Last news in Fakti

24 Септември, 2021 14:46 2 397 9

На Острова - антигенни тестове заменят PCR-а за пътуващи в края на октомври?

  • великобритания-
  • пандемия-
  • коронавирус

Интересен момент в интервюто на министър Грант Шапс беше, че очаква антигенни тестове да започнат да се предлагат и по супермаркетите

На Острова - антигенни тестове заменят PCR-а за пътуващи в края на октомври? - 1
Снимка: shutterstock

Британският министърът на транспорта Грант Шапс заяви по Скай нюз, че е убеден, че преди ваканцията на учениците в края на октомври скъпите PCR тестовете за пътуващите ще бъдат заменени с по-евтините антигенни тестове.

С облекчаването на някои мерки за пътувания в чужбина се наблюдава засилен интерес и увеличаване на резервации за почивка по време на кратката есенна ваканция на учениците в края на октомври.

Една от тези мерки, обявени по-рано този месец, бе премахването на PCR-тестовете, но конкретна дата не бе посочена.

Тази сутрин министърът на транспорта Грант Шапс изрази увереност, че замяната им с антигенни тестове ще стане преди ваканцията. Той обаче уточни, че крайното решение е на Министерството на здравеопазването. Той опроверга някои твърдения в пресата, че няма достатъчно комплекти за антигенни тестове.

Интересен момент в интервюто на Шапс бе, че очаква антигенни тестове да започнат да се предлагат по супермаркетите.

По-късно по Би Би Си Шапс коментира по повод на затварянето на бензиностанции, че основна причина за недостига на шофьори е пандемията от Covid-19.

Той обаче бе незабавно опроверган от Асоциацията на тежкотоварните превозвачи, която посочи, че Брекзит и напускащите шофьори, заради напреднала възраст, са фактори, които са преди пандемията в направено проучване. Заради Брекзит са напуснали най-малко 20 000 шофьори от страни от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    1 5 Отговор
    Унищожителни санкции за китайските бо клуци и вируса им.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    Антигенните ще заменят ПуСиАра😉 Само че ЕС не признава антигенните за издаване на "еврейска звезда"‼️
  • 3 цербер

    0 0 Отговор
    На "Острова" в края на месец октомври антигенни тестове ще заменят PCR-ите за пътуващи хора.

    Коментиран от #9

  • 4 въпросче

    3 0 Отговор
    А в България кога антигенни тестове ще започнат да се предлагат и по супермаркетите?
  • 5 Ивелина Видева

    0 1 Отговор
    Гранд Швепс ще е тая. Мъй!
  • 6 123

    6 0 Отговор
    Оруел с 1984 пастия да яде!Промиване на мозъци, създаване на шаш и паника 24/7.Който не знае, да прочете що е то прозорец на Овертон.Светло бъдеще ни чака.
  • 7 miro

    3 0 Отговор
    нямада останат хора на острова.
  • 8 РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa

    4 0 Отговор
    Защо РСR тестът за SarsCov2 НЯМА официален approval (одобрение) от американския регулаторен орган FDА (Fооd аnd Drug Аdministrаtiоn), а има само Разрешение за Извънредно Ползване (ЕUА) до 31.12.2021? И защо американският СDC написа на ОФИЦИАЛНИЯ си сайт, че няма да иска удължаване на това Извънредно Разрешение за Ползване за 2022, ако този тест е толкова перфектен? И защо пак СDC препоръчват (в същата статия на ОФИЦИАЛНИЯ си сайт) на всички американски лаборатории да не чакат до 31.12.2021, а от сега да сменят РCR-а с друг тест, който да МОЖЕ да ИДЕНТИФИЦИРА и РАЗЛИЧАВА ГРИП от SarsCov2, понеже идвала ежегодната грипна вълна? И защо тази ЕЖЕГОДНА грипна вълна отсъстваше през 2020-та?
  • 9 Питане

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "цербер":

    Абе, то покрай Кромида го проспахме тоя момент - ама те вече не са в ЕС, нали?

    Вече, задграничен паспорт и виза ли трябва за там за цялото Евросъюз?
Новини по държави: