Last news in Fakti

22 Септември, 2021 19:39 6 653 29

Борис Джонсън изригна: Оставете ме на мира!

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • франция

Напрежение между Великобритания и Франция

Борис Джонсън изригна: Оставете ме на мира! - 1
Снимка: БГНЕС

"Оставете ме на мира" обърна се британският премиер Борис Джонсън към Франция, визирайки изразеното от Париж недоволство от тристранното споразумение за сигурност, сключено между Австралия, Великобритания и САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Мисля, че е време някои от най-скъпите ни приятели на света да се вземат в ръце във връзка с всичко това", заяви той пред медиите по време на посещение във Вашингтон. "Оставете ме на мира", добави британският премиер, като произнесе фразите "вземете се в ръце" и "оставете ме на мира" на смесица от френски и английски.

"Това е по същество голяма стъпка напред за глобалната сигурност", подчерта британският премиер. Той отбеляза, че новото споразумение "не се опитва да измести никого и не е враждебно към Китай например. То цели само да засили връзките и приятелството между три страни".

В резултат на новото партньорство Франция загуби голям договор за доставка на подводници на Австралия. Канбера заяви, че вместо това ще построи подводници с ядрени двигатели, използвайки американска технология, която получава по силата на споразумението. В резултат Париж отзова посланиците си от САЩ и Австралия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    55 5 Отговор
    Тоя улавняк, иска да го оставят? Затвор!

    Коментиран от #19

  • 2 Възмутен

    51 2 Отговор
    Вервам ти ама нада ли, подли ингилизи!

    Коментиран от #7

  • 3 Неутрал

    33 2 Отговор
    Всичко това трябва да бъде в тапицирана клетка, за да се наблюдава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 На мира ли

    43 5 Отговор
    Вредители са британците, а този побританчен турчор е един от големите. Кой ще загаси света, който те ще запалят със световна война? Китакй е много силен, а Русия много голяма, за да ги победят. Опитват се да ходят по острието, както с СССР, но китайците са с друг манталитет, особено когато са силни.
  • 6 гадно

    35 1 Отговор
    Има една игричка прееВи другарче и тяхната в случая е същата.

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Англия.

    35 3 Отговор
    Че те всячески бутаха Хитлер на изток.Но ефрейтор им го нахака. И грешките на немската авиация и 22 юни 1941 ги спаси от тотален крах.Видяхме какъв зор бе за великите англета да се справят с един нищо и никакъв корпус на Ромел в Африка. Корпус които бе с лошо снабдяване и слабо въоръжение.А движението на великите англо канадски войски от Ламанш към Берлин бе истинска трагедия.И то срещу 30% от силите на Вермахта. Но скоро така ще връчват историята че ще изредени че те са сдъвкали 70% от силите на Германия а СССР няма особен принос . И в колониите си бяха пометени от Япония.Англичаните са едни от основните виновници, основните, за конфликтите в Европа .И винаги Ламанш ги е спасявал.А действията на ФАЩ,Австралия и Англия са пряко срещу Китай. Който следи политиката това го знае . Англия се стреми към велика сила. Но не може да е.Средна военна сила със средна икономика. Китай става великан.И след 20 години ще е номер 1 за всичко в светът.Каквото и да правят такива пигмеи като англетата.

    Коментиран от #23

  • 9 asd

    32 0 Отговор
    Сега Франция ще го нахака на австралия за "договора за свободна търговия с ЕС" и готово.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 чест

    29 3 Отговор
    Така се защитават интересите на държавата. И нашия посланник в Скопие , отдавна трябваше да бъде отзован , но тия в парламента , мълчат като мишки...сакън да не разочароват някой от “партньорите“ , които си имат свои интереси в СМакедония . Срам за бълг. политици .

    Коментиран от #12, #13

  • 12 asd

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "чест":

    Дрън-дрън. Кой го интересува необразован тиквопитек като теб какво дрънка???
    Имало е почти година и половина процес за избор на производител на подводници...избрали са Франция... спазвай си договорките измет!

    Коментиран от #17

  • 13 asd

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "чест":

    26 Аpril 2016

    Фрaнция cпeчeли дoгoвoр зa 50 млрд. Дoлaрa (34 млрд. Eврo; 27 млрд. Пaундa) зa изгрaждaнe нa 12 пoдвoдници зa aвcтрaлийcкия флoт, кaтo нaдвишaвa oфeртитe oт Япoния и Гeрмaния.



    Г-н Търнбул кaзa, чe рeшeниeтo, рeзултaт oт 15-мeceчeн прoцec нa нaддaвaнe, e „ocигурявaнeтo нa бъдeщeтo нa aвcтрaлийcкия флoт прeз cлeдвaщитe дeceтилeтия“.


    Cъщoтo cпoрaзумeниe e пoтвърдeнo в нaчaлoтo нa тaзи гoдинa, трoглoдит тaкъв.
  • 14 Крис51

    9 0 Отговор
    Да отбележа само, че свързвам отдавна "изригванията" с Ива Николова от ПИКливата агенция. Не е хубаво журналисти да й подражават:)
  • 15 Тоя долен

    15 0 Отговор
    Евреин налага волята на краварите също както за измисления вирус,той родата си няма да пре.чука
  • 16 карамфила

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    Тези наглосаксонци нямат приятели,те са самички риби в морето, ама сега в дълбоките води има китаиска акула и инглизите и техните американски инглизи получават страхова епилепсия.
  • 17 чест

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "asd":

    Не се изразих ясно , коментара ми е в полза на Франция.
  • 18 Анонимен

    8 0 Отговор
    Атомните подводници са висш израз на приятелство в англосферата явно .
  • 19 Отряд1

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Летс го двамата с теб да отидем, да го арестуваме, да разгледаме показанията и да го осъдим за това, което е направил. Искаш ли?
  • 20 Анонимен

    7 0 Отговор
    Като иска да го оставят на мира, да подаде оставка и да си ходи у дома.
  • 21 444

    6 0 Отговор
    Новата ос, Вашингтон Лондон Камбера!
  • 22 Кире

    5 0 Отговор
    Няма кой да ви се върже вече. И абсурд да ви оставят намира.
  • 23 Ако си гледал скоро

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Англия.":

    Хистори чанел, щеше да знаеш, че вече си приписват заслугите за капитулацията на Хитлер. Толкова са убедени , че е така, че чак си вярват, че ще победят Руско-Китайски военен съюз...
    П.С. че

    Коментиран от #27, #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бравос

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Доган и ДПС-то въртят цяла България на пръста си той седнал за Борката да се кахъри...
  • 26 От страни

    2 0 Отговор
    Интересното е че Европа, особено Макрон не веднъж беше казал, че на Европа са и необходими своя армия и свой военен блок, ама сега когато го направиха американците и англичаните изрева - еми че ето ти шанс, направи се на ударен и направи с Германия военен блок само за Европа - да ама без щатите са гола вода и кал по гърба затова реве.
    А американците и краварите си имат цел - растуране на Европа и си работят по въпроса. Австралия не я броя - взеха ги щото е британска колония и защото е на изгодно место срещу Китай.
  • 27 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ако си гледал скоро":

    Така е пишат че те са победителите ама до поредния път като отнесат кърпела по гърба и ще мирнат за поредните сто години.
    Айде да не говорим за русняците с техните оръжия ама китайската народна армия на малки групички по десет милиона тайно ще се промъкне......ей нема да могат да ди исхранят та камо ли да победят.
  • 28 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ако си гледал скоро":

    На един от американските форуми спорехме кой победи във втората световна и американеца дето казваше че са те се казваше като тоя - Борис. Казвам му - погледни колко са загиналите във войната от ваша страна а колко са от руска страна. На другия дени пише: "Да, вижда се че и вие сте водили активни бойни действия" Активни, бойни, водели, Карл!!!
  • 29 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    1 0 Отговор
    Оставетего и никаква търгувия на Изтока със Запада
Новини по държави: