Last news in Fakti

3 Септември, 2021 10:33 1 603 15

Русия призова Google да премахне приложение на Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • умно гласуване-
  • приложение-
  • гугъл-
  • google

Приложението рекламира стратегията на Навални "Умно гласуване"

Русия призова Google да премахне приложение на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският комуникационен регулатор предупреди американските компании "Гугъл" и "Епъл", че може да им наложи глоби, ако не махнат от онлайн магазините си мобилно приложение, създадено от съюзниците на намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални, предаде Асошиейтед прес.

Приложението рекламира стратегията на Навални "Умно гласуване", предвиждаща да бъдат подкрепяни кандидатите, които имат най-големи шансове да победят опонентите си от управляващата партия "Единна Русия", предаде bTV.

Руски опозиционни поддръжници, независими медии и активисти за правата на човека са подложени на натиск от властите преди парламентарните избори на 19 септември. Според съюзниците на Навални с тези действия Кремъл се опитва да смачка опозицията и да запази доминиращата позиция на "Единна Русия".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    8 25 Отговор
    Стратегията на Путин е да за души изцяло руския народ и да управлява докато стане на 100 г.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Руснак

    10 7 Отговор
    Рано или късно Путин ще си отиде.
  • 4 Путин

    7 5 Отговор
    Искам да управлявам до 100 годишна възраст.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Копейкин

    5 11 Отговор
    Няма проблем ,спешно ще изпратим нашите копейкаджии да гласуват за Другаря Путин

    Коментиран от #8

  • 7 ДаЗдраПерМа

    8 4 Отговор
    Навални не е никаква опозиция, нищо хубаво за Русия не е направил и съюзът с най десните комунисти ще донесе само беди. Друго нещо е Николай Платошкин и това че Кремъл го затвори под домашен арест само му вдига акциите. Гугъл няма да махне нищо, глобата му расте в геометрична прогресия всеки ден и най вероятно ще му дръпнат шалтера.
  • 8 де факто

    1 9 Отговор

    До коментар #6 от "Копейкин":

    Няма как.Дори и родните предателски рубладжии не смеят да стъпят в руския обор.Обичат да лаят от разстояние,ама всъщност си мечтаят за западен живот.
  • 9 1944

    1 8 Отговор
    дъртия любител на малки момчета съвсем изтрещя. страх тресе кочината.
  • 10 Пеко Таков

    0 5 Отговор
    Русия се връща в миналото,което много хора си спомнят с "умиление".Естествено сега времената са други,но усещането за "Беларусизация" на страната,става все по-отчетливо.
  • 11 Човека Коза

    6 0 Отговор
    Сороснята надава вой, значи Путин е на прав път! Ну давай, м.ачкай сороснята!
  • 12 такааа

    3 3 Отговор
    русляците се се бъркат в изборния процес в щатите и дори имат наглостта да се бъркат в собствените си избори, вместо колегиално по джентълменски да отстъпят това право на американците.
  • 13 1122

    5 0 Отговор
    Мине не мине седмица и се появява Наркомана и алкохолика Навални.По същия начин ни натрапвате ненормалното момиче Грета Тумберг.Да не говорим за смахнатата Анжелина Джоли.Няма ли нормални хора, за които да напишете нещо съществено.Достатъчно ни пробутвате мошеника Иван Костов, ненормалния Филип Димитров на антидепресанти, Бойко Борисов -мафиот, предател и страхливец.До гуша ни дойде от платени мисирки.Пишете,как ще изхранваме талибаните-мързеливи, мюсюлмани, учасвали в убийства .Как ще се справи Българското Правителство?Пишете за увеличението на газа,който ще купуваме от Турция и от Гърция.Пишете ,кой ни скара с Русия-Бойко Методиев Борисов.Затова, не се сърдете на Топлофикация, когато ще ни изпраща високи сметки на парно и топла вода.Храните също са с по-високи цени.Токът също.А вие се занимавате с Вл. Вл. Путин.Путин се грижи единствено и само за Русия.Благодарение на него и Руското Правителство, нямат дългове, живеят добре, отоплението не е проблем, за пенсионерите има големи облекчение, в Сибир и в Тайгата ,села и градове се благоустрояват,разкриват се училища а висшето образование е безплатно/така беше в България/,културния живот е на ниво/за разлика от тъпите сащ,където културата е на ниво тройка, по шестобалната оценка/.Който е обходил Сибир и Тайгата знае ,за какво става дума.Путин възвърна блясъка на Императорска Русия т. е. до преди 1917 година. Не ни пробутвайте лъжи.Пишете за България-къде е и как ще изкарат зимата пенсионерите, ресторантьорите
  • 14 1122продължение

    6 0 Отговор
    Путин възвърна блясъка на Императорска Русия т. е. до преди 1917 година. Не ни пробутвайте лъжи.Пишете за България-къде е и как ще изкарат зимата пенсионерите, ресторантьорите, безработните, учениците които не ходят на училище,ние които работим на две/три места.Не се занимавайте с Русия и Путин.
  • 15 умчо

    0 0 Отговор
    С "умно" гласуване можем да изберем само следващия "баце"...Бойко..Славчо..Главчо.. итн...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания