Last news in Fakti

3 Март, 2013 11:00 1 653 4

Крайната десница иска да вади Франция от ЕС и Шенген чрез референдум

  • франция-
  • ес-
  • референдум-
  • марин льо пен
Крайната десница иска да вади Франция от ЕС и Шенген чрез референдум - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен обяви инициатива за свикване на референдум за излизането на Франция от Европейския съюз, съобщи „Фигаро“.

Според Льо Пен президентът Франсоа Оланд трябва да организира допитването до народа през януари 2014 г.

Инициативата беше обявена на форума на Националния фронт, който се проведе през уикенда в Севр.

Марин льо Пен твърдо подчерта, че референдумът може да бъде избегнат, ако бъдат изпълнени четири условия. Крайната десница настоява за отказ от еврото и връщане към националните валути, разпускане на Шенгенската зона, налагане на икономически протекционизъм и не на последното място господство на националното право над нормите и разпоредбите, приемани от Брюксел.

Анализатори отбелязват, че дори и да се изпълнят условията на Льо Пен, те на практика ще доведат до началото на края на проекта за Европейски съюз. Връщането към националната валута от втората по големина икономика в ЕС ще има непредвидими икономически и социални последици, които биха довели до ръст на инфлацията и безработицата, предупреждават финансови анализатори.

Политикът от крайната десница е известна с евроскептичните си възгледи. Преди месеци тя се обяви от трибуната на Европейския парламент срещу влизането на България и Румъния и Европейския съюз.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 политолог

    1 1 Отговор
    Браво на истинските французи!
    И трябва нашите продажници,наричащи себе си с
    гръмкото"национален политически елит",да се
    вслушат и вгледат в действията на по-умните от тях!
    Защото иначе УЛИЦАТА,от която толкова много се страхуват
    и пазят,ВЕЧЕ СЕ СЪБУДИ и никога вече няма да е същата,
    ПРОСТО ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕ от топлите,сладки местенца..........
  • 2 НОВА ШВАБИЯ

    1 1 Отговор
    АКО Е.С. БЕШЕ ТОЛКОВА ПОЛЕЗЕН ШВЕЙЦАРИЯ ПЪРВА ЩЕШЕ ДА ВЛЕЗЕ . СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ТАЗИ ИЗКУСТВЕНА ЗАРОБВАЩА СТРУКТУРА !
  • 3 руснака

    0 1 Отговор
    ЕС е необходим за да може законно да се разграбват другите държави, всички го знаят но само французи си го казват открито. Пък за България няма никакво значение вече - България вече е разграбена, нищо не остана
  • 4 Жорж

    0 0 Отговор
    Вън от ЕС -жабари!
Новини по държави: