Last news in Fakti

20 Август, 2021 09:30 1 812 16

Макрон обсъди Афганистан с Байдън, Путин и Драги

  • афганистан-
  • талибани-
  • еманюел макрон

В разговора си с Байдън Макрон е бил категоричен, че е абсолютно необходимо между съюзниците да има координация, която да е бърза на терен

Макрон обсъди Афганистан с Байдън, Путин и Драги - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон е разговарял с трима висши държавни ръководители за кризата в Афганистан, предаде АФП.

Провеждайки три последователни телефонни разговора с американския президент Джо Байдън, с руския президент Владимир Путин и с италианския премиер Марио Драги, Макрон е настоял за тясно международно сътрудничество с цел да се намери решение на кризата в Афганистан.

В разговора си с Байдън Макрон е бил категоричен, че е абсолютно необходимо между съюзниците да има координация, която да е бърза на терен. Така според Макрон ще стане възможна евакуацията на чуждите граждани от Афганистан, а също така и изтеглянето на афганистанци, работили за съюзниците, които днес са заплашвани със смърт.

"Не можем да ги изоставим. Носим морална отговорност за тези хора" - подчертал Макрон пред Байдън.

В разговора си с Путин, който продължил над час и половина, Макрон говорил за "приоритетните очаквания" от талибаните, поели властта в Кабул. Заедно с Путин те се обединили, че това са борбата с трафика на дрога, трафика на оръжия, скъсването на връзките с международните терористични движения и зачитане правата на жените.

С италианския премиер Марио Драги френският президент Макрон успял да постигне съгласие, че между страните в ЕС е нужно тясно сътрудничество, за да се извърши докрай евакуацията на европейските граждани и на афганистанците, чийто живот е най-застрашен от талибаните.

Независимо че по време на трите разговора основната тема е била ситуацията в Афганистан, Макрон е призовал Путин да освободи Алексей Навални, като това стане при при спазване на критериите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    26 1 Отговор
    Какво има да се обсъжда? Загубихте войната. Победените не поставят условия.
  • 2 Обаче

    12 1 Отговор
    ... учените потвърдиха, че обръщането на магнитните полюси на Земята е "циклично" и се случва на всеки 200 мил. години- а времето за нова смяна на полюсите е дошло.
  • 3 Анти

    18 0 Отговор
    Макрон от Афганистан ли е, че не разбрах от статията?
  • 4 Сандо

    19 1 Отговор
    Колкото и да се старае,от Макрон няма да се пръкне втори Наполеон.
  • 5 "Съюзници"?

    12 1 Отговор
    Это банд педофилов и геронтофилов,казано на словено-български,по нашенски казано.Нямате бъдеще за пет стинки!
  • 6 колеги талибани

    14 1 Отговор
    Някой части на Европа също са превзети от Ковидталибаните! Там налагат бурки, а тук маски, там вечерен час, тук вечерен час, там правата на жените, тук на неваксинираните, там Шериат, тук Ковидариат ....открийте разликите?
  • 7 Капаче

    12 1 Отговор
    На всяка манджа мерудия. С толкова протести и проблеми във Франция акъл дава и иска.
  • 8 потребител

    11 1 Отговор
    Този се мята като риба на сухо в опитите си да бъде забелязан. Ами да прати френски войски (така както при агресията срещу Либия) да охраняват изтеглящите се чужди граждани и "сътрудниците" на окупаторите и демократизаторите,които в цял свят са наричани предатели!
  • 9 дерса

    14 1 Отговор
    Макрончо кий те пита теб, по добре си оправи държавата че доста ви потъмнява кожата от ислямчета.
  • 10 Хахаха

    10 0 Отговор
    Пратете им РНК-ВАКСИНИ и задължително ваксиниране ...... И ДА СЕ ОРГАНИЗИРА КАБУЛ ПРАЙД 1 ПЪТ МЕСЕЧНО !!!!!!!!!! Хахахахахахахахахахаха
  • 11 Учуден

    7 0 Отговор
    "Не можем да ги изоставим. Носим морална отговорност за тези хора" - подчертал Макрон пред Байдън...Е как така ще ги изтегляш без поставени две дози бе Макарон или задължителната ваксинция е само за французите, за които не носиш морална отговорност.
  • 12 Костова

    7 0 Отговор
    Много интересно кой им пречеше да се борят не само с трафика на дрогата, но и със самото и производство когато американците се разпореждаха в тази страна? Или те получаваха по-големите проценти? Талибаните обещават, че ще унищожат маковите полета, бизнеса с наркотици противоречал на техните закони.Но честната талибанска дума няма авторитет.
  • 13 Иван

    6 0 Отговор
    Ирландският неморален боклук Байден какво е казал?
  • 14 Aйша

    8 1 Отговор
    Не разбрах .Макрон търси (по телефона)някой,
    който да го шамари по долните бузки ли ?
  • 15 макарона

    6 1 Отговор
    на `терен`!Бягай пикльо...
  • 16 Реалист

    1 0 Отговор
    Българи да се присмиват на французи ! Няма по-голям виц . . .
Новини по държави: