Last news in Fakti

20 Февруари, 2013 09:08 3 327 0

Хонорарите на френските актьори

  • хонорар-
  • актьор-
  • франция-
  • възнаграждение

Актьорството не е професия, а призвание. Въпреки това всяко изкуство си има цена, а когато говорим за елита актьори и режисьори на френското кино, тогава се борави с милиони евро и то в рамките на една календарна година. Какви са доходите на най-известните френски актьори за 2012-а? Отговорът ни дава тазгодишната класация на френското издание La Figaro.

С доход от 3.6 млн. EUR актьорът Дани Бун заема челната позиция. На второ място, остава Жерар Депардьо, който през последните месеци стана по-известен с получаването на руско гражданство, отколкото с последната си роля в киното. През изминалата година той е получил хонорар в размер на 2.3 млн. EUR за четири филма от легендарната поредица „Астерикс и Обеликс на служба на негово Величество”. Бронзовият медал е за Кантрин Фрот, която е успяла да спечели за 2012 г. 2.235 млн. EUR.

В Топ 5 на класацията влизат още Гад Елмале – 2.1 млн. EUR и Ален Шабат – 2 млн. EUR. На шесто място остава Патрик Брюел, който е спечелил през 2012 г. 1.8 млн. EUR от участието си в два филма. Едва на седмо място в класацията се повява жена – Марион Котийяр с хонорари на обща стойност 1.7 млн. EUR. Останалите трима, които попълват Топ 10 са Жозе Гарсия, Жамел Дебуз и Матилда Сейнер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА