Last news in Fakti

14 Септември, 2021 12:12 2 023 7

Разследват финансови нарушения на обща стойност от 4,5 млрд. евро

  • нарушения-
  • европейска прокуратура-
  • дела-
  • трансгранична измама

Като част от разследването на Европейската прокоратура, полицията е претърсила помещенията на предприятия в България, Унгария, Германия, Нидерландия и Словакия

Разследват финансови нарушения на обща стойност от 4,5 млрд. евро - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската прокаратура разследва 300 случая на финансови нарушения на обща стойност 4,5 милиарда евро, съобщава британският вестник The Financial Times, позовавайки се на говорител на институцията, предаде агенция „Фокус“.

„Това е доста значителна сума“, цитира изданието думите на говорителя.

Представителят на Европейската прокуратура уточни, че първото обвинение може да бъде представено до края на годината. Това означава, че първите дела, образувани от органа, може да бъдат разгледани в националните съдилища следващата година.

Според думите на говорителя, някои от делата са били образувани по-рано и впоследствие са прехвърлени към националните власти на страните от Европейския съюз. Друга част от делата са инициирани от Европейската прокуратура независимо.

Според вестника един от случаите се отнася за трансгранична измама с ДДС за 14 милиона евро. Като част от разследването полицията е претърсила помещенията на предприятия в България, Унгария, Германия, Нидерландия и Словакия. В същото време заподозрени от Унгария, които заедно с Дания, Ирландия, Полша и Швеция не участват в проекта за Европейската прокуратура, може да бъдат изправени пред съд в друга държава поради трансграничния характер случай.

Европейската прокуратура започна своята работа на 1 юни 2021 г. Основната задача на този орган е да се бори срещу финансови нарушения в ущърб на ЕС в 22-те участващи държави.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАФИЯ НА ББ

    13 1 Отговор
    РАЗБОЙКО ЛИ ЩЕ РАЗСЛЕДВАТЕ???? НАЙ-ПОСЛЕ.
  • 2 ТаУмВзе

    5 1 Отговор
    Поредната доза от сериала, хвани ветъра от чекмеджетата на ортаци! Как да стане, че не се сетих.
  • 3 И таз мамалигарка

    5 0 Отговор
    Излезе бошлаф
  • 4 zeus

    8 1 Отговор
    То само при нас има нарушения за тази сума, годишно...
  • 5 12345

    7 1 Отговор
    Тук трябва от 1989 до сега
  • 6 Хан Ко Брат

    6 1 Отговор
    Нашите съдии ще се произнесат: НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  • 7 XYZ

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: някои от делата са били образувани по-рано и впоследствие са прехвърлени към националните власти на страните от Европейския съюз.
    Българските съдебни власти не функционират - чакат да бъдат закрити!
Новини по държави: