамотен човек,когато не е финансово заинтересован да ви лъже.Дори мисля и бай ганьо се изпусна преди време....

    Коментиран от #69

  • 67 кога ли

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "анти В":

    Ти па си много умен!
  • 68 БЕЗ МЕН

    7 2 Отговор
    За к0видарите почивен ден ням! набийте си по 10 дози! за по-сигурно
  • 69 ВИСОКО ЧУВАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А когато си ваксиниран и се заразиш, какво прави организмът?
  • 70 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    8 1 Отговор
    "Коронавирус: защо заболяват и имунизирани" - защото целта на експерименталките не е такава.

    Коментиран от #79

  • 71 ????

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Е па отваряш и гледаш":

    Нещо не си разбрал, признават анттелата, дъщеря ми си извади сертификат за чужбина, въпреки че не беше в болница. Ами ще си правим изследвания на антителата на 6 месеца и няма да се ваксаме.
  • 72 Ъъъъъъ

    8 0 Отговор
    Тия хептен думите ги нямат за нищо.

    Преди бяха "ваксинирани", сега вече са "имунизирани", утре как ще ги кръстите посетителите в МОЛа, дето покрай сандалките си взимат безплатно и игличка...?!

    Имунизиран да се разболее е като безсмъртен да... умре.
  • 73 Просветен илюминат

    8 0 Отговор
    Аз писах преди да се случи това и сега отново потвърждавам,че ваксината не помага и не ви пази от болести,а само носи печалба на производителите и ви съсипва повече.
  • 74 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Излекуван":

    Съмнявам се да си излекуван.
    Лекарството не лекува ако си наясно с истинските причини за болестта,но понеже много хора не са за това цял свят лесно се манипулира и умират много хора.
    В НС събрание повече говорят за пари по темата за болници и т.н.,но никой не го лекуват парите.
    Ако нямаш пари и медицината е безсилна да ти помогне.
    Здравето е в главата,не в аптеката.

    Коментиран от #77, #78

  • 75 Начо Крика

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Йорданка":

    Браво, късметлийка. Аз пък не ща, нещо против?
  • 76 БРЦК

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хахаха":

    Е затова войната е готова . За тия които правят геноцида . КАКВОТО ТЪРСИШ ТОВА НАМИРАШ. ПРИ 25 -40 ГРАДУСА ВИРУС НЯМА . ИМА БАКТЕРИАЛНИ ИНФЕКЦИИ ОТ МНОЖЕСТВО НАСЕКОМИ ТЕМПЕРАТУРА .... И ДР. ОСВЕН НАИСТИНА ДА ПРАВЯТ АЙРОЗОЛНА ИНТЕРВЕНЦИЯ. ТОГАВА ЧРЕЗ ИНТОКСИКАЦИЯ ПОЛУЧАВАШ СИМПТОМАТИКА . НО ДА НЕ ЗНАЕШ ЧЕ СИ БОЛЕН ПЪК ДА СИ БОЛЕН ОТ ВИРУС....ГЛУПАВО
  • 77 БРЦК

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Просветен илюминат":

    За главата и аптеката си прав. Болестите човек ги "вика". Но всяко нещо има причина . Следствието е сега но това следсвтвие ще стане причина А ТЯ САМО ПРЕДИЗВИКАНА СМЪРТ ГЕНОЦИД ПРЕДИЗВИКАН ОТ ШЕПА психари ..... АЗ СЪМ ПРОТИВ ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА ХОРАТА
  • 78 Излекуван

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Просветен илюминат":

    Ефектът от ивермектина е невероятен. В рамките на 40 минути лечението приключва. В началото на ноември м.г. вдигнах висока температура, която продължи цяла седмица.След това започна кръворхрачене и работата стана изключително сериозна. Аз бях най-зле от тричленното ми семейство. След първата доза от 2 м.л. Ефектът беше поразителен. Температурата изчезна, дробовете се възстановиха, кашлицата спря и на сутринта нямаше и помен от т.нар. вирус. По същия начин се оправиха и останалите от семейството ми. Случайности няма. Гледайте интервюто с адв.Батков. И там ефектът е същия.
  • 79 СЕНИЛЕН?

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Ти знаеш каква е целта? Откъде?
    И каква е тя?
  • 80 miro

    2 0 Отговор
    няма значение защо се разболяват,важното е че сами са избрали инжекцията.последствията са тяхна отговорност.

    Коментиран от #81

  • 81 Омир

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "miro":

    Разболяват се от инжекцията?!?