Last news in Fakti

27 Август, 2021 08:07 2 398 6

Маркус Зьодер не желае да бъде кандидат за канцлер на Германия

  • германия-
  • ангела меркел

Според публикувано социологическо допитване ХДС/ХСС и Социалдемократическата партия имат еднаква електорална подкрепа - по 23 процента, а Зелената партия е с 18 на сто

Маркус Зьодер не желае да бъде кандидат за канцлер на Германия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер отхвърли призивите да бъде издигнат за кандидат за федерален канцлер от консервативния блок ХДС/ХСС вместо лидера на християндемократите Армин Лашет, предаде Ройтерс.

Лашет, който е премиер на провинция Северен Рейн Вестфалия, започна предизборната кампания с комфортна преднина пред кандидатите от Социалдемократическата партия - Олаф Шолц, и от Зелената партия - Аналена Бербок, но от тази седмица вече е втори след Шолц. Причините са серия от гафове и съмнения сред консервативния електорат, че би бил достоен наследник на Ангела Меркел.

Зьодер е лидер на Християнсоциалния съюз в Бавария и е с по-добър рейтинг от социалдемократа Шолц. Но заяви днес, че Лашет би бил много силен канцлер. "Той има 100-процентовата ми подкрепа, решението вече е взето - кандидатът ни е Армин Лашет", заяви Зьодер. И изрази увереност, че германците няма да предпочетат страната им да прави ляв завой в управлението.

Според публикувано днес социологическо допитване ХДС/ХСС и Социалдемократическата партия имат еднаква електорална подкрепа - по 23 процента, а Зелената партия е с 18 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 0 Отговор
    Човека си иска по-спокоен живот, за това не иска да се кандидатира.
  • 2 кабел

    0 0 Отговор
    Ана-Лена Бербок. Иначе написано в българския вариант имено й навява задни асоциации. Бебок.
  • 3 кабел

    0 0 Отговор
    Името й.Грешка.
  • 4 Ами

    5 0 Отговор
    има мозък човека и знае че, хурката е доста натопорчена и за това! В днешният хищнически свят е добре да не си пъхаш гагата в местата където се разпределят големите пари! Защото е смъртоносно и много вони!
  • 5 Кюмюр

    9 0 Отговор
    Германия няма канцлер. Това е колониален губернатор обслужващ интересите на сащ.
  • 6 Ами

    7 0 Отговор
    Може би, а може и да са го "посъветвали" да не го прави.......в последните години в ЗАПАДналата Европа се избират лидери които нямат нищо общо с нормалността, достатъчно е да видите последните двама премиери на Англия......почти целия управленски "елит" на ЕС и повечето от държавите в него е пълен шит - алкохолици, наркомани, геронтофили, джендъри, бездетни лелки, и всичко това гарнирано с огромни дози алчност, некадърност, непукизъм и наглост, лицемерие и каквито още се сетите отвратителни черти на характера. Просто трябва да си такъв за да си там, ако си порядъчен човек няма да те допуснат на по-високо управленско ниво. Затова и ЗАПАДналата "цивилизация" с нейните "ценности" ще бъде затрита от лицето на Земята, Висшият разум на Вселената, който ние наричаме Бог ще се погрижи за всичко необходимо за да има нужното равновесие и правилно развитие на нашата планета.
Новини по държави: